2008-05-24

Nu kommer WiFi-allergikerna

Påstådda elallergiker känner vi ju till. Nu kommer en variant på detta tema – WiFi-allergikerna.

Detta är människor som hävdar att de är överkänsliga vad gäller trådlös datatrafik (och mobiltelefoni). Naturligtvis kräver de förbud.

Än så länge verkar WiFi-allergikerna främst finnas i USA. Men det är säkert bara en tidsfråga innan denna "farsot" även når oss.

Försäljningen av foliehattar kommer säkert att öka. (I USA är till synes vanliga kepsar som invändigt är klädda med metallfolie en rätt stor postorderprodukt.)

Länk»

4 kommentarer:

  1. Hjälper inte!

    http://people.csail.mit.edu/rahimi/helmet/

    /PT Barnum

    SvaraRadera
  2. På samma tema kan man läsa i SVD:

    "Trendig Känslighet. Det går mode även i diagnoser. Att depressionerna ökar hänger ihop med det faktum att moderna mediciner sägs bota ett brett spektrum av psykisk ohälsa. Det bidrar också till att skapa nya ideal. Utmattningssyndrom är en ny diagnos som redan börjar låta 1900-talsgammal.

    – Det händer något när vi får ett namn för ett syndrom. Det har en tendens att dra till sig bärare, säger Mia-Marie Hammarlin som nyligen disputerade i etnologi med avhandlingen Att leva som utbränd."

    /LD

    SvaraRadera
  3. Lite lustigt att sånt här sprider sig utanför Sverige, det är väl annars vi som har monopol på den s k elallergin (som i tester har visat sig inte existera).

    SvaraRadera
  4. jag skulle vilja påstå att det finns, har en kompis som får styggt eksem i händerna när han datar för mycket.. o om det inte är el-allergi, så är de plast allergi, men det känns lite mer osannolikt (även om det inte alls är omöjligt).
    Däremot så kan man ju ifrågasätta hur illa det kan va med wifi, då det är fruktansvärt låga effekter, och på korta våglängder (samma som micron faktiskt)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.