2008-01-03

Moderata rebeller

"Att avkriminalisera den fildelning som i dag är förbjuden och tvinga marknaden att anpassa sig är inte bara den bästa lösningen. Det är den enda lösningen, såvida vi inte vill ha en allt hårdare kontroll av vad medborgarna gör på internet. De politiker som nu spelar på Antipiratbyråns planhalva ska vara medvetna om att de har allierat sig med en rörelse som aldrig är nöjd och som alltid kommer att kräva ytterligare steg i riktning mot kontrollstaten. I dag vill de göra bredbandsleverantörerna till internetpoliser, och själva vill Antipiratbyrån få möjlighet att begära ut identiteten på fildelare."

Detta skriver de sju moderata (!) riksdagsledamöterna Karl Sigfrid, Margareta Cederfelt, Ulf Berg, Lena Asplund, Staffan Appelros, Lisbeth Grönfeldt Bergman och Göran Montan i Expressen i dag.

Länk »

4 kommentarer:

  1. Ja, vad vore meningen med att ha flera rikdagsledamöter från samma parti om de alla tyckte likadant :)

    SvaraRadera
  2. Kul! Hoppas deras debattartikel får lite eko.

    SvaraRadera
  3. Jag får inkonsekvensvibbar. De kan svårligen propagera för avkriminaliserande av "pirat"-kopiering om de inte samtidigt vill avskaffa hela lagstiftningen kring IP. Och det tvivlar jag på att de vill göra.

    SvaraRadera
  4. Tja... om man ändå är inne på det populistiska spåret, varför inte avskaffa alla parkeringsböter? Det är ju så svårt att övervaka.
    Eller fortkörning.
    Eller svartjobb kanske?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.