2008-11-21

Vad menar hon, egentligen?

"Det handlar om enskilda författare som arbetar i åratal med sina verk och vars arbeten läggs upp på Pirate bay och Student bay. Det är stöldgods. Det handlar om ekonomiskt svaga författare mot ekonomisk brottslighet. Pirater är tjuvar. Alla blir upprörda över piraterna utanför Sudans kust."

Svenska förläggareföreningens VD Kristina Ahlinder i tidningen Metro.

Ett par tolkningar är möjliga. Ingen av dem är riktigt bra. En är dock rätt underhållande.

Via Karl Sigfrid, som också är intervjuad i dagens Metro.

6 kommentarer:

  1. Många har verkligen noll koll...

    Har du kollat i din mail HAX?

    SvaraRadera
  2. Tjena Hax

    OTSF, off topic som fan men allafall. Vet att alla bara är allas kompisar på facebook. Men är du kompis med en Magnus Brahn? En snubbe som äger www.sjalvmord.com som är pro-suicid, uppmuntrar och guidar deppiga att göra finito? Frihet att dö eller ?

    SvaraRadera
  3. Det är väl han som drev nyhetsbrevet Fajaf tidigare? Och som har Länkarkivet nu?

    Jag känner honom inte personligen, utan bara genom projekten ovan.

    Och jag tänker varken försvara eller kritisera det projekt som du skriver att han pysslar med. Han är en vuxen människa. Vill du framföra kritik om det han sysslar med, då får du göra det till honom.

    SvaraRadera
  4. @anonym & @HAX,

    Magnus Brahn driver inte bara SSG, svensk självmordsguide utan ett flertal andra projekt som eroktikbutik.nu etc.

    Han är även ny chefsredaktör för Old Eagles nyhetbrev Bovens tidning, väl värd att prenumerera på http://www.oldeagle.se/boven (tror jag adressen är)

    Beslutet att avsluta sitt eget liv ligger enbart i individens händer. Att sprida information om hur man gör det är i mina ögon inte alls vanskligt, omänskligt eller på det minsta sätt negativt. Folk som vill avsluta sitt liv kommer att göra det, att undanhålla information om hur man gör det på ett smärtfritt och genomtänkt sätt är ett hån mot dessa personer som kommer att försöka ändå, kanske misslyckas och blir gravt skadade som följd.

    SvaraRadera
  5. ...för att inte nämna alla de som riskerar andra människors liv och hälsa genom att ta livet av sig på korkade sätt. Korrekt information är alltid bra. Föräldrar har ansvar för sina barn. Att skylla på internet går inte för sig.

    SvaraRadera
  6. "Föräldrar har ansvar för sina barn" Jojo, just en mogen inställning. Gonattmössan är på!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.