2009-06-09

Inte en dag för tidigt...

En utredning föreslår att den svenska filmcensuren (vad gäller filmer för vuxna) avskaffas.

Det var på tiden. Men... jag kan slå vad om att (kd) kommer att försöka sätta käppar i hjulen.

Länk»

7 kommentarer:

  1. Nymoralistiska problembarn måste fångas upp i tidig ålder. De känns lättast igen på att de ritar fikonlöv på bilder av Kalle Anka...

    SvaraRadera
  2. Jag skulle snarare tippa att V står för protester - ifall sådana nu kommer att förekomma överhuvudtaget. Det är ju de som är de största puritanerna i riksdagen...

    SvaraRadera
  3. Fast vi har ju fortfarande censur i Sverige, låt vara att det är moralföreningar (=Ecpat) i ohelig allians med rikspolisstyrelsen. I motsats till bio-censuren är det dessutom omöjligt att granska den nya censuren.
    Missförstå mig lagom, jag har inget behov av barnporr men det är fel att säga att vi slipper censur och det är ett demokratiproblem att ingen kan granska vad som censureras.

    SvaraRadera
  4. Enligt svenskan så ska en ny myndighet som ska skydda barn och unga mot skadlig mediepåverkan inrättas. Är vi ur askan i elden? Biocensuren har ju varit i princip helt overksam i snart 15 år.

    SvaraRadera
  5. Ser att du slog "huvudet på spiken", Henrik.

    Vilka är det som har avvikande synpunkter på detta i Svenska Dagbladets artikel som pelpet länkar till om inte.....KD.

    SvaraRadera
  6. Otroligt att så många missförstått detta, så länge lagen om olaga våldsskildring inte tas bort har vi ju fortsatt censur, och man kan åtalas om JK finner att man distribuerat någon olämpligt. Enda skillnaden är att det inte längre är obligatorsikt att film ska granskas innan de visas på bio.

    SvaraRadera
  7. Käre HAX, nu är du väl ändå LITE fördomsfull..... Vad jag vet har väl kd redan aviserat att man inte avser att bromsa i denna fråga. /Ann-Charlotte

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.