2008-06-23

Nu ger marken vika under borgerlighetens fötter


På sin blogg förklarar i dag Johan Norberg varför han kommer att stanna hemma vid nästa riksdagsval, den 19 september 2010.

En av landets tyngsta opinionsbildare låter alltså meddela att han inte har förtroende för något av de borgerliga partierna längre – efter att FRA-lagen klubbats.

I min mailkorg finns det fler meddelanden än jag hinner svara på från folk som funderar på att lämna sina politiska uppdrag, säga upp sina partimedlemskap och lägga ner det där med politik helt och hålet.

De borgerliga partierna har ingen aning om vad de ställt till med. Eller, jo... De börjar kanske ana. Det är därför de desperat försöker tysta kritiska bloggare och sätta munkavle på sin egen personal. Men det är så dags nu. Skadan är redan skedd. Alla vettiga människor håller på att gå i livbåtarna.

13 kommentarer:

  1. Jag har inte varit medlem i partiet på flera år, men jag får fortfarande post med inbjudningar till allsköns olika evenemang som om jag vore medlem. Men det är väl inget nytt under solen där, va? :-)

    SvaraRadera
  2. Jag kommer att avstå från min rösträtt tills vidare. Det har visats sig att den ändå inte var något värd.

    /T

    SvaraRadera
  3. Bättre att lägga sin röst på Liberala Partiet.

    Om man stannar hemma eller röstar blankt så visar man inte vad som är fel med politiken. Då kan man lika gärna vara en purken nazist som är besviken på att Nationalsocialistisk Front inte har juedutrotning med på partiprogrammet.

    SvaraRadera
  4. Det började som en skakning på nedre däck...

    Massflykten accelerar från (m), "inte du också" sa vår ombudsman på moderaterna när jag sade upp mitt medlemskap.

    Gick med i Piratpartiet samma dag...

    SvaraRadera
  5. Ja, många är vi nog som vacklar. Det lokala engagemanget är ett annat och det känns märkligt just nu.

    SvaraRadera
  6. Ja, tio gånger hellre min röst till Liberala Partiet (eller liknande), än till något av de sju socialistpartierna i riksdagen.

    Piratpartiet är ju, förutom sitt engagemang i två viktiga sakfrågor, rent ut sagt tomtar som aldrig skullek klara av att skaffa någon klar ideologik inriktning över det breda span som finns från ekonomi till sociala frågor. De är för tvärpolitiska för det, och måste vara det för att kunna driva sina två sakfrågor helt enkelt.

    Dessutom är det ett jättelöjligt partinamn.

    SvaraRadera
  7. Fast Piratpartiet har en fungerande organisation medans KLP har en dåligt fungerande hemsida. Jag hade gärna röstat på KLP om de haft en chans, men de hade färre än Linda Rosing förra gången. Visst, rösta på vad man tror på och hela det, men någonstans måste man vara realistisk. PP är inte perfekta, men de driver sina tre frågor till 100%. I mina ögon är grundläggande demokratiska rättigheter > ekonomin > fördelningspolitik.

    KLP kanske 2014, men tveksamt till 2010.

    SvaraRadera
  8. Håller med att det är bättre att lägga sin röst på Liberala Partiet istället för att stanna hemma.

    Så till er som vill lämna borgligheten:

    www.liberalapartiet.se

    SvaraRadera
  9. Fast i ärlighetens namn så tror jag inte på er. När det väl kommer till kritan så kommer FRA kännas långt bort. Borgarna får sina gamla vanliga röster eftersom vi är skrämda av de ännu värre sossarna.

    Länge leve det minst onda alternativet!

    SvaraRadera
  10. "Fast Piratpartiet har en fungerande organisation medans KLP har en dåligt fungerande hemsida."

    Vänsterpartiet har både organisation och hemsida. Borde inte det passa ännu bättre då?

    Poängen med att rösta borde väl vara att ge stöd åt sin egen åsikt. Och samlar man tillräckligt med människor som tycker samma sak så får man tid, utrymme, organisation och allt som behövs för att driva sina frågor. Fast det kommer aldrig fungera om folk struntar i åsikter för att spela politiska spel istället.

    SvaraRadera
  11. Precis som skribenten ovan påpekar verkar Liberala Partiets organisation vara under all kritik.

    Partiet har saknat en hemsida i ett antal år nu. Vilket är mycket märkligt då den som fanns innan och under valet 2006 var mycket bra både till innehåll och utformning.

    Hur mycket publicitet man missat pga uteblivna länkningar (Vem fan vill länka till en sida som säger "hemsidan återkommer snart"? Det är ju pinsamt.) under denna tid kan man bara spekulera kring.

    Men med tanke på att de senaste åren varit proppfulla av stater som inte gjort annat än oliberala dumheter kan man räkna med att det är förbannat mycket.

    Den totala brist på insikt kring dessa elementära förhållanden som organisatörerna uppvisat gör det naturligtvis fullständigt meningslöst att rösta på partiet i framtiden.

    SvaraRadera
  12. "Den totala brist på insikt kring dessa elementära förhållanden som organisatörerna uppvisat gör det naturligtvis fullständigt meningslöst att rösta på partiet i framtiden."

    Jag blir nästan rädd för att fråga, men.. Vad är det som skänker dig mening?

    SvaraRadera
  13. Jag tror också att den största risken för alla Allianspartier är att mängder med borgerliga sympatisörer kommer att röstskolka 2010.

    Att rösta på sossarna eller vänstern är ju omöjligt. Möjligen miljöpartiet, som ändå varit väldigt tydliga i FRA-frågan.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.