2007-07-20

Kalkonvarning


Nu har man börjat spela in filmen med Tom Cruise som von Stauffenberg – mannen som försökte mörda Hitler.

Är det bara jag som får dåliga vibbar? Kolla in bilden... Det lutar åt kalkonrulle.

Läs mer...

7 kommentarer:

  1. Låter inget vidare, nej.
    Tyskarna är, av naturliga skäl, bäst på att göra filmer om WW2.

    "Undergången" (der untergang) är en av mina absoluta favoriter rörande ämnet andra världskriget.

    http://www.imdb.com/title/tt0363163/

    SvaraRadera
  2. jimbo,

    jag kan rekommendera en amerikansk film som handlar om Ardenner-offensiven gjord 1949 som heter Battleground. Den känns som om den är filmad direkt från när det hände.
    http://www.imdb.com/title/tt0041163/
    Dessutom är "Band of brothers" en av de absolut bästa TV-serierna om WW II.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset.

    Håller med om Band of Brothers.
    Helt otroligt bra serie.

    SvaraRadera
  4. Nja, jag vet inte, utseendemässigt är han faktiskt hyfsat lik von Stauffenberg. Kanske litet mycket Kristet Utseende (tm). (Ironiskt nog, med tanke på originalets religiösa motivation.)

    Sen tvivlar jag inte på att Hollywood kommer att fjanta till det med engelsk dialog, "förbättringar" av historien och den sedvanliga stereotypa rabies-Hitler.

    Om ni någon gång har vägarna förbi nordvästra Polen skall ni förresten inte missa att besöka ruinerna av Wolfsschanze i Kętrzyn (fd Rastenburg), ett utmärkt ställe att lära sig mer om von Stauffenberg.

    SvaraRadera
  5. Tyskarna gör sig bara löjliga. Vem fan bryr sig om vilka sagor en skådis tror på i verkliga livet? Huvudsaken är väl att rolltolkningen blir intressant, och i detta fall historiskt korrekt. Jag litar på Tompa.

    För att fortsätta på temat ovan kan jag rekommendera den tyska rullen "Dresden", om bombningen av denna stad.

    SvaraRadera
  6. För att fortsätta på temat ovan kan jag rekommendera den tyska rullen "Dresden", om bombningen av denna stad.


    Det är bättre att läsa Slakthus 5 av Kurt Vonnegut.
    Då slipper man allt svammel om nödvändigheter.

    SvaraRadera
  7. Jag tror att detta kan bli en riktig soppa. Att bara se tyskarna snacka bräkig amerikanska alternativt prata den där sedvanliga engelskan med fånig tysk brytning är skäl nog att inte se skiten. Är man historiskt intresserad av 20 juli-attentatet kan man med gott samvete se den tyska tolkningen "Attentatet mot Hitler" ("Stauffenberg"). Den är historiskt trovärdig, men tyvärr föga underhållande eller ens spännande. Men Sebastian Koch som Stauffenberg (se honom även i den utmärkta "De andras liv") är som vanligt mycket bra.

    Vad filmen "Dresden" beträffar, får jag nog säga att den inget annat är än en fånig kärlekshistoria som förlagts till en historisk händelse. Vi har sett det i exempelvis "Titanic" och "Pearl Harbor". Större delen av filmen utspelas innan själva angreppet mot staden och är så där lagom halvintressant. Man kan i stället med fördel läsa den mycket, mycket uppskakande och obehagliga boken med samma namn av Frederick Taylor. Ruggig!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.