2008-05-25

Från miljöpartiets kongress

Motion nr: 13.7
MINSKAD BEFOLKNING SOM MÅL!
Bernt Eklund

Mp bör aktivt arbeta för att befolkningen ska minska i Sverige. I världen finns ett globalt problem med överbefolkning. Den stora befolkningen i världen orsakar en för stor resursförbrukning och stora miljöproblem.

Att minska befolkningen är en förbisedd åtgärd. Vi bör vara ett föredöme i Sverige och se till att minska vår egen befolkning. I Sverige och i västvärlden har vi en hög resursförbrukning per capita och därför ger en befolkningsminskning i västvärlden en stor förbättring för hela världen.

Jag yrkar
1. att mp ska verka för att befolkningen ska minska i Sverige.

PS yttrande: Avslag
Genom att ställa om samhället och gå från fossila energikällor till förnybara, från konsumtion av prylar till konsumtion av tjänster så kan människan leva inom naturens ramar.

Lite obehagligt. Och intressant. På flera sätt.

(Tipstack: Klas)

31 kommentarer:

 1. Jag fattar inte hur man kan lägga fram en sådan motion utan att föreslå *hur* befolkningen ska minska. Att minska befolkningen kan ju inte vara ett mål i sig själv - då blir det ju tillåtet med massmord och avrättningar.

  Sedan kan ju gå in på hur jorden inte alls är överbefolkad utan det är snarare det faktum att jordbruken är underanvänd som gör att mängden mat inte räcker till. Och det är brist på privat äganderätt i länder i tredje världen som hindrar jordbruket från att växa.

  Sedan kan ju jordbruk byggas på höjden.

  Men mest intressant är att man lägger fram en motion om att befolkningen ska minskas utan att specifiera hur detta ska gå till.

  SvaraRadera
 2. Sterilisering av "mindre önskvärt" rasmaterial-folkjaktlicens för lämpliga miljöpartister-hopsamling i läger och så vidare vi känner väl till det här.
  Skämt åsido denna motion visar på ett lysande sätt upp miljöpartisterna som ett gäng teknikfientliga stollar som måste hållas borta från all makt. Den enda lösning som de orkar komma upp med är "mindre av allt".

  SvaraRadera
 3. Kom igen.

  Jag tror nog att om vi vill kan vi hitta kanon korkade motioner som har avslagits på alla partiers kongresser.

  SvaraRadera
 4. Anonym 06:57, det är nog möjligt att det förhåller sig så men varför relativisera det? Det gör ju liksom inte det hela mindre avskyvärt, eller hur? Man bör se det för vad det är.

  Den utomparlamentariska Miljöaktivismen såväl som dess parlamentariska förlängning skall hållas under uppsikt precis som alla andra politiska riktningars avarter och extremer.

  Miljöpartiet är en ulv i fårakläder!


  /LD

  SvaraRadera
 5. Tja, bäst vore väl om den där miljöpartisten och hans gelikar kunde föregå med gått exempel och begå harakiri.

  Då minskar befolkningen och vi blir av tokiga personer, för tänk om de läser t.ex Rainbow 6 och får idéer...

  SvaraRadera
 6. Bernt Eklund(MP) är en traditionalist

  Redan på 1930talet talades om dessa "problem"
  Herman Lundborg ställde krav på regeringen att föra en aktiv befolkningspolitik, då han var övertygad om att de socialt utslagna och i synnerhet mörkhåriga, var blandraser och förbestämda till sinnessjukdom, idioti och brottslighet."
  Källa:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rashygien_i_Sverige
  Jag är så glad.tralala, att jag inte är mörkhårig, är Bernt mörkhårig? I så fall: Åka skorsten

  /alltid arisk i huvudet

  SvaraRadera
 7. Lite obehagligt. Och intressant. På flera sätt.

  Mest roande ärligt talat.

  Däremot är VISSA av nazireferenserna i tråden obehagliga.
  I synnerhet som den korkade miljöpartisten inte uttrycker något överhuvudtaget som går att relatera till utrotning av folk.

  SvaraRadera
 8. "Däremot är VISSA av nazireferenserna i tråden obehagliga."

  Sossereferenser skulle jag snarare kalla det. Men du har rätt, de är obehagliga.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Tv%C3%A5ngssterilisering#Sverige_1934_-_1976

  SvaraRadera
 9. MP kan tacka sin lyckliga stjärna att partiledningen inte är lika vriden som dess väljare. Partistyrelsen har avslagit motionen.
  Däremot tycker jag att alla som väcker sådana här förslag skall visa sig som goda förebilder och ta livet av sig själva.

