2008-06-11

FRA: Även Annie Johansson är kryptisk...

Jag har i eftermiddag bestämt mig för att delta i debatten på tisdag i riksdagen om förslaget om signalspaning. Väl där kommer jag att deklarera min ståndpunkt och varför jag kommer att agera som jag gör.

Från Annie Johanssons (c) blogg.

Man visserligen begära talartid för att avge en röstförklaring, om man röstar på något obegripligt sätt. Men i den här frågan tror jag att man mest sitter ner och skäms om man röstar fel, det vill säga ja.

Så det borde vara något annat. Både Federley och Johansson har begärt tid för anföranden. Jag vill gärna tro att detta bådar gott.

Sedan fungerar ju gruppdynamiken i riksdagen på samma sätt som på alla andra ställen. Om bara en vågar resa sig upp och säga nej – så kommer andra att komma efter.

Och sedan säger folk att politik inte är spännande...

5 kommentarer:

 1. Politik är ju hur spännande som helst!

  SvaraRadera
 2. Jag har märkt att politik är spännande på samma sätt som rysk roulette är det, där det bästa utfallet betyder "inte värre än innan". Inga framsteg i sikte, bara en kamp att bromsa hur fort det går åt helvette. Även om man skulle vinna 90% av frågorna skulle resultatet vara ganska kast i alla fall.

  (Gäller saker som övervakning, integritet, överdrivet skydd för immateriella monopol (upphovsrätt, patent etc)).

  Detta är ju mord på motivationen att bråka. En stor eloge till alla er som endå gör det, år efter år.

  /Markus, allt bittrare med åren

  SvaraRadera
 3. Markus: Snygg formulering. Jag tror jag vill låna den... ;-)

  SvaraRadera
 4. Låt oss oppas attFredrik och Annie finner mod att rösta efter sin övertygelse.

  SvaraRadera
 5. Å andra sidan skulle ju både Fredrick och Annie ha ett stort behov av att motivera för sina väljare varför de gör som de gör ifall de inte röstar nej. Så jag är inte säker, men jag håller tummarna för att klokheten till slut ska besegra dumheten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.