2010-08-16

Politiken vid vägs ände?


Ofta ser man politiska förslag som får en att undra om politikerna inte har något vettigt att göra. Kanske är alla stora problem nu lösta – och politikerna försöker fördriva tiden och se ut som de gör någon nytta för de pengar de får av skattebetalarna.

Möjligen är det förklaringen till att (s) har så svårt med förnyelse. De vet inte vad de skall ägna sig åt.

Sossarna i Stockholm försöker i vart fall. Men det blir rätt krystat. Könsneutrala toaletter. Tunnelbanebutler. Kom igen! Man ser framför sig hur brainstormingen blir allt mer desperat. "Vi måste komma på något! Vad som helst! Något!!!"

Jag tror det börjar bli dags att friställa en hel del politiker. De kan få behålla sina arvoden, om de vill – bara de lovar att hålla sig tysta och lugna.

5 kommentarer:

  1. Notera att förslaget kommer från (S) i Stockholm. De kommer att åka på en fet smäll för avskaffande av RUT-avdraget så de måste ha något som är likadant fast helt annorlunda.

    I bland undrar man ju om inte det var bäst för (S) i Stockholm att bilda eget parti. De klarar ju lätt 12 % spärren i både stad och län - och ja, de klarar kanske riksspärren på 4 % på egen hand också

    SvaraRadera
  2. Apropå könsneutrala toaletter så har de en finurlig lösning på Cloetta Center i Linköping. Där är det ett enda stort toalettrum med många bås och med dörr i varsin ände - en med gubbe på och en med gumma på. Så finns där en skiljevägg som man kan flytta på beroende på om det förväntas mer av den ena sorten än av den andra.

    I övrigt är jag inte säker på att damerna vill ha könsneutrala toaletter.

    Dessutom - har jag observerat på Skansen när det är allsång - så smiter damerna in på herrtoan när kön blir för lång. Det har jag inget emot. Själv har jag ingen lust att köa till damtoan.

    SvaraRadera
  3. Inte så konstigt att sossarna tappar så mycket väljare. De verkar har svårt att inse att det inte är någon som inte är en skitnödig politiskt korrekt politruk som bryr sig om könsneutrala toaletter.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Johan Tjäder: Jag tar gärna toaletter som itne är könsmärkta. Känns lite meningslöst för det mesta. Dock kan ju pissoar vara smart att ha kvar för att lindra köandet till de låsbara båsen.

    Jag grisar inte ner på toaletten när jag är där så jag förstår egentligen inte varför jag ska behöva tåla andra nergrisning bara för att jag har samma könsorgan som många som grisar ner där.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.