2009-04-29

Telekompaketet – Och nu..?

Jag har inte fått tag i Fjellners assistent, så jag har inte de exakta siffrorna, men det står nu klart att man inte lyckades få ihop de 40 underskrifter som krävdes för en fristående re-tabling av den ursprungliga skrivningen av tillägg 166 i telekompaketet. (Se även bloggposten nedan.)

Vad vi har gjort är dock att sända en mycket stark signal till Europaparlamentet, vilket har stressat upp en del av the bad guys ordentligt.

Och nu..?

Till att börja med skall vi vara glada för att det ändå finns en rätt rimlig skrivning mot avstängning av fildelare från internet (138/46).

Sedan blir det besvärligt igen. Jag tror att det kan vara ett problem att Citizens Rights Amendments presenteras som ett paket. Det kommer visserligen att gå att rösta på dess olika delar. Men hela upplägget är att det är ett paketerbjudande. Och CRA innehåller ömsom vin, ömsom vatten. (Jag skall återkomma med en djupare analys i en separat bloggpost.)

Nu måste vi få folk att förstå att de kan köpa delar av CRA, utan att för den sakens skull binda upp sig för allt. Vilket är ett pedagogiskt problem eftersom CRA, som sagt, lanserats och marknadsförs som ett helhetsgrepp på frågan. Det kan komma att kosta oss viktiga röster, till exempel när det gäller 166:an.

(I mörka stunder kan jag få för mig att vissa av våra vänner hellre går till botten med flaggan i topp än vinner vad som vinnas kan.)

Uppatering: 17 underskrifter blev det. Pinsamt och tragiskt. Det kanske hade gått vägen om britterna hade levererat vad de ställde i utsikt. Eller om vi hade kommit igång tidigare. Well, nytt spel, nya insatser...

Uppdatering 2: Svenskar som skrev på var Fjellner (m), Ibrisagic (m), Ek (c), Wijkman (kd), Holm (v) och alla socialdemokraterna. Schmidt (fp) sägs ha faxat in en underskrift (som även kan ha innehållit fler namn), men det faxet tycks vara borta i cyberrymden.

Uppdatering 3: Fjellner skriver om telekompaketet och 166:an.

29 kommentarer:

 1. Jag fick fram en handfull brev i handen på parlamentariker och ytterligare ett tjugotal till assistenter idag på morgonen.

  Tyvärr kan inte denna väg användas igen innan den femte eftersom parlamentet redan packar ihop sig för att åka till Strassbourg såvitt jag förstår.

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig besviken och körd. Som sagt, heder åt vänsterpartisterna som förstår att agera taktiskt men tummen ner för de gröna sekteristerna. Eftersom det redan finns en förankrad kompromiss hos socialister, liberaler och EPP så kommer Citizens Rights Amendment precis som de gröna mycket sannolikt att hamna i minoritet. Men man gör i alla fall ett viktigt statement till alla väljare.
  Lovar att läsa din analys av vad vi kan göra mer när jag blivit mindre bitter...

  SvaraRadera
 3. Det verkar ju finnas ett stort stöd för 166 och 138/46an. Det kan ju kanske vara förståeligt att partigrupper vill vinna sympatier inför valet genom att de själva vill komma med förslagen.
  Får man skriva på två liknande listor, som Fjellners OCH vänsterns?

  En jävla soppa, där folk bör hängas ut som delansvariga, från alla sidor, som det verkar.

  Känner mig hyfsat trygg på att 166 och 138 kommer införlivas i paketet, på ett eller annat sätt. Men är ändå bekymrad.
  Det borde inte vara tillåtet att leka lekstuga med den lönen.

  SvaraRadera
 4. "Får man skriva på två liknande listor, som Fjellners OCH vänsterns?"

  Visst får man det.

  "Känner mig hyfsat trygg på att 166 och 138 kommer införlivas i paketet, på ett eller annat sätt. Men är ändå bekymrad."

  138, ja. 166, nej - där finns nu en bred uppgörelse kring en dålig skrivning. Det var därför det behövdes en fristående, bred retabling. Återkommer om detaljer om uppgörelsen.

