2007-02-15

Var är den globala uppvärmningen när man behöver den?

Tiodagars väderprognos på tv... Nästa vecka kommer kvicksilvret att börja falla rejält i norra och östra delarna av landet. Långkalsonger på.

Samtidigt är statliga kärnkraftverket i Forsmark delvis stängt på grund av att dess ledning och personal betett sig på det DDR-mässiga sätt som folk på statliga företag emellanåt gör. Vill det sig illa kommer även F3 att stängas.

Och i Skåne står de två Barsebäcksreaktorerna tysta och stilla – stängda i förväg. Helt i onödan.

Samtidigt kommer alltså kylan på allvar.

Varje år, vid den här tiden, brukar jag undra när landets vansinniga energipolitik skall hoppa upp och bita politikerna i ändan. Och i år får man nog säga att risken för driftstörningar och elransonering är större än vanligt. Bli inte förvånad om det fläckvis kan bli både kallt och mörkt.

Synd bara att det kan komma att ske under en borgerlig regering – så att sossarna, som ju ställt till med den här soppan, kan ducka undan sitt ansvar...

2 kommentarer:

  1. Synd bara att det kan komma att ske under en borgerlig regering – så att sossarna, som ju ställt till med den här soppan, kan ducka undan sitt ansvar...

    Det var länge sedan man kunde ringa till "elverket" eller "televerket" Hax och när man kunde det var ledningsgatorna 50 meter breda.

    Det är "köpfesten" du ska ringa om du har problem med elen.

    Sen var nog televerkets skinnjackor med mässingsknappar fan så mycket snyggare än nåt av vad dom tvngas ha på sig i nåt av dom 67 olika företag som televerket är idag.

    Bara det...

    SvaraRadera
  2. Micke, tror du vi hade haft internet nu om det fortfarande varit förbjudet för någon annan än Televerket att ägna sig åt telekommunikation?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.