2009-01-23

Lite kvällslänkar...

Äntligen på Bromma, på väg hem mot Bryssel. Här är några länkar som ni kan roa er med under tiden jag är ute och flyger...

Mårtensson har uppsnappat information om att UD varit pådrivande bakom FRA-lagen, för att kunna hålla koll på sina anställda i utlandet. Det här förtjänar att kollas upp lite närmare. Länk»

Dexion skriver om hur underrättelseorganen i USA intresserar sig för vad journalister har för sig. Länk»

Och här är kocken som fått problem för att han lagar för bra skolmat. Kommunen tycker att bra mat är orättvist – mot dem som går i andra skolor med sämre skolkök. (Tipstack: Fabian) Länk»

3 kommentarer:

 1. (fick inte till det på dexions blogg)

  Olbermann har gjort två intervjuer (1, 2)med Russell Tice, f.d. NSA-anställd, sen sist jag kollade.

  Där nämns att folk hamnar på "no-fly lists". Det kommer att hända här också om vi inte stoppar PNR-förslaget.

  SvaraRadera
 2. EU:s fikonspråk gör att det blir lätt att trixa igenom vilka lagar som helst.

  Man bedriver unken politik i teknokratisk förklädnad.

  Därav 'måste-känslan', systemet tillåter inget annat typ.

  Men det är ju bara människor som knappat in funktionerna och parametrarna i systemet.

  Kejsaren är naken och har varit hela tiden.

  Ändå dröjer sig 'måste-känslan' kvar och bakom den döljer sig politikerna.
  De kan inget göra åt saken - för det är ett EU-direktiv som måste igenom eftersom alla andra röstat igenom det.

  Hur lång tid ska det ta innan något land sätter ner foten och säger NEJ. Tre bokstäver. Det är enkelt.

  SvaraRadera
 3. Bra att du tog upp Måtenssons aspekt, eftersom det går att kommentera anonymt här hos dig och inte hos honom, han lär ju liksom inte få några tips på grund av det. Du kanske borde köra en egen bloggning bara på detta ämne.

  Själv jobbar jag i ett av de där för sverige strategiskt viktiga företagen som UD helt säkert är intresserad av kommunikation hos. Jag säger inte vilket. Men tyvärr så lär det inte spela någon roll, eller kanske, fast på ett omvänt vis. "Mitt" företag är nämligen så IT-efterblivet att det helt utomstående IT-företag som har hand om support och drift av all vår data och telefoni kan slå på den inbyggda mikrofonen i datorer när nyckelpersoner sitter i möte, eller tjyvlyssna på telefonsamtal och detta utan att vi har någon som helst möjlighet att hålla koll på dem. De har full access. Så här ser det nog tyvärr ut i många stora företag. Så möjligtvis kan FRA erbjuda ett visst skydd och upptäcka saker oegentligheter eftersom vår ledning fullkomligt klantat bort all IT-säkerhet genom ren godtrogenhet och okunskap.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.