2007-02-16

I rest my case...

Publicerad 15 februari 00:21

Strejk på Louvren i Paris

Delar av personalen på konstmuseet Louvren i Paris strejkade på onsdagen. Vakterna kräver lönepåslag för de fysiska och mentala påfrestningar de utsätts för av de tiotusentals besökare som varje dag väller in för att begapa Mona Lisa och andra kända konstverk.

En vakt som inte ville framträda med sitt namn sade att det ständiga tumultet bland besökarna är fullkomligt outhärdligt. Allra värst är det på helgerna, när det är gratis inträde och Louvren fylls av upp till 65.000 besökare på en dag. Eftersom strejkvakter blockerades biljettkassorna släpptes alla in alla gratis även på onsdagen, med påföljden att de som inte strejkade fick det ännu värre än vanligt.

Från TT-AFP

Så... franskt!

(Tipstack: Patrik)

2 kommentarer:

  1. Franska kamrater gjorde ett misstag. Det som skulle tas i blockad är toaletterna. Då skulle revolutionär vrede växa inom massorna mycket snabbare!

    SvaraRadera
  2. "Eftersom strejkvakter blockerades biljettkassorna släpptes alla in alla gratis även på onsdagen, med påföljden att de som inte strejkade fick det ännu värre än vanligt."

    LOL!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.