2008-07-10

Backlog

Det väller fortfarande in mail snabbare än jag hinner beta av dem. Ha tålamod med mig...

Till alla som skriver och undrar om det inte är läge för ett nytt politiskt parti, kan jag dock redan nu säga att jag är försiktigt skeptisk. Jag återkommer i den frågan i en bloggpost inom kort.

10 kommentarer:

  1. Ny partibildning!

    Jag är på.

    SvaraRadera
  2. Jag är själv piratpartist sen 2006 men ser ju att de har svårt att lyfta. Förmodligen pga av namnet.

    Det skulle vara vår integritet väl till pass ifall t.ex. pp, klp mfl skapade ett tillfälligt missnöjes-parti, eller ännu bättre; kunde hitta en gemensam grund för ett parti som på riktigt kan sätta tryck på de styrande syskonskaran i riksdagen.

    Den integritetsvärnande rörelse som växt fram borde helt enkelt tas bättre till vara, inte som nu; de väljare som värnar frihet och integritet är tyvärr alltför splittrade just nu.
    Där kan ju bl.a. du Henrik fylla en funktion. Att hitta en gemensam plattform, om än tillfällig, för oss liberaler som just nu är spridda som vårsådden.

    Men det är väl det som är meningen gissar jag. Divide and conquer!

    SvaraRadera
  3. Tror det finns väljare till ett nytt parti, men tyvärr finns det inga borgerliga dissidenter som kan starta ett sånt. Det hade behövts ett par riksdagsledamöter, några erfarna inom politiken, några debattörer... men det verkar inte finnas något sådant gäng. Istället får vi de dogmatiska spolingarna i KLP och tomtarna i PP.

    SvaraRadera
  4. Vi tar den diskussionen när jag skrivit en bloggpost i ämnet inom kort.

    SvaraRadera
  5. Jag tror inte piratpartiets namn är det verkliga problemet. Visst, det kanske hade varit bättre med medborgarrättspartiet eller frihetspartiet eller något liknande, men det verkliga problemet är att det är apsvårt att komma in i riksdagen.

    Piratpartiet kan jämföras med KD som behövde 27 år på sig att komma in i riksdagen. Efter ett år så fick man 0,6 % i ett riksdagsval. Det är i nivå med junilistan och feministiskt initiativ, som leds av politiska veteraner och redan har parlamentarisk representation och kom upp i ungefär samma siffror.

    Man får se hur det går i valet till EU-parlamentet härnäst.

    SvaraRadera
  6. visst finns det kompetens och erfarenhet för att starta ett nytt parti. kan knappt bärga mig innan jag får läsa hax inlägg på ämnet. kom igen, öka! :)

    SvaraRadera
  7. Tror på proteströstning i EU-valet. Alla de fyra "nästa" partierna (piratpartiet, sverigedemokraterna, F! och pensionärspartiet) lär ta ett kliv framåt. Kanske till och med ett stort kliv. Hur det går med (s) och (jl) är mer osäkert och blir spännande.

    SvaraRadera
  8. Det är som att beställa in hästskit för att ärtsoppan är för salt. därmed inte sagt att du har rätt.

    SvaraRadera
  9. korrigering: "att du får rätt". ursäkta

    SvaraRadera
  10. Jag tror också PP har svårt att komma någonvart, och då främst pga. namnet. Fri- och rättighetsfrågorna kommer ständigt i skymundan. Ta med dig Oscar Swartz och starta ett ordentligt liberalt parti!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.