2008-09-24

Telekompaketet: Just in!

1) Toubon har dragit tillbaka sitt försämringsförslag. (132)

2) Europaparlamentet har antagit 138! Det är Bonos amendment (som även skrivits under av Fjellner) om att man inte skall få stänga av folk från nätet utan rättslig prövning – och att man skall respektera medborgarnas lagliga rättigheter.

Fransmännen försökte in i det sista att torpedera detta. (Märkligt nog reste sig junilistans Nils Lundgren, som ende svensk, upp med fransmännen. Men det får nog arkiveras under rubriken misstag, då han ju säger sig vara emot de föreslagna regleringarna.)

10 kommentarer:

 1. Och tillägg 133 avslogs - var det en hårdare variant av 138?

  Det verkade dessutom som att det gjordes några muntliga ändringar i 138 precis innan omröstningen - var det bara formaliteter?

  Jag missade dessutom resultatet för tillägg 166...

  SvaraRadera
 2. Kan nån säga hur den muntliga ändringen löd? Jag hann inte uppfatta den.

  Omröstningarna går alltid så snabbt till att det är svårt att hänga med, men jag hörde inte att 166 nämndes.

  SvaraRadera
 3. Hur gick det med 166??

  SvaraRadera
 4. Någon som har en länk till tillägg 138?

  SvaraRadera
 5. 138:
  http://www.europarl.europa.eu/sce/server/internet/amend_motions_texts/sce_amend_motions_texts_main_02.jsp?ref=A6-0318/2008

  SvaraRadera
 6. 166:an...? Någon som vet?

  SvaraRadera
 7. De röstar på Harbour-rapporten NU.

  SvaraRadera
 8. ar det bara jag som inte ar overlycklig over skrivningen att man inte skall fa stanga av folk fran natet utan rattslig provning. man borde val inte kunna stanga av folk fran natet overhuvudtaget. ok det forhindrar att operatorerna godtyckligt stanger av folk men sjalva grundskrivningen att det ens ar mojligt att stanga av folk borde ju bort. vad hjalper en rattslig provning nar den provas av en korrupt domstol?

  SvaraRadera
 9. Jag vet från säker källa att Nils Lundgren inte alls röstade med fransmännen. Han ställde sig upp för att få stopp på att man kastade in och ställer parlamentet inför oöverblickbara ändringsförslag. Det finns nog ingen svensk i EP som slåss så härt för integriteten och personlig frihet som Nils.

  SvaraRadera
 10. Junilistan kommenterar omröstningen på hemsidan:

  http://www.junilistan.se/?p=41&uID=7000&service=1&sub_action=readComments&oID=3584

  Junilistan agerade rätt - bara Hökmark som måste försvara sig.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.