2007-08-24

Istället för diktatur

I väntan på att de svenska landsortstidningarna skall bestämma sig för om Castro lever eller är död...

USA borde omedelbart häva sitt handelsembargo mot Kuba!

Dränk Kuba i turister, dollar, investerare och amerikanska cigarrhandlare – så är det skit samma om Castro lever eller ej. Då kommer Kuba att förändras över en natt!

Nedsidan är förstås att kubanska cigarrer kommer att bli dyrare här i Europa...

5 kommentarer:

  1. kanske inte över en natt, men jag håller med dig principiellt.

    SvaraRadera
  2. Precis! Det går åt minst två nätter!

    SvaraRadera
  3. Det skulle varit kul att varit med på mötet strax efter Grisbukten då Che Guevara tackade den amerikanske representanten för stödet till revolutionen på Kuba. (Castro var då på väg ut för att ingen trodde på hans varningar för amerikansk aggression, men sen fick han rätt och kunde använda det yttre hotet för att stärka sin makt)

    SvaraRadera
  4. Palm: Grisbukten var ingen officiell agression från USA. Granska andra källor än dina vanliga föreslår jag, eller blir det för mycket utanför lådan då? Ville bara korrigera dig ang. detta. ;-)

    SvaraRadera
  5. Det stora hindret för produktion av cubanska garrar till rimligt pris och med hög kvalite är just nu castros politiska system i allmänhet och Habanos SA i synnerhet.

    Kvaliten på de cubanska garrarna har gått ner i stadig takt ända sedan castro tog över makten.

    Lägg en cuban jämte en garre från dominikanska, båda av kvalitetsmärken typ davidoff vs. cohiba. De dominikanska är bättre rullade, har snyggare täckblad och håller en mycket jämnare kvalite. Cubanerna skall vara evigt tacksamma för sin jordmån och sitt klimat - cubanerna smakar fortfarande bättre att röka.

    Saker måste ändras på kuba - snarast - annars riskerar generationer av hantverkskunnande att gå förlorat.

    Marknadsekonomi där det faktiskt lönar sig mer att odla bra tobak vore en utmärkt början. Idag så räcker det med att du uppfyller den av staten uppsatta produktionskvoten om X balar tobak/år.

    Kanske lätt egoistiskt att i första hand bry sig garrar när man diskuterar cubansk politik - men jag är ju inte nyliberal för inte! ;)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.