2007-04-12

Från staten till kapitalet

Sven Erik Söder, före detta statssekreterare (s) – som hade ansvar för utvecklingsprogrammet för läkemedelsindustrin – började i dagarna jobba hos läkemedelsbolaget Pfeizer.

Pfeizer är, förvisso, bara att gratulera. Nu får företaget raka rör rakt in i förvaltningen och nya fräscha politiska kontakter. Man får koll på vad som är på gång vad gäller lagar och regler. Och man har anställt en kille som vet vilka spakar man skall dra i, för att få vad det nu är man vill ha...

Men man kan fundera på hur det egentligen står till med etiken inom sosseriet. Brukar inte de vara emot att det går att köpa sig politiskt inflytande..?

[Länk]

2 kommentarer:

  1. Jag tror du ger sossarna för mycket cred, de har alltid tyckt det var önskvärt att kunna köpa inflytande, iallafall hos socialdemokraterna, se bara på de enorma fackliga "bidragen till valrörelsen".
    Den här situationen är i jämförelse ingenting.

    Givetvis kan de tycka det är problematiskt om detta förekommer inom andra partier ( se diskussionen om Bildt bl.a. ) men nu var ju personen socialdemokrat.

    Om du menar att de är ett gäng hycklare så håller jag helt och hållet med.

    SvaraRadera
  2. Detta har hänt förut. Stenbeck köpte sig för några år sedan en egen f.d socialdemokratisk minister.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.