2009-09-21

Riksdagen röstar om FRA den 14 oktober?

FRA 2.0 och motionerna om att riva upp FRA-lagen är nu inplanerade för behandling i riksdagens kammare onsdagen den 14 oktober.

7 kommentarer:

 1. Intresant...

  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/6210255/EU-funding-Orwellian-artificial-intelligence-plan-to-monitor-public-for-abnormal-behaviour.html

  ... typ FRA 3.0!

  SvaraRadera
 2. Kommer ihåg i slutet av förra året då medlemsökningstakten steg på grund av att folk kände sig hotade av repressiva lagar.

  Telekompackage, FRA, Spectrial second edition will do it this year.

  SvaraRadera
 3. Väntar bara på att Piratpartiets medlemsantal ska skjuta i höjden än en gång. Efter förra "Spectrial" vs PirateBay, hade vi i Piratpartiet våran bästa medlemsökning sen partiet grundades 2006.

  Om dom INTE river upp FRA helt, och om PirateBay döms i Hovrätten i November, så lär Piratpartiets medlemsantal närmare dubblas väldigt snabbt.

  SvaraRadera
 4. Medlemsantalet är något mättat just nu, men under kan hända.

  Rättegången är i november men domen kommer inte före jul, så då blir det i januari.

  Dom lär inte riva upp FRA och Pirate Bay kommer fällas. Vårt opinionsstöd ökar i takt med medlemsantalet i början på nästa år.

  SvaraRadera
 5. Votering om typ 3 veckor: "Lysande Sickan. Varför vänta längre, då riskerar vi att få en ny uppblossande debatt. Nej kamrater: Det är bäst för alla att klara av frågan snabbt. Bäst för alla om debatten lägger sig."
  Väderkvarnen * gnisslar tänder *

  Men det vore kul att få veta hur tidpunkten bestämdes.

  SvaraRadera
 6. @Väderkvarnen:
  Från början var tanken att voteringen skulle ske sista veckan före sommarlovet - som traditionen bjuder...

  Det var Försvarsutskottet som begärde förlängd beredningstid. Anledningen var EU-valet, då riksdagsarbetet låg nere en period.

  Grundtipset har sedan dess varit att voteringen skulle komma att ske i oktober.

  SvaraRadera
 7. "Det var Försvarsutskottet som begärde förlängd beredningstid. Anledningen var EU-valet, då riksdagsarbetet låg nere en period."

  Vilket passade alla som ville hålla frågan borta från EU-valet rätt bra... ;-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.