2009-02-25

IPRED: Riksdagsledamöter - avstå eller kvitta ut er!

Nu är det bara timmar kvar innan riksdagen fattar beslut om piratjägarlagen IPRED1 – med alla dess dåliga konsekvenser.

Jag vet att det finns många riksdagsledamöter som brottas med frågan och med sitt samvete.

Samtidigt vet vi att det är kört. De borgerliga partierna och socialdemokraterna kommer tillsammans att baxa igenom lagen i dag. Tyvärr.

Men, ni riksdagsledamöter som tvekar:

Jag vet att ert utrymme för att rösta nej är begränsat, även om jag önskar att ni gjorde det.

Men ni kan i vart fall avstå – eller låta kvitta ut er.


Det kanske inte ändrar slutresultatet. Men låt i vart fall bli att rösta ja till ett otidsenligt förslag som skadar den personliga integriteten och rättssäkerheten!

Vi är många som kommer att notera hur ni röstar i dag. Och vi kommer att påminna er, och väljarna, om det när nästa val närmar sig.

SvD | DN

23 kommentarer:

 1. Ja, funderar på om man borde göra ngt slags "political memory" för att enkelt ge en överblick framåt valtider. Det kommer ju tyvärr flera saker..:(

  SvaraRadera
 2. Karl Sigfrid menade på i dagens GP att han, trots sitt motstånd skulle rösta "ja". Om så är fallet så är det ju bara att stryka honom från min lista iaf...

  SvaraRadera
 3. Det sköna är att alternativen är 0.
  Rösta bort högern så kommer vänstern in och gör exakt samma sak. Sverige, med alla sina partier har enligt mig inte något utbud. Det är likriktat som fan.

  Boa Sorte

  SvaraRadera
 4. Karl Sigfrid(m) är en märklig spelare. I näringsutskottet behandlades hans egen motion (fast även tillsammans med några M+C undertecknare) i ämnet upphovsrätt. Det som fick det svenska språket ett nytt ord: Piratmoderater. I dag när denna motion behandlas i riksdagen är han tyst och enligt uppgift röstar JA TILL IPRED.

  Att socialdemokraterna röstar JA har två skäl: EU-direktiv samt att socialdemokraterna är varma anhängare till upphovsrätt. Socialdemokraternas är intresseorganisationernas parti, Folkets Park, Folkets Hus, Musikerförbundet...

  SvaraRadera
 5. Med andra ord blir det till att plocka bort vänner från Facebook i kväll. Trist men sant

  SvaraRadera
 6. "Med andra ord blir det till att plocka bort vänner från Facebook i kväll."

  Du kan ju vänta till efter voteringen...

  SvaraRadera
 7. jag tycker att ni ska avstå och ta bort ipred lagen det kommer inte att hjälpa.Vad ska man göra om man har bredband då kan ni väll inte stopa den som laddar ner om man bredband

  SvaraRadera
 8. Det läskiga med lagen är ju att man kommer kunna exempelvis lägga upp en homosexsida på nätet, göra en dold iframelänk till ett verk man har har upphovsrätt på, lagra allas ip adresser och sedan begära ut namn på dem och vips har man en lista på alla "sexuellt avikande".. perfekt när man ska skapa dödslistor..

  SvaraRadera
 9. HAX,

  jag tänker bara plocka bort dem som aktivt röstar ja.

  SvaraRadera
 10. Dom skall sannerligen bli påminda om det i nästa val.

  Det blir (pp) i nästa val. Dom blir ett skönt vågmästarparti. Räcker nog som påminnelse.

  Eller, det är klart det inte gör.

  /LD

  SvaraRadera
 11. Facebook? No, faceless!

  SvaraRadera
 12. Det där med att enskilda ledamöters utrymme att rösta nej skulle vara begränsat förstod jag inte. I mitt exemplar av regeringsformen står det att ledamöterna själva bestämmer hur de röstar.

  Har riksdagen en egen modifierad variant av grundlagen som är hemlig för oss andra? Det skulle i så fall förklara ett och annat.

  SvaraRadera
 13. Sigfrid kvittade ut sig.

  En avstod. Någon som vet vem?

  SvaraRadera
 14. Den som avstod - Siv Holma(v).
  Jag hade gissat att Siv Holma plus en till vänsterpartist skulle rösta med socialdemokraterna (Ja till IPRED) men hon avstod tydligen.

  SvaraRadera
 15. http://baccusblogg.wordpress.com/2009/02/25/motgang-for-pirater-i-riksdagen-idag/

  SvaraRadera
 16. @Christian Engström,

  det är väl det som kan bli ert problem om ni kommer in 2010. PP har lovat sitt stöd till den sida som ställer upp PP:s hjärtefrågor. Då kommer ni att rösta som den sidan i alla andra frågor. Hur kommer en enskild ledamot i så fall att agera då det kommer propositioner som en denne tycker är helt uppåt väggarna? Kommer ni att tvinga honom/henne att rösta som majoriteten? Och hur i så fall?

  SvaraRadera
 17. Ska vi vara lydiga medborgare och hjälpa rättsväsendet, film- och skivbranschen på traven? Ska vi bli några tusen personer som samtliga, samtidigt polisanmäler oss själva för att vi har laddat ner en upphovsrättsskyddad fil. Dessa tusentals anmälningar måste hanteras individuellt. Sprid detta!

  SvaraRadera
 18. @Jonas_V
  Även pp:s ledamöter skulle ha rätten att själv rösta som de vill. Men de söker väljarnas mandat under en tydlig förutsättning. Partipiskan är så att säga en uttalad del av valplattformen.

  Robert Andersson

  SvaraRadera
 19. Hax skrev: "Men ni kan i vart fall avstå – eller låta kvitta ut er."

  Alla allianspolitiker som inte röstade nej kommer att i all framtid vara brända vad det mig anbelangar. En viss gnutta av respekt skulle jag kunna hysa för de som avstod/kvittade ut sig om de följer upp det med en anskedsansökan. Men det lär ju inte hända.

  SvaraRadera
 20. @Jonas_V
  Grejen är ju att det vi går till val på är ju våra tre frågor. För våra (blivande) riksdagsledamöter är alltså dessa så mycket viktigare att allt annat kan kompromissas bort.

  Till skillnad från vad vi såg exempel på idag (igen) där man kompromissar bort en fråga man faktiskt gick till val på.

  Det förra är ärligt mot väljarna, medan det senare är ett svek.

  SvaraRadera
 21. Alla jävlar som röstade ja eller inte röstade alls är lika dåliga. Oavsett av någon partipiska eller vad sjutton dom skyller på. Ut ur riksdagen ska dom, allihopa!

  SvaraRadera
 22. Tu ne cede malis26 februari, 2009 00:11

  Bullshit!

  Vadå "utrymmet att rösta nej är begränsat"???

  En riksdagsledamot röstar precis hur som helst. Där existerar inget slags "press" överhuvudtaget. Ja, förutom att de kan TJÄNA PENGAR och pensioneras på livstid som miljonavlönade ambassadörer, landshövdingar och generaldirektörer om de röstar ENLIGT ORDER UPPIFRÅN. Men i så fall är ju hela vår demokratur bara ett äckligt skämt.

  ALLA som inte närvarar och röstar nej, är att jämställas med den allra ivrigaste fascistiska ja-anhängaren.

  Om Karl Sigfrid INTE röstade nej, så har den lögnaktige förrädaren för all framtid förbrukat allt förtroende hos oss alla icke-fascister. Liksom Fegrik Föräderley ju redan har gjort.

  Tu ne cede malis
  -Ge inte vika inför ondskan

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.