2008-06-04

Det inre motståndet växer...

Så väl centerpartistiska som folkpartistiska lokalavdelningar börjar nu göra motstånd mot FRA-avlyssningen.

Det är utmärkt. Fler borde följa efter.

Och detta måste bli en tankeställare för flera riksdagsledamöter. De utses faktiskt av sina lokala länsavdelningar och de skall representera sina partiers lokala sympatisörer och väljare. Och från det hållet säger man nu alltså nej till FRA-avlyssningen.

Det innebär att dessa riksdagsledamöter inte har mandat för att rösta ja den 17 juni. De bör rösta nej eller lägga ner sina röster.

Partiledningen kanske blir förbannad. Men den lokala förankringen kan till och med stärkas för riksdagsledamöter som röstar nej i denna fråga.

(Inom de nya moderaterna verkar det dock som om ingen vågar opponera sig mot Reinfeldt, Tolgfors och Ask.)

Länk»

16 kommentarer:

 1. Rösta 'Nej' till förslaget!

  SvaraRadera
 2. Mer "internt" Centermotstånd, denna gång uttryckt via radions P1:

  Jag med i P1 om FRA

  Någorlunda ok insats, om jag får recensera mig själv. även om nu resten av programmet ofta befolkas av rättshaverister och fundamentalister... :-)

  SvaraRadera
 3. Hej, jag har skapat ett upprop mot FRA-lagen, skulle verkligen uppskatta om du ville länka från din blogg. Känns som att man verkligen vill/måste göra något nu!

  http://www.spogg.com/petition/petition.php?pid=28

  Mvh Viktor

  SvaraRadera
 4. Loppet är kört för de som vill att internet skall vara sakrosankt mark för pedofiler, terrorister och organiserad brottslighet. Lagförslaget kommer att gå igenom och ge vår demokrati möjlighet att försvara sig mot samhällsfarlig brottslighet.

  SvaraRadera
 5. br: i riktiga demokratier får människor kommunicera och röra sig utan att ständigt blir förföljda och buggade. I Sverige finns redan dessa platser du förespråkar. De kallas fängelser.

  Det förbryllar mig att det finns svenskar som vill tvinga ett helt folk till underkastelse - allt för folkets eget bästa givetvis. Jag kan förstå att liknande tankegångar finns i regioner där krig nyligen härjat men i Sverige?! Här har inte funnits en främmande krigsmakt eller terrorister på hundratals år men ändå förväntas alla medborgare ge upp sina privatliv.

  Vad br inte verkar förstå (eller medvetet ljuger om) är att detta förslag inte alls gäller pedofiler eller terrorister. Dessa går utmärkt att spana på med dagens lagar. Det hela handlar om att ta informationspunggrepp om befolkningen. Nu tror jag förvisso inte att svenska myndigheter kommer att utnyttja sina nya möjligheter att totalt kartlägga medborgares liv, i varje fall inte än på ett par år. Det är ganska uppenbart vart informationen kommer att spridas, såhär ca två år efter att amerikanska myndigheter hotat Sverige med sanktioner via Världshandelsorganisationen om inte svenska fildelare fängslas.

  Inom kort kommer Sverigedemokraterna in i Riksdagen och man kan fråga sig vilken del av befolkningen som då behöver passa sig för att använda fel formulering i ett samtal eller brev.

  SvaraRadera
 6. Riktiga demokratier har rätt att ta till medel att försvara sig mot dess dödgrävare. FRA-lagen är ett bra steg mot försvaret av demokratin. Att ett antal pedofiler och islamska terrorister kommer att fastna i garnet blir en bra bonus.

  SvaraRadera
 7. Piskan viner även i fp, får se om någon vågar stå emot.

  SvaraRadera
 8. Riktiga demokratier har rätt att ta till medel att försvara sig mot dess dödgrävare. FRA-lagen är ett bra steg mot försvaret av demokratin. Att ett antal pedofiler och islamska terrorister kommer att fastna i garnet blir en bra bonus


  Vad fan surrar du om?

  SvaraRadera
 9. Det är micke som surrar och jag och mina konservativa åsiktsfränder som hurrar, över FRA-lagförslaget.
  En sådan lag behövs för att inte pedofilslödder och terroristsympatisörer skall kunna agera riskfritt på nätet.

  SvaraRadera
 10. br

  1. Har de grupper du nämner agerat RISKFRITT på nätet fram till nu?

  2. Hört talas om kryptering?

  Jag ställer frågar igen: Är br ditt riktiga namn eller har du något att dölja?

  SvaraRadera
 11. br,
  då borde nästa steg vara att införa en lag som ger staten rätt att öppna alla brev för att upptäcka ev. barnporrbilder eller bombritningar?

  SvaraRadera
 12. ang br: do not feed the trolls...

  Håller på att maila med Arbogas enda riksdagsledamot inom alliansen (C, föga förvånande). Tyvärr låter det som det sedvanliga snacket om att vi egentligen blir tryggare med detta system samt att FRA får klarare direktiv och riksdagen får mer insyn/större kontroll.

  "Favoriten" i form av argument var följande godsak:
  Signalspaningen behöver regleras bättre än idag och därför behövs den nya lagen. Det vore inte bra om Sverige skulle utvecklas till en fristad för terrorister att planera sina fruktansvärda dåd världen över.

  Man häpnar över den totala a) blåögdheten alternativt b) fräckheten i detta argument.

  Svaret blev som lyder:
  Som jag, och många med mig, ser det är det oändligt mycket värre att vårt land
  tillhandahåller ett verktyg för staten att övervaka var och en av medborgarnas kommunikation än något skräckscenario som dröms upp av förespråkarna.

  Säkerhetspolisen i sitt remissvar anser att "förslaget kommer det att skapas en verksamhet som till stora delar är parallell och överlappande med den som bedrivs av polisen" samt att "... innebär en kränkning av enskilds integritet som vida överstiger den kränkning som förslagen om buggning och preventiva tvångsmedel sammantaget innebär". Detta, om något, borde vara nog för att tänka både en och två gånger över fristads-argumentet.

  SvaraRadera
 13. Det slödder som protesterar mot FRA-lagen, lär allt behöva att minska sina profiler på internet, inkl. de som innebär jakt på underåriga.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Jakt på underåriga? Den börjar väl inte förren i Augusti?!

  SvaraRadera
 16. br/
  Man känner andra genom sig själv ;)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.