  SvaraRadera
 10. OM en ökad befolkning verkligen skulle vara ett problem så är ökad tillväxt ett ganska bra sätt att minska barnafödandet. Rika människor skaffar betydligt färre barn än fattiga. Eller ännu bättre: Se till att idka handel så mycket vi bara kan med fattiga länder så att de blir rikare och föder färre barn. Ett säkert sätt att fortsätta öka befolkningen på är att folk hålls kvar på samma fattiga nivå som de är på nu. Dessutom vore det direkt inhumant att tvinga folk att fortsätta vara fattiga för att vi anser att minskning av koldioxidutsläppen är mer prioriterat än minskningen av den absoluta fattigdomen.

  Nu ser jag inte en befolkningsökning i Sverige som ett problem, tvärtom så skulle stora delar av Sverige må bra att vi blir fler.

  SvaraRadera
 11. Med problemsynen som motionen har så är det dessutom helt irrelevant att minska befolkningen i Sverige. Ett effektivt sätt att göra det är att utvisa hälften av befolkningen, men det påverkar ju på intet sätt storleken på världsbefolkningen...

  SvaraRadera
 12. Hej Micke, är inte du oxo arier?
  Svarthårig invandrare?

  Vad har svensk skallmätning/rashygieninstitut i Upsala med nassarna att göra?

  Minska befolkningsantalet, delar du den åsikten, och hur ska du fixa det. Bara sur på nassarnas lösning, annars bra idé?

  Gratis kondomer via apotekmonopolet?

  Läs Anderz Harning o läs om svensk tradition på att "åka skorsten"
  /altid arisk i huvudet, pga födsel
  :-(

  SvaraRadera
 13. Sossereferenser skulle jag snarare kalla det. Men du har rätt, de är obehagliga.

  Undrar varför jag inte blir förvånad att du påstår att det som är bokstavliga referenser till förintelsen är referenser till socialdemokrati?


  En annan sak är min brist på förvåning över vulgärhögerns återkommande användning av "steriliseringsprogrammet" som argument när det är ett faktum att både rasbiologin och det sätt som psykiatrin då arbetade med var lika accepterat hos högern som någon annanstans samt att Sverige dessutom inte var ensamma om att praktisera den tidens psykiatri.


  Vad som idag betraktas som systematiska övergrepp på sjuka och utvecklingstörda praktiserades överallt inklusive i Usa och England.

  Efter att vulgärhögern slagit mynt av steriliseringsprogrammet för att misskreditera främst socialdemokratin för ett tiotal år sedan och detta fått internationell uppmärksamhet skrevs det i både Usa och England om förekomsten av exakt samma saker vid exakt samma tider även där.

  Följaktligen var övergreppen INTE som vulgärhögern hävdar konsekvensen av ideologi utan av ...hör och häpna....."vetenskap".

  Det får finnas gränser på revisionimen.

  SvaraRadera
 14. Micke,skit i England och USA
  Är du en arier?
  Är du svarthårig?
  Titta i spegeln och fundera, Svart , blond , annat. Svårt nu när hissen går.?

  Hur ska vi lösa problemet med MP´s önskan om minskning av folkmängden i Sverige, eller tycker du idén är fånig?
  Skit i England , USA; vad tycker du?
  Har MP rätt?
  Har MP fel?

  Skit i USA, England, svara på frågan!
  /Alltid Arier på grund av arv

  SvaraRadera
 15. Killen bakom skolmassakern i Jokela, Pekka-Erik Auvinen var ju miljöpartist och intresserad av att göra något åt överbefolkningen så det här är allvarligare än man först kan tro.

  SvaraRadera
 16. Hur ska vi lösa problemet med MP´s önskan om minskning av folkmängden i Sverige,

  För mig är dina signaturbyten ett större problem än att en korkad miljöpartist skriver korkade förslag.

  SvaraRadera
 17. Man måste ju inte förorda systematiska mord för att föreslå befolkningsminskning.

  Miljöpartisten kanske tycker att vi liksom Kina skall ha en ett barn-policy med dryga böter om man får mer än ett barn.

  Eller att man ska utnyttja modern genteknik som gör att man kan smälta samman flera ägg så att ett och samma barn kan ha tex en biologisk far och tre biologiska mödrar. På så sätt kan fler än två vuxna dela på samma barn.

  Med en befolkningstäthet på 650 pers/km^2 skulle jordens befolkning få plats i Kanada. Som jämförelse

  Land Täthet
  Sverige 20
  Danmark 127
  Tyskland 232
  Taiwan 636
  Bangladesh 1045
  Singapore 6,369
  Monaco 16,754

  SvaraRadera
 18. Det är visserligen viktigt att ändra på det ekonomiska så att vi inte är beroende av en växande befolkning för att ta hand om pensionärerna men det år sidan... Varför ska vi minska befolkningen i Sverige för? Sverige är ju knappast överbefolkat.

