2010-04-21

Rösta på Christian Engström - Lista # 7


 Nu har valet av styrelse i Piratpartiet öppnat.

Den något understimulerade valberedningen har tänkt peta partiets vice ordförande, ledamoten i Europaparlamentet Christian Engström. Vilket känns dumt. Det är klart att partiets ende folkvalde skall sitta kvar i styrelsen. Speciellt med tanke på hur mycket han levererar politiskt.

Christian Engström bekräftar i kväll på sin blogg att han ställer upp för omval.

Så, om du är medlem i Piratpartiet – gå in och rösta här! (Scrolla upp.) Om du har problem med att logga in, se denna handledning.

Och naturligtvis finns det en luring. Om inget av förslagen får egen majoritet – då blir det en avgörande omröstning mellan de två listor som fått mest röster, nu till helgen.

Därför är det viktigt att alla som vill rösta för att behålla Christian väljer samma lista – lista nr 7 (Farmor Guns förslag).

Heja Christian!

42 kommentarer:

 1. Jag håller inte alls med, speciellt inte med tanke på att CE avlönar stora delar av den nuvarande styrelsen. Det skriker jäv. Valberedningens förslag är det förslaget som är mest genomarbetade förslaget. CE har dessutom visat, genom sitt agerande den senaste tiden, att han inte hör hemma i partiets styrelse.

  SvaraRadera
 2. That was quick...

  Det där är ett märkligt argument. Christian följde styrelsens rekommendation – det vill säga att de flesta av de assistenttjänster som han har inflytande över i Europaparlamentet används till att anställa folk i Sverige.

  Det skall han ha en guldstjärna för. Inte ett straff.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. "De två förslag som får flest röster kommer ställas mot varandra i slutvoteringen lördag 18:00 till söndag 18:00."

  Så det kvittar om förslag 7 får majoritet nu, bara att det blir bland de två högst valda?

  SvaraRadera
 5. Att Christian är partiets enda folkvalda är ett skäl mot honom i mina ögon. Jag vill att Christian ska kunna fokusera på politik, inte styrelsearbete. Att inte ge honom nytt förtroende är ett sätt att avlasta honom.

  Att man inte förnyar förtroende är dessutom inte alls en petning.

  SvaraRadera
 6. Man kan ju ha en debatt med Christian varför han vill ha dubbla uppgifter. Att sitta på två stolar kan va problematiskt. Samtidigt så tror jag Christian Engström är rädd för att det blir pannkaka av alltihopa om han inte sitter kvar i styrelsen.

  Så det är lite kontrollbehov ifrån Christians sida, men det kanske är befogat, är de det HAX? Behöver styrelsen Christians uppmärksamhet för att inte falla ihop?

  Finns det verkligen ingen som kan ersätta Christian och göra ett lika bra jobb? Är utbudet så dåligt inom Piratpartiet? Det är min fråga till dig HAX.

  SvaraRadera
 7. @MatsJn

  OBS! Det lönar sig alltid att rösta i varje val som ges, glöm inte det. Det är en gyllene regel. Alla som snackar om sen och det här valet är inte så viktigt eller de behövs inte göras nu, vi ska ju besluta om det sen etc, är människor som vill ha kontroll över dig.

  SvaraRadera
 8. Journalist arresterad21 april, 2010 08:01

  Fan va du är politiskt insnöad HAX, här blir en journalist arresterad och du kommenterar de inte ens!

  Fattar inte du att idag är det Infowars som hamnar i fängelse, imorgon är det du.

  Här är en intervju som visar vad som hände runt omkring. När Infowars varna om nätcensuren på nya zeeland så sket alla piratpartister i det, men sedan två månader senare kom det ut i massmedia och då vakna alla pirater.

  Är det inte jävligt korkat att alltid vara ett steg efter? Fan va med när det händer!

  Aaron Dykes Exposes Karl Rove's Claim He Supports "Individual liberties" on Alex Jones Tv 1/2

  SvaraRadera
 9. Infowars är alltid först att visa när nya lagar och inskränkningar kommer. Men korkade pirater tror bara på det när lögn massmedia tillslut tvingas att gå ut med nyheten när det inte längre kan va en hemlighet.

  SvaraRadera
 10. Valberedningens förlag är en konsekvens av en valberedning som saknar insikt och förståelse om politik.

  /Hoffa

  SvaraRadera
 11. Det är väl inte så svårt att förstå att en person som har varit med och byggt upp ett parti (medlem nr 5) vill vara med och fortsätta det han har påbörjat? Piratpartiets ledande profiler är Engström och Falkvinge och de är bra på det. Det känns naturligt att de sitter i styrelsen.

  SvaraRadera
 12. Vissa piratpartister verkar helt förvirrade.

  Hur ska man hålla ihop partiorganisation och partiets parlamentariker om den senare gruppen inte får sitta i partiets styrelse?

  Helt hjärndött.

