2009-09-04

Artister vs. skivbolag i UK

En rad artister – bland andra Elton John och Paul McCartney – rasar mot den brittiska regeringens planer på att stänga av fildelare från internet och att blockera fildelningssiter.

Även intresseorganisationen Featured Artists Coalition, med artister som Kate Nash, Robbie Williams och Radiohead, stämmer in i kritiken.

På andra sidan står skivbolagen – som gör vad de kan för att uppmuntra regeringens tilltag.

Läs mer i SvD»

7 kommentarer:

 1. Henrik!

  Jag har sedan en tid noterat att du använder förkortningen UK.
  Jag blir så GLAD.

  Många oupplysta svenskar blandar ihop England och Storbritannien. Det vanligaste är att kalla Storbritannien för England vilket ju är helt fel.

  Tack Henrik, och fortsätt med UK!

  /N Oga

  SvaraRadera
 2. Nä "UK" är ju det som skall användas. Trodde jag var standard numera. För övrigt så vill jag bara hylla nämda artister för att dom har en bättre insikt i framtiden än vad deras s.k. repressentanter har. Sanningen är nog den att skivbolagen endast ser artisterna som boskap och mjölkkor,

  SvaraRadera
 3. N Oga, "Många oupplysta svenskar blandar ihop England och Storbritannien."

  Håller med. Storbritannien definierar den sista imperialiststaten, och den upptågande fasciststaten, som vägrar ge Nord Irland, Skottland, och Wales, samt div östater, självstyre.

  England är som London City, en sketen liten del som helst vill styra över helheten.

  Att det ska vara så svårt att förstå. :p


  //ST

  SvaraRadera
 4. Jo men tänk om man ska åka till UK. Brukar ni säga så då? Jag ska åka till UK. Låter man som en mupp, då säger man England.

  Kul förresten att artister är emot detta tokiga förslag, eller snart lag.

  SvaraRadera
 5. lol anonym,

  Åker du till England så åker du till England, annars åker du till t ex Wales eller Skottland ...

  Snackar man den engelska politiken som gäller alla länder/nationer som styrs från England så gäller UK, eller om man så vill, på annat sätt menar helheten.

  //ST

  SvaraRadera
 6. Vilket än en gång visar att artiserna vill sprida sin musik och att skivbolagen bör ignoreras. Håller med föregående talare om att det är bra att du använder UK - jag studerar i Skottland och varje svensk jag berättar det för frågar då "så varför flyttade du till England?". Ibland blir man bara ledsen över kunskapsnivån.

  SvaraRadera
 7. Trodde först att du skrivit fel, istället så lärde jag känna en artist vid namn Kate Nash...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.