2009-02-20

EU: En liten seger

Som en kontrast mot den något dystopiska bloggposten nedan:

Det är nu så gott som helt säkert att Europaparlamentets behandling av den så kallade Medina-rapporten har flyttas fram. Den kommer upp efter telekompaketet. Efter EU-valet. Detta bekräftas av parlamentets utskott för rättsliga frågor.

Det är en viktig seger. Nu blir det mycket svårare för kommissionen, parlamentet, ministerrådet och fransmännen att driva igenom en avstängning av fildelare från internet.

Intressant nog flyttas hela frågan nu in under det svenska EU-ordförandeskapet.

Framflyttningen innebär dessutom att Europaparlamentet inte kommer att uttala sig om skuldfrågan i The Pirate Bay-rättegången innan tingsrätten har avkunnat dom i målet.

Tack alla ni som skrivit mail till Europaparlametets ledamöter! Tack Erik Josefsson! Och – i rättvisans namn – tack till de ledamöter som bullrat i denna fråga!

6 kommentarer:

 1. Och buller från gräsrotsnivån ska tydligen inte påverka, åtminstone inte enligt FRA-lags, IPRED och andra förespråkare för storebrorssamhället.

  SvaraRadera
 2. scaber, det påverkar, oroa dig inte för det :-)

  Så här säger Sverige om datalagring här nere: "The issue of data retention is politically sensitive in SE because of its implications on the protection of privacy. This has had a negative impact on the timetable for transposition."

  Det som behövs nu är utvägar, alltså konkreta förslag som är bättre än det som ligger på bordet. Töllborg verkar ha nåt på gång.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte hur Medinarapporten kunde inneburit någon skillnad i TPBs skyldighet, det relevanta är väl vilka lagar man eventuellt brutit innan beslaget?

  SvaraRadera
 4. Anonym: En lagstiftande församling skall inte uttala sig i skuldfrågan i ett pågående rättsfall. Speciellt inte i ett land där domstolarna har politiker som domare.

  SvaraRadera
 5. Onekligen intressant vändning - vad har påverkat de som håller i trådarna?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.