  SvaraRadera
 13. Christian Engström själv anser att han bör sitta i styrelsen. Det räcker för mig.

  Att rösta på lista 7 är dessutom en fet käftsmäll mot de interna bråkmakarna inom PP.

  SvaraRadera
 14. Hur skulle det kunna ligga någon i fatet att denne är folkvald?

  Har folket fel?

  SvaraRadera
 15. Årsmötets presidium har valt en omröstningsmodell som är klassisk bland folk som försöker kontrollera voteringar. Presidiet har också väldigt nära band till valberedningen. Vilken mest består av kårfifflare som tycker att det är roligare att mygla än att vinna val.

  SvaraRadera
 16. Guldstjärna eller inte, det handlar om jäv. Att avlöna människor som man sitter i samma styrelse som ser otroligt fel ut, men PP har visat ett tag nu att de inte vet riktigt vad jäv betyder förutom när de ska slänga begreppet mot domare och jurister.

  En käftsmäll till internkritikerna? På vilket sätt då? Förslaget #7 ger, som jag ser det, internkritikerna lika mycket utrymme (om inte mer till och med) då Farmor Guns förslag innehåller precis exakt alla som valberedningen hade i sitt förslag fast något omplacerat + CE.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker det är fel att säga att man röstar på Christian om man röstar på förslag 7. Han finns med i andra förslag också och man röstar på ett helt förslag. Röstar man på förslag 7 röstar man på hela den styrelsen, inte Christian i sig.

  SvaraRadera
 18. Enligt socialismen och deras anhängare har folket aldrig rätt med mindre än att deras vilja överensstämmer med Maktens vilja.

  Folkets vilja är en Potemkinkuliss för att ge folk precis det dom önskar sig, hårt och rejält.

  SvaraRadera
 19. Oooohh, High stakes in Tortuga. Är det början på en inre splittring inom PP vi ser? Mjukisarna mot Hårdingarna. Vilka "true colors" döljer sig under etiketten? Vilka allianser kommer överleva? Kommer detta att bli partiets fall. Är det början på slutet av Piratsagan, vi ser nu?

  SvaraRadera
 20. Känner mig oroad över den vändning piratpartiet tagit på sista tiden. Är den här typen av konflikt verkligen nödvändig? Partiet bör arbeta för att väljas till riksdagen, inte, för att citera Falkvinge, på att skapa den perfekta organisationen. När riksdagsplatserna är vunna, då kan man börja styra upp. Innan dess måste alla resurser desperat satsas på att vinna valet.
  Falkvinge och Engström är de enda som för mig, som utomstående, verkar kunna företräda och leda partiet bra. Låt dem fortsätta med sin stil, hur toppstyrande den än må vara, tills riksdagsplatserna vunnits. Sedan kan de andra diskussionerna tas.

  Jag är också lite nyfiken på hur fragmenterat den här konflikten har kommunicerats till utomstående. Här och där kan man se blogginlägg som ger en liten glimt av vad som sker bakom kulisserna, men en mer fullständig berättelse saknas. Nu när vi utomstående/passiva medlemmar vet att konflikten finns, vore det också bra att veta vad som har föranlett den och vad som egentligen pågått. Som det är får man gissa mycket.

  SvaraRadera
 21. Jag lägger min röst på att Christian ska sitta i styrelsen. Han har varit med sedan starten och gjort ett bra jobb. Jag litar på honom.

  SvaraRadera
 22. För det första borde Piratpartiets enda mål vara att ta sig in i riksdagen 2010. De som vill ägna fyra år till att optimera PP:s politik, organisation eller retorik borde informeras om verkligheten.

  För det andra borde PP:s EU-parlamentariker vara ständigt adjungerade till partistyrelsen.

  För det tredje är resonemangen om jäv tamejtusan absurda - eller också utgår partimedlemmarna från att deras företrädare är korrupta typer utan ryggrad. Inget av alternativen är bra.

  SvaraRadera
 23. Valberedningen har skapat en helt onödig konflikt. Det skapar en osäkerhet om piratpartiet som gör det svårare att komma in i riksdagen. Inte ens moderaternas Schlingmann hade kunnat ställa till med störree skada för piratpartiet.

  SvaraRadera
 24. Anonym: Att hålla på och bråka internt som ni gjort mitt i ett valår ät inte bara korkat. Det är på gränsen till vansinne.

  Valberedningen är tokig.

  SvaraRadera
 25. Anonym "Att avlöna människor som man sitter i samma styrelse som ser otroligt fel ut..."

  Om vi skall vara noga, så är det Europaparlamentet som anställer och avlönar folk, på Christians rekommendation.

  SvaraRadera
 26. Anonym 08:53:

  Att splittra upp rösterna nu kommer bara att göra situationen förvirrad. Får vi inte ett tydligt resultat här, då kan det gå hur som helst.

  Jag litar på Farmor Gun. Och jag noterar dessutom att Ung Pirats ordförande endorsar nr 7. Så det bör vara vinnarhästen.

