2008-03-17

Åland: Inget fördrag utan snus

Det åländska lagtinget vägrar att ratificera det nya EU-fördraget – om inte Åland får rätt att sälja snus.

Länk »

7 kommentarer:

  1. Har EU förbjudit snus?

    Isåfall så borde man ju förbjuda alkohol och tobak också, de båda är farligare än snus.

    SvaraRadera
  2. Godmorgon aewheros!

    Jovisst. EU förbjöd snus långt innan Sverige gick med i unionen. Det var förmodligen tack vare att vi fick undantag från snusförbudet (vårt enda undantag) som regering och opposition kunde vända ett hotande nederlag även i den folkomröstningen och leda folket mot en ny och bättre framtid (/ironi)

    [Snus är ju mindre farligt än röktobak men vad ska man göra som grekisk eu-kommissionär ansvarig för hälsofrågor om man samtidigt vill öka bidragen till de grekiska tobaksodlarna och slå ett kraftfullt slag mot tobakens härjningar?]

    SvaraRadera
  3. Bra! Som liberal ålänning hoppas jag de åländska politikerna lyfter blicken från sin nepotistiska vardag och slår ett slag för friheten.

    SvaraRadera
  4. Utmärkt om en snusdosa från Åland fäller det där! Visserligen en mycket liten tuva, men säker kort!

    SvaraRadera
  5. Hälsokommissionärerna kommer sedan 2004 från Cypern och är nog inte överdrivet intresserade av tobaksodling. Den nyss avgångne kommissionären Kyprianou var besatt av att bekämpa rökning och ville till och med ha EU-förbud på uteserveringar, busshållplatser med mera. Nu är han hemma på Cypern som utrikesminister och säger sig lida svårt av att folk där röker överallt, inklusive på regeringssammanträden. Rätt åt honom.

    SvaraRadera
  6. Tack för upplysningarna om fd kommissionär Kyprianou. Stackare....

    :-)

    Snusförbudet infördes 1993. Dåvarande kommissionär för bl a sociala frågor var Vasso Papandreou från det grekiska PASOK-partiet.

    SvaraRadera
  7. Mäktigt, mycket mäktigt ; )

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.