2008-01-14

Notiser...

Medvetet kontraproduktivt
Den 23 januari spikar EU-Kommissionen de nya reglerna och målen för biobränslen. (Som t.ex. etanol.) Till och med miljöorganisationerna protesterar. Länk »

Handelshindren blir kvar
EU:s handelskommissionär låter meddela att det just nu inte går att få alla medlemsländer att ställa upp på en reform vad gäller importtullar och andra handelshinder. Så vi får fortsätta att leva med kvoter och tullar för till exempel skor och lågenergilampor ett tag till. Länk »

Muhammed-karikatyrerna igen
I Kanada har den förre redaktören för tidningen Western Standard anklagats för att ha kränkt landets muslimers mänskliga rättigheter. Detta skall ha skett genom att tidningen publicerade de famösa danska Muhammed-karikatyrerna. Men redaktören, Ezra Levant, ger igen med ett mycket kraftfullt försvar för yttrandefriheten, pressfriheten och religionsfriheten. Länk »

När polisen själv får välja...
I Chicago, där prostitution är olaglig, är det vanligare att prostituerade tvingas ha sex med poliser än att poliserna arresterar dem. Länk »

2 kommentarer:

  1. När det gäller Ezra Levant, den Kanadensiska redaktören och Kanadas Orwelsiska hantering av yttrandefriheten kan man ta stor lärdom från hans egen websida.

    Webbsidan innehåller också hans förhör hos Alberta Human Rights Commission, vilket, borde få vilken vänstergrupp som helst att stå i kö för att demonstrera ..
    Det vill säga, för tio år sedan, men nu är det andra tider, och Ezra Levant står nu åtalad för tankebrott ( där av ordet Orwelsiska, högre upp )

    Man skulle kunna säga att Ezra är något lätt upprörd och håller ett magnifikt brandtal för tankefrihet och yttrandefrihet.
    Med den fart dom skruvar åt våra friheter kanske ni skulle passa på att läsa hans sida för det står inte på så kan ni inte ens läsa min kommentar, här,längre.

    Orkar ni se videoklippen ( med mycket lågt ljud )från "rättegången" så börja gärna med att läsa texten en bra bit ner på sidan, med början: Kangaroo court.

    SvaraRadera
  2. EU har slutat förvåna mig. Man kan numera ta för givet att allt den organisationen sysslar med är fullständigt vanvettigt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.