  SvaraRadera
 5. Hur i helsicke kan personer som är så dåliga på taktik och mygel ta sig in i parlamentet? Att dubbelsäkra sina förslag utan kostnad (ekonomiskt, tidsmässigt eller politiskt) genom att ha två listor eller en akt och en lista borde väl alla göra?

  SvaraRadera
 6. Hallå HAX! Har du bombsäker källa på att Fjellner misslyckats?
  Hasse Rosén, DN Europa 2009

  SvaraRadera
 7. helsike också, och jag som engegerade mig i annat än att skriva en ertikel på newsmill eller min blogg i ämnet att vi behöver namnunderskrifter. Jag känner mig delvis delaktig till det övervakningssamhälle som byggs upp nu. Skärpning Nicklas Larenholtz.

  Det får bli nya tag och lära sig av misstagen.

  SvaraRadera
 8. 17!?!?

  Det är ju färre än antalet svenska ledamöter. Vilka har svikit??? Går det att få veta?? Kan du publicera namnen på svikarna?

  SvaraRadera
 9. Detta med att rusa igenom demokratifientliga lagar verkar ju vara vad EUssr går ut på...
  Det och att ge stressrelaterade sjukdomar åt sådana som dig.

  SvaraRadera
 10. Hasse på DN: Japp. Jag är säker. Se uppdateringen.

  SvaraRadera
 11. Hade småpartierna velat, så hade de kunnat skrapa ihop 40 namn åt Fjellner på en halvtimma. Nu kör de hellre sitt eget race. Det känns som valtaktik framför resultat från deras sida.

  SvaraRadera
 12. Fjellners trovärdighet i frågan är ju noll i och med att han är med i internetregleringsgruppen EPP

  ALla vet att han bara gör detta pga EP-valet

  SvaraRadera
 13. Enligt Erik Josefsson har frågan tagits över av IND/DEM-gruppen underledning av Nils Lundgren nu när Fjellner misslyckats.

  De stöder Citizens Rights i sin helhet!
  http://erikjosefsson.eu/


  Heja!

  SvaraRadera
 14. http://www.junilistan.se/?action=readArticle&id=4050

  Även här.

  Pressmeddelande från Junilistan  Bryssel, 2009-04-29

  – Telekompaketet innehåller förslag som kan ge operatörerna möjlighet att stänga av användare och reglera vilka innehållstjänster som får finnas i vissa nät. De ändringsförslag vi har lagt fram syftar till att skydda användarna, kommenterar Nils Lundgren.  – Vi behöver mer än någonsin stadfästa medborgarrätten i de nya sammanhang människor möts, handlar och diskuterar. Därför säger vi nej till förslaget att begränsa tillgången till Internet, däribland förslaget att stänga av fildelare från Internet, fortsätter Nils Lundgren.  De ändringsförslag Nils Lundgren och Hanne Dahl har lagts fram bygger på de viktiga ändringsförslagen 133 och 166 som EU-parlamentet antog vid förstabehandlingen av telekompaketet. Dessa ändringsförslag har ministerrådet bortsett från inför EU-parlamentets andrabehandling den 5 maj

  SvaraRadera
 15. anonym@15.58

  Fjellner har drivit en konsekvent linje sedan Bono-rapporten. Är det några som flirtar med väljarna på knepsätt, då är det småpartierna.

  SvaraRadera
 16. Vart tog Hökmark och Cederschiöld vägen?

  Anmärkningsvärt att Fjellner inte ens kan samla sin egen partigrupp från sverige kring denna viktiga fråga!

  (m) tappar enormt i trovärdighet enligt mitt sätt att se på saken. Tur att övriga i alliansen (undantage Wohlin (kd)) tar sitt ansvar, även om Schmidt verkar ha problem med den teknik han själv är med att reglera, även om fax kanske inte är en del av cyberrymden...

