2009-04-02

LO försökte tysta Aftonbladet

Nu avslöjas att LO försökt styra Aftonbladets krönikörer och nyhetsrapportering – som skall ha uppfattats som allt för kritisk mot facket.»

36 kommentarer:

 1. Kan någon förklara för mig varför folk ger sin röst till Sap? Någon enda gärna med en motivering...

  SvaraRadera
 2. På den gamla goda tiden dvs 40 och 50 talet så förespråkade dom tvångssterilisering av svagsinta och tattare. Vidare lobotomering som en hälsokur. Dvs de har alltid ställt upp för dom svagaste i samhället. Or not so true ;)

  SvaraRadera
 3. Mygel, mygel mygel...
  De kanske röstar på SAP öfr at de TROR på dem. Det fins gott om dumma, lättledda människor i Sverige. Sen en tid har de som inte var 100% säkra ett alternativ i form av högern... :( De driver ju i praktiken likadan politik.

  SvaraRadera
 4. Kenji

  Det är som jag alltid har trott:

  Det är ingen slump att sossarna införde flumskola och vill ha bort både betyg och läxor och prov ...

  SvaraRadera
 5. JOnas i hear that! Desssutom är vänsterväljare sämrwe insatt och har sämre utbildningsnivå och iq än höger.

  SvaraRadera
 6. Mjukt och snällt utan utamaningar - Den svenska modellen. Högre studiebidrag, högre a-kassa och synd om alla. Framförallt alla stackare som blir "utsatta" för högerregering var 16:e år. Hade jag varit pigg på att suga bidrag hade jag garanterat lagt min röst på Mona.

  SvaraRadera
 7. Roberth: Men dom stavar bättre ;)

  SvaraRadera
 8. Nils Dacke 15.40:

  HAHAHA!

  OT
  Jag tror folk försöker påverka vad som skrivs och förmedlas till allmänheten hela tiden, det vore konstigt annars. Man försvarar sina positioner eller försöker ta ny mark. Alla gör.
  Att bli påkommen visar dock på bristande i utförande.

  Heja internet o bloggarna! (som ifs kan påverkas, och det kommer nog mer av sånt)

  SvaraRadera
 9. LO nöjer sig inte med en politisk ledarsida utan vill återgå till den gamla politiserade journalistiken som gjorde att Aftonbladet var den mindre intressanta och därmed även den mindre kvällstidningen.

  Skrev lite mer om det här:
  http://www.fytne.nu/wedin-och-olausson-vill-ha-aftonbladet-som-knahund/

  SvaraRadera
 10. Jag har ett önskemål om något jag skulle vilja se HAX skriva om, och motivera i sin blogg.

  Artikeln som HAX länkat till handlar om att LO äger 50,1% av Aftonbladet och har i den maktpositionen, enligt Expressen, försökt påverka vad som skrivs, och vilka som skriver i Aftonbladet.

  Med tanke på att HAX tar upp den artikeln, och hans syn på statliga regleringar,så skulle det vara intressant att höra åsikter om ÄGANDEBEGRÄNSNINGAR AV MEDIEBOLAG.

  Är statliga begränsningar om hur många mediebolag en enskild ägare får ha bra? Eller bör fri konkurrens råda kring ägandet av mediebolag?

  Är Rupert Murdoch, med sitt globala medieimperium, en förebild eller ett hot mot demokratin?

  SvaraRadera
 11. @TTtime: Svaret är enkelt. En fungerande marknadsekonomi kräver många producenter och många konsumenter inom varje bransch, så också inom media. Så koncentrationen av ägande inom media är skadlig och dessutom nu kontraproduktiv då kreativiteten i det nya digitala landskapet mindre.

  Att sedan ägare har politiska ambitioner och inte publicistiska gör att de gräver sin egen grav som nu tex. LO. Denna kris är enorm för LO och SAP.

  SvaraRadera
 12. På den gamla goda tiden dvs 40 och 50 talet så förespråkade dom tvångssterilisering av svagsinta och tattare. Vidare lobotomering som en hälsokur. Dvs de har alltid ställt upp för dom svagaste i samhället. Or not so true ;)


  Och varför gör du svenska socialdemokraterna ensamma skyldiga till detta när det i realiteten var en konsekvens av en trend som rådde inte bara här utan också i Usa och England och i många andra länder där exakt samma typ av övergrepp konstaterats?

