2007-11-15

Ett parti med problem

Miljöpartisten Karla López har lämnat riksdagen.

Kohandeln med miljöpartiets värdegrund och kongressbeslut blev tydligen för mycket för henne.

Det kan hända att López är av en ovanligt känslig natur. Men hon sätter fingret på en öm punkt. Miljöpartiet av i dag är inte troget sina ideal i det praktiska riksdagsarbetet. Man kör över kongressbeslut. Och riksdagsledamöterna tycks vara av uppfattningen att de medlemmar som vill att man skall hålla fast vid partiets rötter är muppar.

Miljöpartiet är i dag knappast vad dess grundare föreställt sig. Och dess politiska funktion tycks vara inskränkt till att vara dörrmatta för sossarna.

Läs López angrepp på sitt parti...

6 kommentarer:

  1. Mp kanske har problem, men den fundamentalare linjen är svår att överleva på politiskt.
    Är själv soffliggare. Sympatiserar dock med mp i stort, ogillar dock att de är så materialistiska (i motsats till andliga), att de drivs av rädsla.

    SvaraRadera
  2. Mp må ha problem; den fundamentalistiska vägen är dock svår att överleva på politiskt. Vad jag annars har emot Mp är deras rädsla, de driver sina miljöfrågor inte från ett tryggt andligt perspektiv, utan från ett i grunden materialistiskt.
    - Svensson

    SvaraRadera
  3. Vad trist att bara lämna riksdagen... Jag tycker hon skulle sitta kvar som vilde och lägga alla motioner hon ville lägga men inte fick. Som en extra stark markering.

    SvaraRadera
  4. Så nu är miljöpartiet dörrmatta åt sossarna, andra gånger som med trängselskatteförsöket i Stockholm anklagas de istället för att ha alldeles för stort inflytande.

    SvaraRadera
  5. Dom har samma funktion som Centern KDS och Folkpartiet med andra ord.
    Det är inte illa.

    SvaraRadera
  6. Om hon även lämnar sin riksdagledamotlön (på 50.000 karoliner per månad) ber jag att få uttrycka min respekt för hennes integritet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.