2009-02-10

Reta FRA...

HejFRA.se!

Läs mer»

16 kommentarer:

 1. Kul, men kan väl inte ta typerna på FRA mer än ca 30 sekunder för att få sina filter att inte bry sig om den där eller liknande signaturer.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det snarare handlar om opinionsbildning...

  SvaraRadera
 3. Tror knappast att FRA arbetar på det viset. Men det är möjligt.

  I egenskap av programmerare och nätverkstekniker ser jag inte hur FRA skulle, ens med superdatorer, kunna göra något meningsfullt av all svensk utlandstrafik.

  Det skulle vara om de får i uppgift att spåra specifika personer, och deras kretsar. Men även det blir fort meningslöst, med tanke på hur data faktiskt transporteras över Webben.

  För att kunna göra något meningsfullt behöver det knäcka ett problem som modern matematik står inför, det s.k. DHP (the Diffie-Hellman Problem). Se http://en.wikipedia.org/wiki/Diffie-Hellman_problem

  Det är alltså basen för modern kryptografi, används flitigt i t.ex. HTTPS, SSL/TLS (och via detta även SMTP, IMAP, POP3).

  Som exempel, denna kommentar jag skriver nu skickas alltså över HTTPS, för att Google/Blogger valt att göra så. För att FRA ska kunna läsa detta behöver de alltså knäcka ett av de större problemen i modern matematik, och hålla detta hemligt.

  SvaraRadera
 4. barnsligt, riskera inte trovärdigheten med sådant här.

  SvaraRadera
 5. Borde inte detta leda till att ännu mer av våra skattepengar går till FRA då de behöver extra personal till att lyssna på denna massasändning?

  SvaraRadera
 6. Jag tror att även HAX vet att någon så simpelt inte kommer funka, men jag antar att det inte är poängen. Om man vidarbefodrar detta i varje mail/sms så kommer man visa sin ståndpunkt inför alla som tar del av det och kommer förhoppningsvis leda till något positivt.

  SvaraRadera
 7. Detta inlägget är lite OT men det hade varit intressant att se en kommentar om hur du ser på filmen Zeitgeist http://www.zeitgeistmovie.com/
  Jag har min egen uppfattning men är inte så insatt i alla delarna.

  SvaraRadera
 8. Undrar om FRA blir uppretad eller förbryllad över bloggerier och mail och SMS skickade till och från destination Irak. Irak smakar ju illa i munnen på många som behärskar svenska språket. Brukar morsa på dem lite då & då när jag är på det humöret. Borde jag kanske köra med mera PKK, KDP och PUK, blandat med lite Pesh Merga och AK47 och glock och Blackwater och...... ? Hej förresten FRA! Är ni vakna så här dags också? Kul att ni kollar på min blogg! Då kanske även ni kan skruva lite på er uppfattning om vardagslivet i Irakiska Kurdistan.

  SvaraRadera
 9. Undrar om FRA blir uppretad eller förbryllad över bloggerier och mail och SMS skickade till och från destination Irak. Irak smakar ju illa i munnen på många som behärskar svenska språket. Brukar morsa på dem lite då & då när jag är på det humöret. Borde jag kanske köra med mera PKK, KDP och PUK, blandat med lite Pesh Merga och AK47 och glock och Blackwater och...... ? Hej förresten FRA! Är ni vakna så här dags också? Kul att ni kollar på min blogg! Då kanske även ni kan skruva lite på er uppfattning om vardagslivet i Irakiska Kurdistan.

  SvaraRadera
 10. Undrar om FRA blir uppretad eller förbryllad över bloggerier och mail och SMS skickade till och från destination Irak. Irak smakar ju illa i munnen på många som behärskar svenska språket. Brukar morsa på dem lite då & då när jag är på det humöret. Borde jag kanske köra med mera PKK, KDP och PUK, blandat med lite Pesh Merga och AK47 och glock och Blackwater och...... ? Hej förresten FRA! Är ni vakna så här dags också? Kul att ni kollar på min blogg! Då kanske även ni kan skruva lite på er uppfattning om vardagslivet i Irakiska Kurdistan.

  SvaraRadera
 11. Undrar om FRA blir uppretad eller förbryllad över bloggerier och mail och SMS skickade till och från destination Irak. Irak smakar ju illa i munnen på många som behärskar svenska språket. Brukar morsa på dem lite då & då när jag är på det humöret. Borde jag kanske köra med mera PKK, KDP och PUK, blandat med lite Pesh Merga och AK47 och glock och Blackwater och...... ? Hej förresten FRA! Är ni vakna så här dags också? Kul att ni kollar på min blogg! Då kanske även ni kan skruva lite på er uppfattning om vardagslivet i Irakiska Kurdistan.

  SvaraRadera
 12. Irak-Lena behöver tydligen kamrater och uppmärksamhet. FRA lär knappast vara intresserad av något hon har att säga.

  Läs på istället vad signalspaningslagen innebär.

  SvaraRadera
 13. Jag tror inte det tar 30 sekunder för FRA att få sina filter att sortera bort dessa meddelanden. Deras filter kommer aldrig att leda till att sådana meddelanden samlas in. Om det är någon som tror att filtreringen sker genom att FRA söker efter konstiga ord i meddelanden så har man varken läst lagen eller följt debatten. Däremot finns det andra delar att kritisera av lagstiftningen, men lås oss göra det istället.

  SvaraRadera
 14. Finns nu länkat till hejfra på http://www.imike.se/fra.html

  SvaraRadera
 15. Kolla in den här filmen om hur det ska funka:
  http://www.youtube.com/watch?v=Ln7-KcSz-5A

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.