2010-09-01

Sverige är fanatiskt

Statens biografbyrå har gett en och samma film olika åldersgränser för vanlig "platt" visning respektive i 3D.

Filmcensorerna tyckte nämligen att den animerade filmen Kitty Galores hämnd – om en f.d. spionkatt som får för sig att utplåna alla jordens hundar, katter och människor – blev för realistisk i 3D.

3 kommentarer:

  1. Det måste vara nåt i det jordiska magnetfältet här uppe i norr som gör att dessa anakronistiska politrukmässiga medborgarvårdare fortfarande finns kvar här i vårt moderna land (!).

    Häxbränningar måste ha varit alldeles förfärliga då dom förekom, men det vette fan om företeelsen inte kan tweakas lite och kanske fylla ett syfte i våra dagar. ;-)

    SvaraRadera
  2. Något jag vänder mig emot är formuleringen "[...] och bedöms därför kunna medföra risk för psykisk skada hos barn under 7 år".

    Vääänta här nu lite va. Om det helt ärligt finns en risk för psykisk skada så borde väl filmhelsiket inte få visas alls? Eller iaf få en 15 års gräns för att garantera att inga barn under 7 ser den på bio.

    Jag vet inte vad som är värst, det faktum att de tror att de kan komma undan med sådan dynga eller det faktum att DN iaf verkar låta dem komma undan med just sådan dynga.

    *suckar tungt*

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.