  Om det nu är viktigt men vad som är "true och not so true"?

  SvaraRadera
 13. Skitkonstigt att en majoritetsägare av en tidning har synpunkter på hur den drivs.

  Till exempel så har Dagens nyhetersoch Svenska dagbladets ägare inga synpynkter alls på hur tidningen drivs.

  Det känns tryggt.

  Man och vilka man ska hata.........i alla väder.

  SvaraRadera
 14. Micke, du tror verkligen att det du gör är att argumentera?

  Du håller med om att det är fel av LO att försöka tysta Aftonbladet och sen räknar du upp annat du tycker är fel.

  Samma med sterilisering och lobotomisering. Påtala att vidigheter begicks i andra länder. Om skulden sprids, blir den mindre då?  Impressive...

  SvaraRadera
 15. Jag tycker inte att det är fel att någon som äger något kontrollerar det dom äger vare sig det är Dagens Nyheter eller Aftonbladet som denne någon äger.

  Det är definitivt inte värre om LO utövar makt över det dom ägar än om Dagens nyheters ägare gör det även om det passar dig.

  Slutligen...Om skulden läggs där den ska ligga (d.v.s i detta fall tvärpolitiskt) så ägnar man sig åt sanning och inte åt demagogi.

  Sanning är liksom konsekvens när det gäller ägande och inflytande inget för dig.

  Det tvivlar jag inte på.

  SvaraRadera
 16. Jag har inget principiellt mot att en medieägare försöker påverka innehållet.

  Men jag kommer att medverka till att hänga ut och håna de som försöker göra det – om de samtidigt försöker få sin tidning att framstå som saklig, opartisk och trovärdig.

  SvaraRadera
 17. "I USA lynchar de negrer."

  Där börjar och slutar din argumentation för det allra mesta Micke. Vad tillför det?

  Det är trolleri del 1a.
  Att du sen oftast kryddar med halmgubbar och förolämpningar gör det inte bättre för din del.

  SvaraRadera
 18. Ytterligare en inblick i hur löntagarfondsverige hade fungerat.

  SvaraRadera
 19. Men jag kommer att medverka till att hänga ut och håna de som försöker göra det – om de samtidigt försöker få sin tidning att framstå som saklig, opartisk och trovärdig.

  Då får du håna varje svensk dagstidning för det finns inte en enda som har ägare som inte påverkar den riktning som deras tidningar har.  Dessutom var omständigheterna kring LO´s påverkan som dom beskrivs i både Helle Kleins och i den artikel du länkar till rent skvaller som inte säger något överhuvudtaget om vad som defacto skett och inte skett.

  SvaraRadera
 20. USA lynchar de negrer."
  Du är ganska blåst.Det har jag konstaterat tidigare och om du vill slippa höra det igen så föreslår jag att du ger fan i att svara på mina inlägg.

  Jag förstår att du är den typ av människa som utgår från att man ska kunna säga att socialdemokratisk politik yttrade sig i att man lobotomerade människor på löpande band och att detta styrdes poltiskt från partikanslieet utan att det ifrågasätts.

  För det är ju det du applåderar.

  Du är en av dom som äter demagogi till frukost och det är ni som är det största hotet mot friheten i därför att man kan säga precis vad fan som helst till er och ni kommer att tro på det så länge det kommer från rätt position i rummet.

  SvaraRadera
 21. Micke, "Jag tycker inte att det är fel att någon som äger något kontrollerar det dom äger vare sig det är Dagens Nyheter eller Aftonbladet som denne någon äger."

  Fast det handlar ju om hur man kontrollerar det man äger rätten till, inte att man har rätt att kontrollera.

  Alla har rätt att försvara sig själv och sin egendom, (och även andra och deras egendom), men poängen är att det alltid handlar om hur, och detta hur är det alltid någon annan som bedömer om man gått över "gränsen" eller inte, och går någon över gränsen, så blir det påföljder. Men det är annorlunda när det gäller yttrandefrihet/pressfriheten för etablerad media, (eller allting upphovsrätt lol).

  //ST

  SvaraRadera
 22. Det intressanta i det här fallet tycker jag har missats helt i den här diskussionen.

  Nämligen att en politisk chefredaktör som anses vara LO-tillskyndare har mycket goda anställningsvillkor.

  Men att det också finns två frispråkiga debattörer - som LO gärna önskat avyttra.

