2008-06-21

Mittåt..!

Trött och lite småpackad halv sex på midsommardagens morgon, så ni får ta det för vad det är...

I kommentarerna till en bloggpost nedan får jag skäll för att jag tar Karl Sigfrid (m) i något slags försvar efter FRA-omröstningen. (Han som i princip fick bäras ut ur riksdagen av sin partigrupp för att inte rösta nej, för er som inte följt frågan.)

Visst, varsågoda. Jag kan tyvärr inte hindra er från att hänga motståndsmännen tillsammans med medlöparna.

Ha åtminstne den goda smaken att inte hänga dem i samma träd.

Och ursäkta om inte jag är med på just den delen av festen.

Med detta har jag, i vart fall för tillfället, sagt mitt sista ord om den saken.

Jag har fulare fiskar att fånga – och en skitlag att få upphävd.

Mummel, mutter...

10 kommentarer:

  1. Om alla moderater hade varit som Karl Sigfrid så skulle Sverige varit ett bra land. Detsamma gäller Fredrik Federlay.

    Det är ju politikerna som drog i ja:et som är svinen.

    / John

    SvaraRadera
  2. Ingen här (tror jag) vill hänga Karl Sigfrid. Men slutkontentan är ändå densamma, vid press så ger han upp. Alltså är det ingen (ur anti-FRA-perspektiv) ingen anledning att personkryssa honom 2010 eftersom han med hög sannolikhet inte kommer att palla trycket nästa mandatperiod igen. Jag tycker Karl Sigfrids blogg har väldigt intelligenta inlägg, nästan så man blir lite misstänksam om han finns på riktigt. ;-)

    SvaraRadera
  3. Vi har ingen aning om vilken press han utsattes för. Jag kryssar honom även i fortsättningen. Han är en reko och duktig kille. Man går styrkt ur såna här strapatser.

    Däremot finnsd et väl anledning att fundera över den här strofen ur Kommunalhandboken


    ... när en riksdagsledamot är vald, intar ledamoten en juridiskt sett självständig fri och oberoende ställning i förhållande till väljarna och partiet" (2007)

    Gick den här omröstningen korrekt till kanske är en fråga att ställa.

    SvaraRadera
  4. "Jag tycker Karl Sigfrids blogg har väldigt intelligenta inlägg, nästan så man blir lite misstänksam om han finns på riktigt. ;-)"

    Antar att förekomsten av intelligenta riksdagsledamöter är teoretiskt möjlig... kanske. Men tänk vad de skulle skratta åt dig på stan om du gick runt och påstod att du upptäckt en intelligent riksdagsledamot ;)

    SvaraRadera
  5. Jag hörde att det fanns en hel del som röstade nej,.. öm, just de - vänsterblocket! Sitta här och hylla övervakar-Fredde.. phf..

    Visst, tyck vad man vill om vänstern och deras tänkande men i detta fallet var det ju ändock de som var vettigast. Går inte att komma ifrån hur gärna man än vill krama Karl Sigfrid när han låter sig partipiskas..

    SvaraRadera
  6. Grejen är att han inte är en motståndsman. Jag vet inte vad Karl Sigrid blev utsatt för av sina partikamrater och vad de eventuellt hotade med, men så länge de inte hotade med något slags fysiskt våld eller dylikt, så betyder det att Karl Sigfrid av egen fri vilja valde att INTE rösta nej. Detsamma gäller alla andra som avstod från att rösta.

    Personligen kommer jag i fortsättningen rösta blankt, alternativt inte rösta alls. Jag har officiellt avsagt min tro på demokrati.

    SvaraRadera
  7. Helt rätt. Karl Sigfrid sålde sig inte.

    Det gjorde Federley & Co. - De är till och med stolta över att de gjorde det.

    Skall man använda krigsmetaforer kämpade Sigfrid men blev sårad och utslagen från striden. Federley deserterade och deltog sedan likt Hanoi-Jane i fiendens propagandasändningar.

    SvaraRadera
  8. Just det Karl Sigfrid sålde sig inte. Han gjorde vad som stod i hans makt för tillfället.

    Däremot har han faktiskt skrivit på sin blogg att han tänker fortsätta kämpa emot dethela.

    Jag är inte helt säker på att riksdagsmännen gillade den här omröstningen och att regeringstaktiken fungerar nästa gång.

    SvaraRadera
  9. Man kan även förstå att Federely och de andra Kvisslingarnas och svikarnas anhängare i bloggosfären försöker göra ner Karl Sigfrid. Det han gjorde var ju att dra ner brallorna på dem. Hade inte han, Camilla Lindberg och Birgitta Olsson agerat som de gjorde hade svikarna kunnat låtsas som de gjorde allt som gick iställer för att sälja sig billigt

    SvaraRadera
  10. Jag håller med - Karl Sigfrid gjorde verkligen skillnad.

    Jag tror som sagt att det kan vara svårt att föreställa sig vilken press man utsätts för av en hel grupp... Det var helt mänskligt att dra sin kos ett tag. Hans inställning är ju fortfarande nej till lagen. Han har inte kompromissat alls med sina föresatser..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.