  Att minska befolkningen i storstäder är dock en annan sak. Fast ännu bättre vore att försöka bygga storstäder mer miljövänligt.

  SvaraRadera
 19. "Miljöpartisten kanske tycker att vi liksom Kina skall ha en ett barn-policy med dryga böter om man får mer än ett barn."

  Inte bara böter. I boken "Röd Åklagare" beskriver författaren hur hon var med och dömde höggravida mammor till abort med våldsmedel. Social ingenjörskonst är verkligen det yttersta måttet på människans förmåga att begå grymma handlingar. Det är för mig obegripligt att det finns folk i dessa upplysta tider som fortfarande efterfrågar detta.

  SvaraRadera
 20. Vad lider dessa gröna stollar av?
  Robrth Ström

  SvaraRadera
 21. Ser inget varken fascistiskt eller nazistiskt med det här. Problemet är snarare att folk förväntar sig att vi ska kunna fortsätta att leva som vi gör nu i all evighet.

  SvaraRadera
 22. "Problemet är snarare att folk förväntar sig att vi ska kunna fortsätta att leva som vi gör nu i all evighet."

  Det gör i alla fall inte jag. jag förväntar mig att mina barn kommer att ha betydligt mycket mer pengar än jag och att deras barn kommer att vara betydligt rikare än dem. :-)

  SvaraRadera
 23. monaljuger har rätt och lilltrollet micke har som vanligt helt fel (nicke lilltroll "mossan mossan alla människobarn" minns ni väl?). Jag tänkte på sossarnas tvångssteriliseringar av "tattare" och annat löst folk (ända in på 70-talet micke), på Myrdalarna och den skiten med social ingenjörskonst samt på Jersilds "Grisjakten". Micke månar om sitt regeringsunderlag och träder in för att slå vakt om miljöpartiet. Satir och ironi går långt över huvudet på den totalt förutsägbara micken. Var det den duktige Ingerös psyksjukförklaring av dig här om dagen som rubbade din obalans så svårt att du måste ta till stora nasistyxan direkt? Anon.6.47 PS jag kan inte ta något ansvar för va 8.02 senare skriver. Micke du skulle nog ta semester från blogosfären ett tag för då skulle du kanske krya på dig ?

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekofascism
  Kallas väll detta för?

  Det skulle vara helt okej om Alexander Chamberlain hoppade från bron. Då kanske jag också skulle ställa upp på nått sånt där.

  SvaraRadera
 26. Jag tänkte på sossarnas tvångssteriliseringar av "tattare" och annat löst folk (ända in på 70-talet micke),

  Och nu kan du inte få några barn?
  Kanske är lika bra det.
  Har du slutat helt att använda signatur?
  Det enda jag bad dig om var att inte byta den varje inlägg.

  SvaraRadera
 27. Du har en tydlig paranoid tendens (bland allt det andra skräpet skulle jag säga). Jag har barn och barnbarn tack och lov (och även de yngsta är dig långt överlägsna i läsförmåga och läsförståelse) och jag vill minnas att jag klart deklarerade att jag inte hade något med vår arier att göra. Den här tråden handlade om miljöpartiets kufar och facister. Det har tydligen helt gått dig förbi(men det gör ju det mesta). Vi vet ju alla att du scorar noll i läsförståelse och alltid blandar in sådant som ligger utanför ämnet. Tag en klok mans råd och läk dig borta från bloggvärlden - det enda du tillför är löjligt tjafsande om skitsaker.06:47
  PS Jag tycker det verkar som om ariern går in för att reta upp dig (och det är bara allt för lätt tydligen) DS Det här är avslutat för min del och den råd lyder är vis så du lär väl fortsätta att tjafsa-ett tarvligt nöje för en småskuren själ!

  SvaraRadera
 28. Den här tråden handlade om miljöpartiets kufar och facister.

  Jaså?

  Annars tolkade du det nyss till att den handlade om den tråd hos Ingerö i vilken du av förklarliga skäl inte längre kan kan diskutera min person eftersom jag och Ingerö är överens om att vi bägge agerat fel och för vilket jag bett honom om ursäkt.

  Och nu har du ändrat dig?

  Det handlar nu om miljöpartiet?

  Inte om att jag är sinnesjuk?

  Bestäm dig.

  SvaraRadera
 29. Se där ja! Om man inte matar "trollen" så dör dom av näringsbrist.
  anonym 06:47.

  SvaraRadera
 30. Det är nog lugnt, USA kommer fixa det där när tiden kommer. De lär nog ha några biologiska vapen som utrotar 50% av befolkningen på en natt ska ni se.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.