  Men dessa två har uppenbarligen inte låtit sig köpas.

  Det här har jag skrivit en del om på min blogg.

  Hejs - men vet inte hur man trackbackar m m m m

  SvaraRadera
 23. Jadu Micke. Läs vad du skriver och förstå dig själv. Börja där. Det är ett rikt material.

  (Förutom att du egentligen bara upprepat dig de senaste åren. Lite utveckling tack. Glöm nu för all del inte att de lynchar negrer i USA.)

  SvaraRadera
 24. Glöm nu för all del inte att de lynchar negrer i USA

  Som jag sa så är du fullständigt blåst Sven S.

  Att du dessutom förringar betydelsen av att Usa inte blev en fullvärdig demokrati förrän på 60 talet understrycker detta tydligt.

  SvaraRadera
 25. Stackars Micke, det är faktiskt totalt blåsta människor som är den största faran för friheten i demokratier. Men därför har ju också vi, mindre blåsta, en iaf moralisk skyldighet att försöka avhjälpa ditt dilemma en smula ...

  Även om framgångarna sker i ytterst små steg och med ständiga bakslag.

  SvaraRadera
 26. Och så papegojan.....

  Ägna dig åt att fortsätta relativisera Roberts kombinerade stöd för nazism och sionism på en och samma gång.

  Du hade ju ju ett bra upplägg där.

  SvaraRadera
 27. Du menar din årslånga oförmåga att ta avstånd från allt svassande för diverse skurkar och folkmördare, så länge de bara sjöng socialismens lov?

  PS Ser du det roliga, i 1) att du kallar andra för papegoja, 2) att du än en gång byter ämne och kommer med ytterligare ett 'Men i USA lynchar dom negrer', och 3) att du anklagar andra för att relativisera? Nåja, troligen inte :-) Du får helt enkelt lita på mig i det fallet också. Att du är rolig alltså! DS

  SvaraRadera
 28. Jag bad dig inte sköta relativiserandet här.

  Det är lämpligare om du gör det på den blogg där du började upplägget.

  SvaraRadera
 29. Micke, du vet inte ens vad ordet betyder.

  Börja där,

  Vi säger så,

  Det känns tryggt,

  Det tvivlar jag inte på,

  Vi slutar där,

  Ja, så säger vi!

  ;-)

  SvaraRadera
 30. Ja! Jag fortsätter vid den punkt man ofta kommer till vid debatt mot Micke. Skedmatning!

  Och i USA lynchar de negrer

  Kolla den länken Micke så förstår du hur jag ser på din argumentation. Du har ju varit rejält vänsterut säger du. Kanske var det då du snappade upp argumentationstekniken i fråga?

  The phrase refers to lynching in the United States and implicitly claims that mass racial violence in the United States against African Americans is worse that whatever criticisms might be made about life under communism

  SvaraRadera
 31. Det är för jävligt så sossarna agerar. Fy.

  SvaraRadera
 32. Du har ju varit rejält vänsterut säger du. Kanske var det då du snappade upp argumentationstekniken i fråga?


  Jag trodde inte att det var möjligt men nu förstår jag att Jonas N har en enäggstvilling som dessutom hämtar sanningen på wikipedia.

  Vi säger så här:
  Du är också en papegoja.Varken mer eller mindre.

  Känns det bättre nu?

  SvaraRadera
 33. Jo Micke, nu är det ju så att du står med skammen att inte fatta vad andra talar om. Istället hugger du på det med felaktiga argument.

  Min på wikipedia refererade sanning är dels allmänt känd och forskningsmässigt dokumenterad.

  Men nog är det kul att platta till dig. Ha det bra nu till nästa gång.

  Vi säger så.

  SvaraRadera
 34. Men Micke, den länken bekräftade ju bara din mångåriga oförmåga att distansiera dig från allt svassande för despoter, slaktare och folkmördare, bara de sjöng socialismens lovsång!

  Jag tror bara att du lyckades en enda gång med något dylikt. Men då var det inte en socialist förstås ...

  SvaraRadera
 35. Den den bekräftar vetenskpligt (det är ju en wikipedia länk) att du och din bror är papegojor och att ni kan prata.

  Det säger sig självt att din intelligens som inte sträcker sig längre än till mekaniskt tjatter som du snappat upp och att du inte fattar det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.