2009-01-28

EU: Förlängd upphovsrätt? En positiv rapport.

Världens bäste vänsterpartist, Erik Josefsson, rapporterar från tisdagens seminarium i Europaparlamentet om förlängd upphovsrätt för fonogram. Länk»

3 kommentarer:

 1. Det ser ut som det seminariet gick vägen och att man kan få fram vettiga experter om man bara vill.

  Men du vet vad man säger HAX, ett steg framåt och två tillbaka. Du har inet varit inne på La Quadrature du Net på sista tid? Monica Horten skriver också om denna nya raport. Tydligen en raport som blandar telekompaketet, upphovsrätt, och datalagring i ett och samma. Denna raport är inte som lagförslag men är menat att ge en riktlinje för hur parlamentet skall förhålla sig till dylika frågor. Raporten finns här.

  SvaraRadera
 2. Inte för att det handlar om specifikt detta inlägget, men ännu ett bevis på att gratis skapar försäljning finns här:

  http://www.slashfilm.com/2009/01/23/free-monty-python-videos-on-youtube-lead-to-23000-dvd-sale-increase/

  Monty Pytons gratissatsning på youtube har ju gett lite , kan man ju säga.

  SvaraRadera
 3. Arhac:

  Lobbyistväldets döda hand...

  Första steget att göra slut på det, är att syna det. Vilka är ansvariga för de vanvettiga rapporterna? Kan vi se något mönster i persongalleri och personrelationer?

  FRA vill göra sociogram på oss. I självförsvar måste vi göra sociogram på politiker, byråkrater och deras kontakter med lobbyistintressen, och se hur dessa kopplingar påverkar utredningar och beslut.

  Det stinker av korruption!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.