  SvaraRadera
 17. Det är väl inte så konstigt att Fjellner inte får med sig Hökmark. Hökmark är ju någont slags överkucku i den extremt regleringsvänliga kristdemokratiska EPP-gruppen där Fjellner också sitter.

  Det är klart att Fjellner misslyckas då. Han borde valt partikamrater med större omsorg. Det går inte att hävda att man är för frihet på internet om man väljer att vara med i den partigrupp som kommer med regleringsförslagen.

  SvaraRadera
 18. Fjellners re-tabling av 166 kan ändå ses som embryot till en partiöverskridande front mot telekompaketet. Representanter för alla svenska partier signerade (C, M, Kd, Fp, S, V) dock inte Mp av nån anledning.
  Det enda jag kritiserar Fjellner för är att han agerade i senaste laget. Men han försökte i alla fall.

  SvaraRadera
 19. @hansp:

  Du glömde visst (jl) :)

  Men frågan är om man ska räkna med (fp)s underskrift - den verkar juh ha varit någon annan stans än på det papper det borde vara? Eller räknar vi med vad man "vill göra", inte vad man faktiskt gör?

  @anonym:
  Det konstiga är juh att Hökmark skrek i megafon när han röstade för 138:an, men är väldigt tyst nu... Det kanske är jobbigare att ta initiativ om det inte tjatas om det från oss? Det ger juh mindre tillbaks i valkampanjen då...

  SvaraRadera
 20. hansp, "Fjellners re-tabling av 166 kan ändå ses som embryot till en partiöverskridande front mot telekompaketet."


  heh, inte telekompaketet i sig, men däremot mot att telekompaketet ska innehålla sånt som EU inte har med att göra, och sånt som försöker torpedera rätten till grundläggande fri- och rättigheter även på Internet.

  Det sistnämnda tordes ju ligga alla partier varmt om hjärtat trots allt, så det vore konstigt om "embryot" inte fått liv. :-)


  //ST

  SvaraRadera
 21. Kan någon förklara för mig nu, kort sagt, är det kört?

  SvaraRadera
 22. Anonym, 29 april, 2009 23:31, "Kan någon förklara för mig nu, kort sagt, är det kört?"  Inte helt, det finns en liten öppning i o m CRA, men som sagt den verkar ju vara just liten.

  Men vem vet, med tanke på att det är val och många är dom MEPs som vill sitta en period till, så allt som krävs är kanske bara en liten EU omfattande bloggbävning, för att fler MEPs ska förstå vidden av deras tidigare förhastade slutsatser. :-)


  //ST

  SvaraRadera
 23. Det är inte kört förrän efter omröstningen den 5 maj. Ju mer opinion vi kan skapa, dess bättre. Men det var synd att vi inte fick igenom Fjellners förslag till omröstningen pga att det var mer lättsmält då det är partiöverskridande med underskrifter från olika politiska läger. Nu måste vi stötta vänsterns/junilistans Citizens Rights Amendment alternativt de gröna. Upp till kamp!

  SvaraRadera
 24. Jo, det där med Citizens Rights Amendments...

  Har ni läst dem?

  Där finns en del saker som är fantastiskt bra.

  Men också en del tveksamheter. Vin och vatten, typ.

  Men speciellt tycker jag att det är intressant vad som inte står i CRA. Det finns en del väldigt stora luckor.

  Det bär mig emot att gnälla när någon försöker göra något bra, men jag får nog ägna en bloggpost åt detta. I morgon. När jag nyktrat till. (Jag har just druckit belgisk knepöl med Johan på Peace, Love & Capitalism. ;-)

  SvaraRadera
 25. Nu gäller det väl för Fjellner att få alla han fick med på sitt tillägg att istället stödja CRA? Eller blev han sur för att hans grej inte gick igenom att han drog täcket över huvudet i morse?

  SvaraRadera
 26. Här står det vad CRA är

  http://christopherkullenberg.se/?p=769

  SvaraRadera
 27. Vaför var Christoffer Fjellner tvungen att göra partipolitik av det? Är prestigen viktigare än att det går igenom?

