2007-12-28

Cederschiöld går

Den moderata EU-parlamentarikern Charlotte Cederschiöld kommer inte att ställa upp för omval.

Detta meddelar hon i sitt nyhetsbrev. I detta gör hon även stor sak av sitt arbete för den så kallade rättighetsstadga som parlamentet antog för ett par veckor sedan. Hon menar att den ger den enskilde medborgaren stöd och att den binder EU:s institutioner. Ett annat sätt att se på saken är att denna stadga är en enorm kravlista av positiva rättigheter som formulerats av unionens särintressen. Samt att den bakbinder medlemsstaterna i stort och smått på till exempel det sociala området och vad gäller arbetsmarknadsfrågor.

Cedershiöld förefaller dessutom ha varit den enda svenska moderat som stödde beslutet att inskränka yttrandefriheten genom att göra förnekelse av förintelsen, (vissa) folkmord och (vissa) krigsförbrytelser olaglig i unionen.

Läs mer i hennes alltid lika... färgstarka nyhetsbrev.

7 kommentarer:

  1. En liten vinst för friheten alltså?

    SvaraRadera
  2. Den Europeiska Unionens charter om grundläggande rättigheter,

    artikel 22:

    »Unionen respekterar den kulturella, religiösa och språkliga mångfalden.«

    En gummiparagraf som ser oskyldig ut, men betyder att EU önskar lika rätt för de människor, rörelser och hållningar som önskar att förstöra den europeiska kulturen.

    SvaraRadera
  3. Vad tusan innebär "den europeiska kulturen"?

    Surströmming? Gåslever? Oktoberfest? Tapas? Kanske dansband? Eller tjurfäktning? Möjligen bilbomber mellan katoliker och protestanter? Valfusk? Okontrollerat växande statsmakter? Sniglar i vitlök? Bilsemester?

    Jaja...

    SvaraRadera
  4. Vem som sitter i EU-parlamentet är lika upphetsande som vem som sitter i kårfullmäktige på landets universitet...

    SvaraRadera
  5. Nåja, Jonas

    De som sitter i EU-parlamentet leker med (och kostar) väldigt mycket större belopp, och de kan ställa till med ofantligt mycket mer otyg utan att ställas till ansvar än de som sitter i kårerna. Dessa har nästan inget alls att säga till om, Gudskelov!

    SvaraRadera
  6. Ja... om hobbydespoterna i landets studentkårer hade någon riktig makt skulle jag bli rädd

    SvaraRadera
  7. jonas n,

    förvisso men det innebär inte att jag bryr mig mer om vilka som sitter i EU-parlamentet eller inte.
    Jag har röstat en gång aldrig mer i det valet. (På Junilistan 2004) Det är den viktigaste sak man kan göra när det kommer till det valet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.