2007-05-30

Public Service

Danmarks Radio, DR, öppnar sina arkiv med över en halv miljon timmar radio- och tv-program för allmänheten.

Det kan man kalla public service.

Sveriges Radio och Sveriges Television borde åläggas att göra samma sak – eftersom de lever på pengar som staten har tvingat svenska folket att betala.

Läs mer om DR:s nya öppenhet här...

4 kommentarer:

 1. Hear-hear!

  30-dagarsarkivet är dels gnidigt, och dels verkar inte alltid alla programinslag vara tillgängliga.

  SvaraRadera
 2. Det finns upphovsrättsliga hinder. SVT har inte rätt att publicera allt material i den formen. Själv ser jag dock gärna att upphovsrätten ändras...

  SvaraRadera
 3. Angående licensen, vi får väl se vad de hittar på för stolligheter med den nu, f-n koda/sälj ut/lägg ner SVT istället för att bara dra lite i licensfrågan.

  DN: Dörren öppnas för slopad tv-licens

  SvaraRadera
 4. aewheros: Jag förstår att annat material än deras eget samt att utomstående medverkandes upphovsrätt har betydelse. Men jag avsåg annat, såsom diskussioner och eget material. Även att vissa program som sönderstyckas i snuttar ibland inte redovisar samtliga inslag.

  Och det egna borde de ju kunna låta ligga kvar några år. Det skulle gagna dem själva beträffande besök, spridning av deras material och därmed (i alla fall om de producerat bra grejer) goodwill. (Kanske kan jämföras med bloggar, som nästan alltid har ett öppet arkiv?)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.