  SvaraRadera
 28. Lena Ek http://www.lenaek.se säger att det fortfarande är möjligt för någon av grupperna att lägga fram Fjellners förslag om 166:an.

  SvaraRadera
 29. JAG HOPPAR UPP OCH UTMANR ER MED TVÅ ALTERNATIV:

  ÖVERKLAGAN I MÅL B1920-07, mitt sk bombhot mot GOperan 27/8. Finns på som offentlig andling på Hovrätten för Västar Sverige. Där förresten också M finns. Domare och verksamhetsutvecklare för Sveriges domstolar. Fet är lögn det som står i NE.se att domare skulle kvara oavsättliag.

  2. Begär ut överklagan till Högsta domstolen i Mål Ö1589-09. Också medborgerlig frihet, som HAX kan ha brutit mot. Grovt kriminellt.

  Gå in på http://udhr.org och njut av ERA RÄTTIGHETER ELLER FÖRFÄRAS. Mig kvittar det vilket.

  När sverige offrar två barns framtid för skiten, då tiger ingen far. Det fattade leg psykologen som har utrett mig för era pengar.  På fredagar är det något som kallas FollowFriday i det Twitterverse.

  Jag har inga problem med engelskan. Vilka tror att det är jag som behöver en god man för att jag är mycket allavarligt psykiskt störd?

  Om ni inte har lärt er syntaxen för vur.me än så gör jag det en gång sedan SKA ni klara detta SJÄLVA;

  http://vur.me/LillebrorSerDig/Epictetus

  Är säkert inte den förste i historien. Men han har satt ord på det.

  Ni är skiträdda för FÖR-ändringar. Det är ALLA. Även jag Det finns sätt att bryta sådana spärrar. Jag har fått en del genom livet. T ex frontalkrockat med en timmerbil 1978.

  Förra året var jag i England och gick på glödande kol som en metafor att det är inte politikerna som har problem. Det är vi som har problem. som diskuterar i cykelställsperspektiv.

  Söndra genom att härska heter metoden. Troligtvis är ni nu så chockade över att jag faktikst menade vad jag sa. Jag har kapat er.

  Och NU ÄR DET BARA RIKSDAGEN. som kan förändra det mandat, jag har. Att "sjukpensionera" mig, heter inte så längre utan att få sjukersättning är något av det mest vansinnga som Sverige har gjort i mosern historia.

  Nu ska ni få lugn och ro. ETT TAG.

  Om tecknen som finns i 1937 års straffrättskommittés netänkande SOU 1953:14 är sanna HAX. Då är det bara jag som kan hjälpa dig. Tror jag.

  Jag har gjort en låsning/block. Håll koll på posten. Har Beställning 13807 med reservARTION för mitt sifferminne kommit till HAX Filarkiv än.

  Idén bakom detta är varken min , mun bror fusionsforskaren, som förresten har gtt själva grundstrukturen, ej heeller Dee Hock eell er Bo Holmberg som civilminister. Make till dåbaraende utrikesminster Anna lindh

  1. Bob WarrenBobWarren@JamesIslander Great Tweeple! #FF @Howard74 @Silversmyth @CatchOurDream @Alial @Chayce @TheCode @Ariggs @Skashiwal @BingFutch @Martine232323 minutes ago from web

  2. James IslanderJamesIslanderGreat Tweeple! #FF @Howard74 @Silversmyth @CatchOurDream @Alial @Chayce @TheCode @Ariggs @Skashiwal @BingFutch @Martine232324 minutes ago from web

  3. Nancy Barry-JanssonAffirmingSpirit@ByronNewMedia @tracygardner @LamaDuck @Iconic88 @Hakicoma @ShalondaGordon @Iconic88 @TheCode @SpiritualShow TY 4 RT shoutouts #followfriday26 minutes ago from TweetDeck in reply to ByronNewMedia

  4. Ashley E DunnashleygreenRT @FollowMe_RnBE: #followfriday @thecode @madbaldscotsman @Thurayia @DominqueDanyel @DemoWell @rexharrislive @jrstratford @ashleygreen32 minutes ago from TweetDeck