  SvaraRadera
 27. Finns det verkligen ingen som kan ersätta Christian och göra ett lika bra jobb? Är utbudet så dåligt inom Piratpartiet? Det är min fråga till dig HAX.

  SvaraRadera
 28. Det finns jättemånga duktiga och kompetenta människor i Piratpartiet. Men varför försöka laga något som inte är trasigt?

  SvaraRadera
 29. @Hax

  Det handla inte om att laga, det handlar om att bredda. Svara nu på frågan finns det ingen som kan ersätta Christian, dumförklarar du alla andra möjliga ersättare?

  SvaraRadera
 30. Anonym>>
  "[...]finns det ingen som kan ersätta Christian, dumförklarar du alla andra möjliga ersättare?"

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Dikotomi

  SvaraRadera
 31. Mycket bråk internt ser det ut som.

  Härmed drar jag mitt eget strå till stacken:

  Röstade på Framorgun's förslag, #7.

  Anledning:

  Farmorgun, HAX, och CE har jag följt ett bra tag nu och de har visat sig vara skarpsinta, sakliga, och initiativrika. Deras listrekommendation i övrigt köper jag då deras omdöme visat sig gott.

  Jag ser ingen anledning att byta ut Christian, av ett flertal anledningar:

  1) Han är och har varit drivande i PP sedan det grundades.
  2) Han är bokstavligt talat vår man i bryssel och då ser jag hellre att han är tätare med partiledningen än inte.
  3) Även om det skulle vara önskvärt att separera de delar av partiledningen som är "anställda" som assistenter till CE så framkommer frågan rent praktiskt: Hur? Vi har inga alternativ som vi kan genomföra, då vi till skillnad ifrån S eller M inte har en partikassa vi kan använda till det ändamålet.
  4) Vi har en internrevision (resten av partiet) som håller kollen på att CE och ledningen gör sina jobb på ett sätt som är fullständigt otänkbart i något annat parti. Kan ni tänka er Reinfeldt eller Schlingmann svara på de frågor vanliga medlemmar ställer? Eller ens deras sekreterares sekreterare?
  Jag tycker vi skall vara stoltare över.

  Lyckas vi bli ett riksdagsparti så kommer situationen att se annorlunda ut då vi då får partistöd i någon form vilket möjliggör finansiering på andra sätt än via subventioner.

  SvaraRadera
 32. Den som vill göra en kupp behöver i första steget kapa banden till organisationens historia, till exempel till de personer som grundade den. Det är vad detta handlar om: Ett försök till fientligt övertagande.

  SvaraRadera
 33. Inget kuppande nu. Låt oss vinna valet istället.

  SvaraRadera
 34. Det är alltid någon bråkstake som skall leka elevråd. :(

  SvaraRadera
 35. Valberedningens kuppande verkar skumt för mig.
  Allt talar för att låta partiets näst mest kände politiker ha en roll i partistyrelsen.
  Jag stöder lista 7.

  SvaraRadera
 36. inte helt lätt att regga sig för att rösta, men nu är det gjort. tack för uppmaningen, HAX. CE litar jag fullt på.

  SvaraRadera
 37. Falk Rickvinge21 april, 2010 19:03

  Jag tycker det är fel att stödja Engström. Han har redan fått så mycket att nu är det andras tur att få lite utdelning. Alla pengar skall inte hamna hos - eller kontrolleras av - en person. Jag stödjer valberedningen. det finns andra i Piratpartiet som behöver försörjning

  SvaraRadera
 38. Röstade på lista 7. Röstande piratmedlem sedan 2006, har varit lite orolig att det ska bli circus av det hela från början. Jag tror Christian är bra för att hålla det på mattan :). EU-gänget (hax, Eric mfl med Christian i spetsen) har ju dessutom visat att de klarar att leverera även väl inne i politiska system, erfarenhet och kunnande som nog behövs. Imoh lyckats med rätt mycket politik med tanke på vilken liten andel en enda folkvald ändå är i eumaskineriet. (Blev det dubbelpost nu? Blogger bråkar.)

  SvaraRadera
 39. Notera att Emma Opassande återigen gör det hon är bäst på - förstöra för Piratpartiet för att boosta sig själv.

  SvaraRadera
 40. Max: Du har en poäng. Jag har tröttnat på hennes diva-fasoner för länge sedan. Hoppas hon inte kommer in i styrelsen.

  SvaraRadera
 41. Intressant, "profeterade" för en tid sedan om PP's kommande implosion när det kommer frestas rota i frågor som inte rör fuldelning och övriga nät- och övervakningsfrågor. Men ska PP implodera redan innan valet? Många luciakandidater ;)

  Johan

  SvaraRadera
 42. @Johan
  "Men ska PP implodera redan innan valet?"

  Eller så går PP stärkta ur det här, en erfarenhet rikare. Politik är ju inte en dans på rosor.

  Heja Piratpartiet!!! :-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.