2008-06-11

Och i morgon börjar vi om igen!

En lång dag vid datorn och i telefon, i FRA-kufandets tecken.

Från Bryssel kan jag meddela att internationella media nu börjar få upp ögonen för den svenska FRA-avlyssningen. Flera bra kontakter under dagen. Det kan utmynna i en del intressanta telefonsamtal som möjligen kommer att stressa mottagarna...

Nu skall jag gå och knyta mig. Ett par hundra mail återstår att sortera, men det får bli i morgon.

Jag går och lägger mig milt optimistisk.

Kom ihåg Benjamin Franklins ord "Those who are willing to give up a litte freedom to gain a little security will loose both and deserve neither."

G'natt, alla gamla och nya vänner!

13 kommentarer:

 1. Sov Gott! Hoppas du orkar fortsätta med FRA och att det gör skillnad.

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat, Henrik! Hoppas verkligen att det bär frukt!

  SvaraRadera
 3. Psst, det var Benjamin Franklin som skrev det. ;)

  SvaraRadera
 4. Stämmer. Tack. Rättat.

  Får jag sova lite nu... ;-)

  SvaraRadera
 5. Vill påminna om att "The Local" har bra nyhetsrapportering om Sverige på engelska. Om någon behöver skicka bra länkar om detta till utlandet.

  Just nu toppar signalspaningslagen deras sida. "BIG BROTHER SOCIETY?"

  http://www.thelocal.se/

  SvaraRadera
 6. På denna och andra bloggar låter det som om det räcker med att fyra borgerliga röster räcker. Inte för att vara pessimist, men kan vi verkligen vara säkra på att INGEN från V/S/MP kommer att rösta för?

  HAX har ju tidigare varit inne på att sossarna egentligen vill få igenom detta (deras förslag från början) men låta regeringen ta skiten för det. Om de tillsätter fyra anonyma sossar som torpeder som röstar ja, kan de fortfarande skylla på regeringen, samtidigt som förslaget går igenom.

  SvaraRadera
 7. Vilka moderata riksdagsmän kan tänkas stödja ett nej, innerst inne?

  Jag har börjat skriva personliga mail till "mina" moderata riksdagsmän, såg att hon Anna König Jerlmyr som bloggar i Expressen har "och världen skälvde" som favoritbok så hon är ju en bra kandidat, ingen aning hur politskt modig hon är dock.
  Hade hoppats på min gamla kompis Kattis Elmsäter också men hon hade tydligen hunnit lämna riksdagen :-(

  SvaraRadera
 8. Tur för Mr Franklin att han inte hade en dator på sin tid. Om man av ideologiska skäl vägrar brandvägg?

  SvaraRadera
 9. Den statsägda nyhetsradion har FRA-omröstningen i sitt utbud idag. Frågan beskrivs med termen "borgerlig splittring" och man belyser ungdomsförbundens engagemang att förmå de egna riksdagsledamöterna att rösta nej till regeringens proposition.

  Så det behövdes de etablerade partiernas engagemang för att ägna frågan något intresse från gammelmediernas håll... OCH möjligheten att få beskriva den "borgerliga splittringen"! Tyvärr är det väl si och så med den splittringen i vårt kära parlaments borgerligt besatta bänkar.

  SvaraRadera
 10. Tack för din arbetsinsats Henrik.

  Det är många som arbetar hårt och är engagerade just nu, var och en på sitt sätt. Allt arbete är av monumental vikt för att hindra den här galenskapen från att gå igenom.

  SvaraRadera
 11. Citatet lyder ordagrant:

  "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

  (så tal om brandväggar känns inte så relevant)

  SvaraRadera
 12. Hursomhelst så är en egenvald brandvägg ingen förlust av liberties. Det är när man låter staten välja brandvägg åt en som man klantat till det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.