  5. Kendra E Thornburykendrathornbury@AliciaDunams @Bright_Builder @MichaelDryer @ghostcrabby @LouiseKaelin @xssnrg @TheCode @DA007 @Sophie_Lhoste Thanks 4 RT love!42 minutes ago from TweetDeck

  6. Vanda WidjajaveweRT @valenzetti: @RedPorscheKilla @mfubib @EFTRadio @TheCode @rmilana @vewe @AnnieInfinite @bigtrocks Thanks 4 #ff (@HeARTwork)about 2 hours ago from TweetDeck

  7. Terry Allisonterry40390RT @business901 @DrDavayneDC @ConnieHair @pauldandrea @jonswerens @TheCode @BrianTomkins @Longevity4You @fredcanno.. http://htxt.it/l/cIk2g5about 4 hours ago from Identica

  8. Ian D. Tremayne, DC DrDavayneDCRT @business901: @DrDavayneDC @ConnieHair @pauldandrea @jonswerens @TheCode @BrianTomkins @Longevity4You @fredcannon talkers #followfriday!about 4 hours ago from TweetDeck

  9. DesireeTruckerDesiree#followfriday Friendly Folks over thare @Fleet_Risk @TachoBlog @MoriasReadings @TheCode @ZEROGreenhouse @StephenRLeeabout 4 hours ago from mobile web

  10. RickmadbaldscotsmanRT #followfriday @ preservationist @thecode @Thurayia @DominqueDanyel @DemoWell @rexharrislive @jrstratford @ashleygreen @FollowMe_RnBEabout 4 hours ago from web

  11. Tom StarksTFSMeEven More Gr8 #FollowFriday folks: @Persona_Affairs @lillyonthewater @stevediebels @wetherhaven @ExtremelyRich @theh2hproject @TheCodeabout 4 hours ago from TweetDeck

  12. Enzo Valenzettivalenzetti@RedPorscheKilla @mfubib @EFTRadio @TheCode @rmilana @vewe @AnnieInfinite @bigtrocks Thanks 4 #ff (@HeARTwork)about 5 hours ago from web

  13. Heather BarkerHeARTwork@RedPorscheKilla @valenzetti @mfubib @EFTRadio @TheCode @rmilana @vewe @AnnieInfinite @bigtrocks Thanks 4 #ffabout 5 hours ago from TweetDeck in reply to RedPorscheKilla

  14. Steve GonzalezSteve_GonzalezRT @tsrawal #FollowFriday @marinawalker @GrantNash @TheCode @Steve_Gonzalez @triciagoyer @Earthdog63about 5 hours ago from web

  15. business901business901@DrDavayneDC @ConnieHair @pauldandrea @jonswerens @TheCode @BrianTomkins @Longevity4You @fredcannon @terry40390 talkers #followfriday!about 5 hours ago from TweetDeck

  16. ritchie pettauer 【ツ】datadirt@toyotagladstone @BenClemons @tedmurphy @RadioSRQ @coreyskort @tammey @stillsafe @TheCode @suecartwright @roseesco @Feechi #FollowFridayabout 5 hours ago from twhirl

  17. Ray Anson JonesFollowMe_RnBE#followfriday @ preservationist @thecode @madbaldscotsman @Thurayia @DominqueDanyel @DemoWell @rexharrislive @jrstratford @ashleygreenabout 6 hours ago from TweetDeck

  18. Audrey WarnerAudnumber#followfridays Witty & humorous guys: @robgokeemusic @strology @kismet100 @mystic23 @HansFredrik @JasonGowin @TheCode @korkykathman @obrianwabout 10 hours ago from web

  19. Eleanore DuyndamEFTRadio@TheCode Thanks 4 book recomendation. i'll check it out. Have U read The Power of Limits?about 10 hours ago from TweetDeck in reply to TheCode

  20. Dr. Tejinder Rawal tsrawal#FollowFriday @marinawalker @GrantNash @TheCode @Steve_Gonzalez @triciagoyer @Earthdog63about 12 hours ago from web

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.