2007-10-25

Ur Riksdag & Departement nr 28-2007


(Tipstack: Fredrik)

15 kommentarer:

 1. Vilka var det som inte att betalade in 133 miljarder inte inte kom in till skattmasen förra året och om vilket inga borgerliga bloggar skrev ett ord om stöld , bedrägeri eller fusk?

  Var merparten arbetslösa sossar?

  Eller hur räknar man när man ska ljuga så att det åtminstone håller för att inte en idiot som mig ska se igenom det?

  Hur räknar Fredrik?

  SvaraRadera
 2. He he he, Micke: Det räcker med att räkna rätt och hålla sig till verifierbara fakta.

  SvaraRadera
 3. Problemet är att högern inte har som tradition att sätta tilltro till nånting överhuvudtaget som kommer från SCB och att ni innan valet mer eller mindre påstod att SCB var en lydorganisation till sossarna så fort dom publicerade siffor som ni inte gillade.

  Sen kanske du kan tala om vilka dom företagare som står för mer parten av dom 133 miljarder i skatter som inte betalats in protesterar mot
  Förra eller nuvarande regeringen?

  Finns dom med i SCB tomtens underlag ?

  Är dom sossar ?

  SvaraRadera
 4. Hej Micke,

  Det är bra att du är skeptisk men det är också bra att skälla vid rätt träd.

  Du undrade vilka företag det var som stod för skattefelet (vilket härligt nyspråksord det är) på 133 miljarder. Media rapporteringen var ganska tydlig på den punkten, det är små eller tillock med mikroföretag som står för lejonparten. Det är inte heller så konstigt, dels så är det fult förståligt att ensamföretagaren i rena förskräckelsen av det totala skateuttaget, väljer att avstå från att betala in moms (25%), egenavgifter (ca 30%) och inkomstskatt (ca 30-55%). Dels och kanske ännu viktigare är att dessa får betalt i kontanter, man kan nog utgå från att alla verksamheter som handhar kontanter har en viss belastning av skattefel.

  Men å andra sidan har det faktiskt inget att göra med att sossar är några gnälliga och ogina djävlar.

  SvaraRadera
 5. Micke, läs innantill, Peter Esaiasson är inte anställd av SCB, han är anställd av Göteborgs Universitet. Han talade på tillställning arrangerad av CSN.

  SvaraRadera
 6. Ganska kul att en sosse och som synes tillika dålig förlorare börjar beklaga sig på denna post. ;)

  SvaraRadera
 7. .

  Ganska kul att en sosse och som synes tillika dålig förlorare börjar beklaga sig på denna post. ;)

  Ja det är rätt vanligt att folk tror att alla fungerar så att dom endast reagerar på skit som drabbar "sina egna".

  Jag är inte sosse.

  Vad är det jag har förlorat?

  SvaraRadera
 8. Per Hagwall sa...  Micke, läs innantill, Peter Esaiasson är inte anställd av SCB, han är anställd av Göteborgs Universitet. Han talade på tillställning arrangerad av CSN.

  Ja det gör det ännu mer absurt att hans "forskning" presenteras som en sanning här.  Har han tagit med den högerintellektuella elitens tv licens skolk som var legio av ideologiska skäl innan alliansen fick makten?

  SvaraRadera
 9. Media rapporteringen var ganska tydlig på den punkten, det är små eller tillock med mikroföretag som står för lejonparten

  Nej.

  Det är dom tillsammans med dom stora etablerade företagen som står för merparten.  Det är inte heller så konstigt, dels så är det fult förståligt att ensamföretagaren i rena förskräckelsen av det totala skateuttaget, väljer att avstå från att betala in moms (25%), egenavgifter (ca 30%) och inkomstskatt (ca 30-55%).

  Väljer att fuska eller stjäla heter det när man pratar om vanliga löntagare.Av nån outgrundlig anledning ses samma sak av vissa av er som frihetkamp om det utförs av företag.

  Det är sånt som gör att ni alltid förlorar och alltid kommer att förlora.  Men å andra sidan har det faktiskt inget att göra med att sossar är några gnälliga och ogina djävlar

  Dom skiljer sig med andra ord inte från borgarjävlar med andra ord och det är det som är essensen med vad jag säger.

  SvaraRadera
 10. Micke, du har ingen aning om vad professorn i statsvetenskap Peter Esaiassons forskning bygger på, men du kan ändå säga att den är fullständigt felaktig. Imponerande!

  SvaraRadera
 11. Per Hagwall sa...

  Micke, du har ingen aning om vad professorn i statsvetenskap Peter Esaiassons forskning bygger på, men du kan ändå säga att den är fullständigt felaktig. Imponerande!

  Ja visst är det.

  Det finns nåt som brukar kallas sunt förnuft och sunt förnuft säger att 60 miljarder stulna ur statskassan av företagare samt ideologiskt betingad skattevägran bland borgerliga intellektuella och politiker under pågående sossestyre tippar hans analys i soptunnan.


  Borgare har inte längre till sig själva än några andra oavsett vilka som styr.

  SvaraRadera
 12. Sunt förnuft, Micke?

  Jag undrar varför du går i spin så lätt när missbruk av transfereringssystemen kommer på tal? Skatte- och bidragsfusk? Anpassning till och skarvandet inom ersättningssystmen osv?

  Varenda gån tycks du behöva påtala att det minsann fuskas av andra också?

  Varför är det så? Är dessa frågor kanske 'lite väl när hemmaplan', Micke?

  För nåt måste det ju va!

  (Det fö med en liknande frenesi du reagerar när vänsterns fallenhet att se överslätande på allehanda totalitära yttringar och diktaturer påtalas)

  SvaraRadera
 13. Micke, vanliga dödliga som vägrar betala skatt är minst lika stora hjältar som småföretag som gör detsamma, antagligen större.

  Och det är kul att se att du är så upprörd att du knappt kan skriva längre. Har Henrik månne hittat en öm tå?

  SvaraRadera
 14. "Sossar blir mindre lojala mot samhället efter en valförlust."

  Kanske 'staten' passar bättre här än 'samhället'. Inte så konstigt.

  Man kan vända på det: sossar är mer lojala mot staten om en socialdemokratisk regering är vid makten. Läs gärna DN-artikeln "Hämnd lika med rätt i många kulturer.". Den innehåller mycket mer än vad titeln antyder. Och jag tror att den innehåller en stor del av förklaringen till varför Sverige har blivit så rikt.
  Det är tack vare en anda av tillit och stabilitet. En sosse kanske skulle kalla det solidaritet, en moderat kunde säga rättssamhälle.

  Det det handlar om är förtroende.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.