2009-07-17

Civil olydnad


(Tipstack: Erik)

15 kommentarer:

 1. LOL. Fiskmåsar ftw!

  SvaraRadera
 2. Appropå titeln:
  Jävligt bra "bok" av Thoreau
  Civil olydnad

  Fastnade personligen med denna bok i handbaggaget på en flygplats i Houston för många år sedan, när personalen gick igenom allt i mitt handbaggage. Dom såg inte inte överlyckliga ut när dom plockade upp den och frågade vad det var :)

  /J

  SvaraRadera
 3. De fria fåglarna plöja sig väg genom rymden.
  Många av dem nå kanske ej sitt fjärran mål.
  Stor sak i det. De dö fria.

  De likna icke de där som sträcka hals och kackla vid sitt
  mattråg och beskärma sig över "galningarna".
  I sinom tid skola dessa sansade gröpätare slaktas
  och förtäras.

  Det går så med de tama djuren.
  De taga inga risker och de förlora alla chanser.

  /Torgny Segerstedt

  SvaraRadera
 4. EU kommer att bli det Tredje Rike som hitler drömde om. Enda skillnaden är att jude utrotningen är borttagen och att omgivande länder inte kommer att invaderas. Dessa kommer istället att inbjudas till att bli inlemmade. Vad nu det skulle vara för skillnad...

  SvaraRadera
 5. EU kommer att bli det Tredje Rike som Hitler drömde om. Enda skillnaden är att judeutrotningen är borttagen och att omgivande länder inte kommer att invaderas. Dessa kommer istället att inbjudas till att bli inlemmade, mot alternativet att dom lider ekonomisk undergång om dom inte gör så. Vad nu det skulle vara för skillnad från att med våld inta ett land...

  SvaraRadera
 6. Judarna har blivit utbytta mot Al Quida och andra muslimska fanatiker istället. Är det inte lustigt hur uppfinnesrikedomen florerar när det gäller att ta det "onda" med det goda. Det är just detta som det nya tredje riket skall få sin förankring hos folket. De högt uppsatta kommer att erbjuda trygghet i utbyte mot att en "nödvändig" totalitär stat måste skapas. Men det är för allas bästa!

  SvaraRadera
 7. Att bli en mås är målet, sa Tjeckov.

  SvaraRadera
 8. Coolaste bild jag sett på länge. Den kopieras till hårddisken omedelbart, och det finns viss risk att den används i en och annan bloggpost :)

  SvaraRadera
 9. Lars Jonsson, Jämtland18 juli, 2009 12:38

  Hehe...måsar...you've gotta love 'em!

  SvaraRadera
 10. I ett fritt samhälle är civil olydnad är vår plikt!

  "We cannot, by total reliance on law, escape the duty to judge right and wrong... There are good laws and there occasionally bad laws, and it conforms to the highest traditions of a free society to offer resitance to bad laws, and to disobey them."
  -Alexander Bickel.

  /Aki

  SvaraRadera
 11. Nja... civil olydnad för moralbrott (brott utan andra offer än en själv) då möjligen.

  Något annat vore att inkräkta på andra människors frihet, och då kämpar man inte för ett fritt land längre.

  SvaraRadera
 12. Såg just Hitta Nemo...

  Kul måsar där, fast inte riktigt ena "good guys" - "Mine! Mine! Mine!", hehe (låter mer måslikt med engelska originalordet).

  Däremot i sammanhanget passande citat "Fortsätt simma. Fortsätt simma." (trålscenen)

  SvaraRadera
 13. Anonym 17:56, Utrotningen kommer den också! Folk röstande inte på Hitler för att de ville ha världskrig, utan tvärtom därför att de ville sopa bort spåren efter det förra världskriget (och få höjda bidrag och längre semester, som utlovat)!

  EU fungerar likadant. Bara mindre hurtigt och effektivt (som tur är). Men lika irrationellt och ofrihetligt maktkoncentratoriskt.

  SvaraRadera
 14. Hur går "fuck the state" ihop med att arbeta FÖR EU-staten?

  SvaraRadera
 15. V: att arbeta för ett mindre etatistiskt och mäktigt EU är ju att arbeta EMOT EU-staten.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.