2010-05-06

Biden balanserar på slak lina i EP


OK - det var för att få in fåren i fållan om SWIFT och PNR som USA:s vicepresident i dag talade i Europaparlamentet. Och det blev den vanliga självmotsägelsen...

Först en lång drapa om att man aldrig får kompromissa om rättigheter; aldrig låta fienden ödelägga vår frihet; aldrig tumma på integriteten. Och sedan - hokus pokus - just inskränkningar i våra fri- och rättigheter och i vår integritet. För att komma åt dumma människor som vi tror vill oss ont, typ. Det går inte ihop i dag heller.

Och jag blir nervös när jag hör USA:s vicepresident tala om att använda "alla lagliga medel" för att bekämpa trerrorismen. Nervös, eftersom jag inte riktigt litar på dem som bestämmer vad som är "lagligt".

Dessutom känner jag mig inte säker på att det bara är för att jaga terrorister som våra politiska ledare vill kunna övervaka oss...

(Foto: Christian Engström)

5 kommentarer:

 1. Att en annars så smart person kunde välja Biden som VP är helt otroligt...

  SvaraRadera
 2. @Patrik Nu tror jag det har väldigt lita att göra med vem som är VP eller ens P.

  Bush beryktade ord: "Antingen är ni med oss i kriget mot terrorismen eller också är ni emot oss" styr uppenbarligen den världspolitiska agendan. Detta ackompanjeras av de närmsta allierade inom Nato.

  Sedan följer resten av de europeiska länderna lydigt efter och ifrågasätter inget. Kanske ser man rentav egna fördelar i ett övervakningssamhälle. Helt klart vill politikerna vara "duktigast i klassen" och vinna stöd bland andra politiker istället för de som röstar på dem.

  SvaraRadera
 3. Patrik: Smart kanske men som fredsivrare är Obama värdelös.

  Lönnmordspresidenten har han börjat kallas hemma.

  SvaraRadera
 4. Bidens tal

  På kommissionens sida av alla ställen

  SvaraRadera
 5. Biden gör samma tankevurpa som många av de myndighetstjänstemän som jag har tillfälle att diskutera med gör.

  De bladar ihop sig själva med staten. De tycker att eftersom de själva inte har något ont uppsåt med att begära in uppgifter, så kan det väl aldrig skada någon.

  Men Obama och Biden är inte staten. Om två år är det presidentval igen. Vem vet vad som händer efter det?

  Det värsta är ju att man begär att vi ska köpa det här utan att ge oss någon dokumentation om att det fungerar. Visa oss åtalen och domarna! Förklara varför man inte kan ha sökmotorn här i EU.

  Visst ska vi hjälpa till att fånga terrorister, men nån jävla ordning får det ändå vara även på medborgarspioneriet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.