2010-08-12

Angiverisamhället

"Håller sig mannen längre ner på gatan för sig själv? Betalar han alltid kontant? Har han gardinerna fördragna? Det behöver inte betyda någonting i sig, men sammantaget kan det ge dig misstankar. Ring oss!"
Så låter det brittiska polisförbundets radioreklam – som myndigheterna nu har tagit sig samman och stoppat, till alla oskyldiga misantropers lättnad.

(Tipstack: Nick)

6 kommentarer:

  1. Har de inte lärt sig NÅGONTING om hur äkta terrorister, spioner och skurkar agerar? De gör allt för att smälta in samtidigt som de är gillade av sin omgivning. Jösses. Något kan väl makthavarna lära sig från kalla kriget?

    SvaraRadera
  2. Eftersom 1984 numera är lärobok får vi väl se till att ha gardinerna öppna och leta reda på ett hörn i rummet som inte går att spana in utifrån...

    SvaraRadera
  3. Ajdå jag som har alla persienner stängda för det mesta då jag bor på bottenvåningen och jag känner inte mina grannar

    SvaraRadera
  4. Sådär tyckte jag det var lite överallt i Storbritannien när jag var där och tuffade runt med tåg i somras. Det är märkligt att de inte fattar att det blir som en parodi när det är så ruggigt likt propagandan från 1984, V för vendetta etc.

    Eller tycker de bara att de där böckerna och filmerna är fulla av en massa smarta uppslag?

    SvaraRadera
  5. Här är reklamen ifråga: http://www.youtube.com/watch?v=GIAFHjL3ZMg

    SvaraRadera
  6. Det här påminner i högsta grad om när FBI's psykologer påpekade liknande i slutet av McCarthy-eran.

    Riktiga terrorister, seriemördarfe, utövande pedofiler med flera är definitionsmässigt sociopater eller rena psykopater med total avsaknad av empati - och som sådan ser man noga till att man inte har något annat än allmänt accepterade vanor, är precis den granne folk vill ha, inte är nervös, sköter sig själv, och är, i övrigt fullständigt normal.

    Vanlig Svensson som blir oskyldigt anklagad är däremot märkbart nervös, tittar ut genom gardinerna, och ger ifrån sig alla möjliga tecken på "skuld".

    Därefter går drevet. Man tycker de borde lärt sig vid det här laget...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.