2008-01-03

Notiser...

Kreativ rättsskipning
USA bryter frihandelsavtalen genom att blockera utländska spelsidor på nätet. Hollywoods nöjesfabrik är en stor aktör på den amerikanska spelmarknaden. För att ett straff mot avtalen inte skall drabba konsumenterna, har WTO nu varit lite kreativa: Drabbade länder kan få rätt att i viss utsträckning strunta i de amerikanska företagens copyrightskydd. Länk »

War on drugs kills!
Här är ännu ett exempel på hur kriget mot drogerna kan orsaka död och lidande helt i onödan. Länk »

Kina stryper internetvideon
I Kina skall internetvideo från nästa månadsskifte bara få tillhandahållas genom statskontrollerade bolag. Länk »

Nya lagar i Europa från årsskiftet
I Tyskland, Frankrike och Portugal blir rökförbudet på krogen nu totalt. Britterna har börjat reglera tv-reklam för käk som innehåller "för mycket" fett, salt och socker. Och fattigt folk som har en äldre och skitiga bilar får inte längre köra i vissa tyska storstäder. Länk »

Årets bild – redan nu?
Kolla in marinbiologen som gav sig ut i sin kajak för att diskret titta närmare på hajar...

2 kommentarer:

  1. Vore isåfall vettigare att reglera reklam för livsmedel som innehåller så smakmässigt och näringsmässigt utarmade råvaror att man tvingats ta till kemilådan för att de ska uppfattas som ätliga. Socker- och fettsnåla produkter är även de oftast starkt behandlade med kemikalier för att försöka härma den smak och konsistens som de mer "osunda" originalen har.

    För vad är egentligen bäst? Rapsoljebaserade Bregott eller gelatinbaserade Becel... jag tror inte rapsolja med sina fleromättade fettsyror är särskilt onyttig ens för överviktiga.

    SvaraRadera
  2. Vore isåfall vettigare att reglera reklam för livsmedel som innehåller så smakmässigt och näringsmässigt utarmade råvaror att man tvingats ta till kemilådan för att de ska uppfattas som ätliga.

    Nej.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.