2008-06-11

FRA: Spänningen är olidlig!

"Anmälde mig i går till själva debatten på tisdag och i går skrev jag klart första utkastet till anförande. Det är ett anförande som är långt och som har två olika slut. Vilket jag ska använda kommer jag att klargöra på tisdag under deabtten. Det är dagen innan voteringen."

Så skriver Fredrick Federley på sin sidoblogg Federleys andra sida. Och anmäler man sig till debatten, för ett långt anförande, då borde det vara något spännande man har att säga...

Expressen skriver också om Federley i dag. Den artikeln innehåller även en del mindre bra nyheter...

Birgitta Ohlsson (fp) är kritisk till FRA, men säger till tidningen att hon tänker se till att bli utkvittad på tisdag. Nej, nej, nej! Gå till riksdagen och rösta med ditt samvete!

Ohlsson och jag är kanske inte överens om allt här i världen, men hon är en människa med mod och oerhörd integritet. Och det är nu sådana dygder verkligen sätts på prov. Om du träffar Birgitta, ge henne en kram och säg att du litar på att hon kommer att göra det rätta... ;-)

Moderaten Henrik von Sydow, som tidigare varit på väg att ge sin partiledning hjärnblödning genom att bråka om FRA tycks ha rätat in sig i ledet. Till Expressen säger han att han kommer att rösta ja på tisdag. Det är inte den Henrik von Sydow jag har lärt känna. Den som uttalar sig i Expressen är en stackars ledamot som inte klarat av pressen från sin partiledning. Här är en kille som behöver uppmuntran och positiva signaler för att följa sitt samvetes röst på tisdag.

Sammantaget är jag ändå försiktigt optimistisk. Jag kan inte tänka mig annat än att Fredrick Federley (c) och Annie Johansson (c) till slut kommer att rösta nej i FRA-frågan. De är människor med ideologisk kompass och stor integritet. Sven Bergström (c), Fredrik Malm (fp) och Karl Sigfrid (m) är andra riksdagsledamöter som borde kunna trycka på nej-knappen – om de får stöd och uppmuntran.

Och det finns fler i kulisserna.

Det är nu eller aldrig! Peppa och stöd dem som är på väg att rösta nej till FRA-avlyssningen på tisdag.

Och skriv till dina riksdagsledamöter och uppmana dem att göra samma sak.


Om en vecka är det för sent!

7 kommentarer:

 1. Men jag fattar inte. Ska de rösta nej, vilket de borde göra, så skulle de alltså göra det utan att ha deklarerat det på gruppmötet.
  Trodde det var praxis.
  Är det bara dimridåer för att skippa press i förväg och ändå mesa till det?

  SvaraRadera
 2. Annie har på sin blogg klargjort att hon tänker rösta ja.

  SvaraRadera
 3. Så står det väl inte i hennes blogg?
  Vad jag kan läsa står det att hon kommer att klargöra hur hon röstar i debatten.

  *hoppas, hoppas hoppas*


  Denna vidriga lagstiftning är en sak, vi får hoppas att man kan stoppa den. Värre är - oavsett utgång - att förtroendet för de så kallade borgerliga partierna är i botten. Jag har svårt att tänka mig att lägga min röst på något av dem framdeles.

  SvaraRadera
 4. Ok, tar tillbaka. Var nästan säker på att jag hade läst det där men det måste ha varit en mardröm. :)

  SvaraRadera
 5. Fredrik Malm ska rösta ja enligt han själv. Ringde runt 3 tiden idag.

  Men det betyder ju inte att vi ska sluta maila och ringa honom. Låt honom veta att folket stödjer honom om han röstar nej.

  SvaraRadera
 6. HAde han något argument för att han ville läsa dina brev?

  SvaraRadera
 7. Hur är det med ledamöterna i vänsterblocket? Om det finns fyra luringar där som tänker rösta för lagen... då hjälper det ju inte att övertala fyra av alliansledamöterna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.