2009-09-22

FRA: Rösta nej den 14 oktober!


Ett antal borgerliga riksdagsledamöter är fortsatt skeptiska till FRA-lagen.

Förra höstens kompromiss, FRA 2.0, ändrar inte grundproblemet – att kablarna kopplas in. Och denna uppgörelse har i allt väsentligt nu plottrats sönder av försvarsdepartementet inför riksdagsbehandlingen.

För de borgerliga EU-kritikerna finns nu två alternativ.

1) Rösta på FRA 2.0 – vilket innebär att FRA-avlyssningen blir kvar, om än i något uppsminkad form.

2) Rösta med oppositionen om att riva upp hela FRA-lagen. Då kan man ta det hela från början igen, under ordnade former.

Man skall visserligen aldrig lita på (s) i övervakningsfrågor. Men om man river upp FRA-lagen och börjar om från början – då kommer det allmänna intresset, medias bevakning och aktivisternas engagemang att vara så omfattande att det faktiskt kan bli rätt.

De borgerliga FRA-motståndarna måste dessutom vara medvetna om att FRA 2.0-överenskommelsen från förra hösten i princip inte existerar längre. Den är så sönderplottrad och urvattnad att den inte går att känna igen. Detta är ett svek från regeringens och försvarsdepartementets sida. Och om de inte står fast vid vad man kom överens om – varför skall andra sidan då sitta still i båten?

Samla det borgerliga FRA-motståndet! Rösta med oppositionen – för motionerna om att riva upp FRA-lagen, den 14 oktober!

8 kommentarer:

 1. De har mycket att vinna personligt. De som fäller FRA-lagen kommer att vara hjältar i folkets ögon.

  SvaraRadera
 2. Mr President,

  Kanske. Men deras riksdagsplatser ges till andra partimedlemmar efter valet.

  /Werner

  SvaraRadera
 3. Alternativ "2) Rösta med oppositionen om att riva upp hela FRA-lagen"

  - Innebär alt 2 verkligen ett upprivande av hela lagen? (och, alltså inte bara en tyst återgång till FRA 1.0?)

  Viktig skillnad, minst sagt.

  SvaraRadera
 4. Jag har information om att FRA varit igång långt innan förra sommaren från en högt uppsatt i M-ledningen.

  Som vanligt snackar folk vid sidan.

  SvaraRadera
 5. Det är väl ingen nyhet att FRA varit igång tidigare, nu expanderas deras befogenheter utan att den tidigare verksamheten utretts.

  SvaraRadera
 6. FRA 2.0 kommer att röstas igenom, allt annat vore en fullständig sensation.

  Så mycket ryggrad har inte våra nuvarande riksdagsledamöter.

  SvaraRadera
 7. Att "FRA varit igång långt innan förra sommaren" har väl framgått med all önskvärd tydlighet. Men det har då varit fråga om massinhämtning av eterburen kommunikation. Kanske har man även haft tillgång till viss trafik i kabel, men då torde man ha fått den av sina utländska vänner.

  Spaningen mot civila nät i satellit och radiolänk har pågått i minst 30 år. Och angående Internet sa ju en f.d. FRA-chef: "Vi har spanat mot Internet så länge det har funnits - i etern".

  Under många år tillhandahöll också Televerket utländsk ambassadtrafik som gått i svenska kablar. Detta upphörde 1991, då Telia bildades.

  SvaraRadera
 8. FRA lagen och alla andra storebrorstokigheter kan inte vara någonting som är tänkt , eller kommer från svenska politikers hjärnor utan allt detta eländet kommer självfallet från USA som , på något konstigt sätt , har ett väldigt tungt hållhake på Sverige och som gör att de styr och ställer precis som de vill .Bara att kolla , hela gänget från alliansen har varit bjudna på Bilderberggruppens möte i USA och FRAlagen kom till Sverige i smyg och under väldigt odemokratiska former , bara en vecka efter deras besök i USA och intagandet av ett precis likadant lag i USA .Vem försöker man ljuga för ? Herr Bildt håller också på med väldigt skumma saker tex hans tal vid Bilderberggruppens senaste möte i Grekland där han tyckte att WHO skulle hamna under FNs och därmed USAs kontroll dvs militariseras samt att ekonomikrisens skulle vara kort och stark och inte långvarig vilket skull kunna skada medlemarnas affärer , vilket bevisar att världens ekonomikris är skapad av väldigt starka och hemliga krafter .
  Och vi skall inte prata om svininfluensan och de farliga vacciner för att detta är verkligen ett kapitel för sej och USA står där också i rampljuset !

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.