2009-08-26

Lägesra(pp)ort från Europaparlamentet

Nu börjar vi få grepp om bitarna på Piratpartiets kontor i Europaparlamentet.

Erik Josefsson, som är anställd av den gröna gruppen, håller på att bygga en konferens för oss om den fortsatta behandlingen av EU:s telekompaket – som kommer att hållas på eftermiddagen den 7:e september.

Nästa morgon ordnar Jan Albrecht från de tyska gröna en konferens för NGO:er och civil rights-organisationer om Stockholmspaketet. Även där kommer vi att vara inblandade.

Piratpartiets ledamot, Christian Engström, sitter just och går igenom travar med inbjudningar till olika seminarier och möten. När han inte sitter i intervjuer med all världens media, vill säga.

Nästa vecka kommer justitieminister Beatrice Ask till det juridiska utskottet, där Christian sitter. Även här kommer säkert Stockholmsprogrammet att bli en central fråga. Det kommer också att diskuteras när Jaques Barrot från kommissionen besöker utskottet nästa dag.

Samtidigt som Ask är i justitieutskottet, så besöker infrastrukturminister Åsa Torstensson industriutskottet. Vi skall försöka ha närvaro även där – och se till att det finns ledamöter i utskottet som kan ställa relevanta frågor om telekompaketet.

Själv försöker jag just ta reda på när den IPRED-relaterade Medina-rapporten kommer att dyka upp i systemet. Samtidigt försöker jag få grepp om (pp):s pressmeddelandehantering och bygga en planetblogg för relevanta bloggposter från Christian, Erik och mig – där vi även kan lägga upp pressmeddelanden och annan relevant information om vad vi gör i Europaparlamentet.

Så man kan lugnt säga att det är full rulle redan från början. Och vi möter massor med glada tillrop. Här är Piratpartiet det roligaste djuret på zoo. ;-)

20 kommentarer:

 1. Även om jag inte röstade på PP eller någonsin kommer att göra det, beundrar jag er energi och entusiasm. Ni granskar ett etablessemnag som jag djupt föranktar och misstror.

  / MB

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Anonym. Förutom att jag då röstade på (pp). Kul med engagemang och dessutom att ni delar med er utåt! Ge Erik en kram från mig.

  SvaraRadera
 3. Även fast det finns många som inom partiet har en utpräglad liberal bakgrund tycker jag att det är skamligt att en tänka tanken att anställa en extrem-liberal som du hax!

  Jag tror det kommer skada partiet i slutändan.

  SvaraRadera
 4. BILDER, BILDER & åter BILDER!

  Skaffa en digitalkamera!

  Vi vill se bilder på vad ni håller på med...

  Gärna filmsnuttar också...

  SvaraRadera
 5. Strålande jobbat, och kul med uppdateringar om vad som så man kan följa med på resan!

  SvaraRadera
 6. ja, bilder annars har det aldrig hänt!

  SvaraRadera
 7. Andreas: Kan du inte ta och utveckla det där lite, som PP röstare och liberal så är jag klart nyfiken på hur du tänker.

  SvaraRadera
 8. Gratulerar och lycka till.

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig läsning! :) Det skulle vara kul med en särskild blogg där ni alla skriver om PP:s arbete där nere.

  SvaraRadera
 10. Vissa inom FP anser det usel att PP kan avlöna personal för att föra fram åsikter.

  Fråga t ex Gunnar Andrén vad han anser.

  SvaraRadera
 11. Att Hax tar emot skattepengar för att blogga visar bara vilken dubbelmoral han har.

  Hade han någon stake skulle han avstå pengara.

  SvaraRadera
 12. @Andreas.

  Det finns ett ordspråk som lyder "Hellre vara tyst och låta folk tro att du är en idiot, än att tala och undanröja alla tvivel".


  Läs och begrunda.

  SvaraRadera
 13. Det är knappast för att blogga han får lön.

  SvaraRadera
 14. Andreas, "Att Hax tar emot skattepengar för att blogga visar bara vilken dubbelmoral han har.

  Hade han någon stake skulle han avstå pengara."


  Självklart, för varför skulle folk vilja ha betalt för att jobba med det som passar ens fritidsarbete?

  Då kan väl du springa omkring nere i Bryssel och arbeta det ideologiska arslet av dig på samma sätt som HAX ... helt kostnadsfritt, och istället arbeta med ett "hederligt" heltidsjobb på sidan om för att pröjsa hyra, mat, flygresor, etc.


  //ST

  SvaraRadera
 15. hej hax
  jag fick inte fram vem som har pp.eu , den borde vi norpa snarast, för den samlade sajten du pratar om och som verkligen behövs för att visa att vi är bäst på nätet. En spännande interaktiv sak, med tvåvägskommunikation, systematisk uppföljning av vissa frågor etc och gärna på en massa språk..

  jo massa jobb........

  :-)

  SvaraRadera
 16. I Europaparlamentet är en assistents främsta uppgift att sålla bland inbjudningar till ledamoten, annars kommer ledamoten inte att ha tid över för någonting annat. Alla ledamöter får högar med inbjudningar. Dagligen.

  SvaraRadera
 17. Vad jag gör?

  Som sagt, kollar inbjudningar, fixar korrespondens, håller ett hårt grepp om kalendern, bevakar Christians två utskott så väl administrativt som politiskt och är med på en hel del av hans möten.

  Utöver det skriver jag politiska texter åt honom, bygger ett system för presskontakter, hanterar pressmeddelanden, hjälper till med politiska och taktiska överväganden, bygger nätverk i piratfrågorna bland ledamöter och tjänstemän och bevakar piratfrågor i de utskott som vi inte är representerade i.

  Till hjälp finns en del fiffiga nätfunktioner som Erik J bygger och ett aktivistnätverk under uppbyggnad som kommer att komma med input.

  Det där fyller gott och väl min anslagna arbetstid, kan man konstatera.

  Så ja, jag tjänar för en gångs skull lite pengar, som andra människor. Vilket för min del även innebär att jag har råd att blogga och rota i EU:s inre liv. Plus att jag får en del insikt i vad som sker som är svår att få utifrån. Bloggandet och EU-hetsandet sker naturligtvis på tid som ligger utanför / över tjänstetid.

  Så att påstå att jag får betalt för att blogga är fel.

  Däremot har jag fått ett skitkul jobb som gör att jag har råd att ägna tid åt att blogga och bära mig åt. Det är en viss skillnad.

  Men visst, tanken på att det är skattepengar som betalar min lön är obehaglig.

  SvaraRadera
 18. Ser att många här klagar och härjar över att ni får betalt för att blogga. Vad är nu detta? Alltså ni ska blogga för att rapportera vad som händer och vad ni gör. Det fattar ju alla. Alla politiker borde rapportera så va de eg gör. Lovar att PP kommer göra enormt mycket där nere och alla bör veta om allt. Undrar egentligen vad alla andra politiker egentligen gör i riksdagen som vi inte ser. Öppenhet varar längst därför skall ni blogga.

  SvaraRadera
 19. Bra jobbat och att du så öppet berättar hur det går till i maktens korridorer, det uppskattas!

  Bry dig inte om de här avundsjuka fejk-liberalerna från Volkpartiet.

  Galileo Galilei fick också rätt till slut fastän han hade den dåvarande världens etablissemang och dogmer emot sig.

  SvaraRadera
 20. Lissabonfördraget i sig är odemokratiskt i praktiken, därför har de som vill genomföra lissabonfördraget inga problem med att få det genomfört på ett odemokratiskt sätt, det går hand i hand. Så där har du svaret på hur Lissabonfördragets lakejer tänker.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.