2008-01-31

Nu tycks det bara vara en fråga om prestige

"Ingen expert vet när den blir klar. Ingen politiker vet vad slutnotan landar på. Men miljardrullningen får fortsätta."

Eric Erfors skriver om tunneln genom Hallandsåsen i dagens Expressen.

Och nog verkar det vara rena snurren. Kostnadsramen närmar sig 9-10 miljarder kr. Och alla tidsplaner har för länge sedan spruckit.

Jag tycker för all del att det skulle vara trevligt med en tunnel genom Hallandsåsen. En sådan skulle göra tågtrafiken smidigare. Men någon gång är det dags att ge upp. Den "samhällsekonomiska" kalkylen håller knappast längre. Allt man gör är att, bokstavligen talat, kasta in pengar i ett stort svart hål.

Länk »

2 kommentarer:

  1. Vad vi ser är nog snarare ”dom” starka krafter som försökt stoppa tunnelbygget, dra i sina tåtar igen.
    ”Dom” har, vållat extrema kostnader för staten. I det här fallet, är det vi som är staten, eftersom vi pratar samhällsnyttan, som tunneln bidrar med.
    Trevligt att dom inte lyckats helt, ÄN kanske man ska tillägga.

    Även om jag rent personligen ser resa med tåg ( nu mer* ) som en ytterst primitiv företeelse i samma skala som offentliga toaletter, så gläder det mej att grävandet fortsätter.

    (*) Det flesta av er har inte upplevt den tiden när ungarna höll tyst ( annars blev dom avlyfta, inkl. medåkande föräldrar ) och man kunde äta en trerätters, på SJ.
    Suck, det var andra tider..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.