2010-11-20

Noteringar från ett litet, litet tangentbord...

Jag är ute och reser med en sådan där liten klen liten PC Notebook. Jag blir vansinnig.

Den gör saker i bakgrunden precis hela tiden. Framförallt om man lyckas få den att koppla upp sig. (Jag var just tvungen att starta om den för att den inte ville hitta Comviq, bara Tele2 Esti. Innan den startade om installerade den 24 uppdateringar. Det tog en stund.) Eftersom jag verkligen inte är någon PC-människa, tänker jag inte tillbringa timmar med att ställa in en massa jox. Jag vill stoppa in 3G-pinnen, koppla upp mig, göra det jag skall och sedan stänga maskinen helt enkelt. Det går inte att göra utan en doktorsgrad i... någonting som har med data att göra.

Och alla dessa envisa jävla meddelanden. Du har inte köpt Norton moln-backup. Jag vet. Och jag tänker inte göra det. Du har inte aktiverat Asus latjo hemskärmsnågonting. Jag vet. Och jag tänker inte göra det. Provversionen av MS Office har gått ut. Jag vet. Och jag tänker inte göra något åt det, det finns Open Office istället. För övrigt har jag aldrig bett om att få någon provversion av MS Office över huvud taget. Det finns nu en jävla massa ytterligare uppdateringar klara att insallera. Nej, tack. Speciellt inte när jag sitter på en 24-timmars mobiluppkoppling hos Comviq, som bara ger 0,5 Gb trafik under denna tid. Du har inte bränt en skiva med systembackup, skäms! Jag vet! Och jag tänker inte göra något åt det. Att köpa en extern CD-brännare kostar nämligen mer än denna lilla notebook. Du har inte registrerat din notebook. Jag... vet! Och jag tänker inte göra det!

Jag tror jag helt enkelt fimpar mina notebooks. (En notebook som "fältdator" för Sverige och en för Belgien. Drivrutinerna för svenska Comviqs och Tres datapinnar funkar inte om man även använder den belgiska Proximus / Vodafone-pinnen på samma dator. Och vice versa. De skriver över varandra och fuckar upp allt. I Frankrike försöker jag inte ens längre. Fransmännen får leva i ett informationsteknologiskt u-land, om det nu är så viktigt för dem.)

Det får kanske bli en sådan liten Macbook Air som resedator istället, även om den känns en smula dyr.

Har ni för övrigt noterat att riksdagsledamoten Monica Green (s) vill ge uteliggarna handdatorer..?

17 kommentarer:

 1. Om du är fullständigt trött på Windows och ändå tänker dumpa datorn varför inte prova ett annat operativsystem som t.ex. Ubuntu eller Linux Mint? Du kan installera dem på en USB-sticka och prova innan du bestämmer dig.

  Eller så kan du helt enkelt avinstallera alla skräpprogram och skapa olika användare för pinnarna som krockar med varandra.

  SvaraRadera
 2. Ubuntu netbook remix löser alla problem Windows skapar (vilket är många), och erbjuder ett väldigt smidigt, intuitivt och nytänkande gränssnitt. Väldigt låga prestandakrav också, så det går snabbt. Dessutom är det ett öppet system, så det är ideologiskt korrekt att använda http://www.ubuntu.com/netbook/get-ubuntu/download

  SvaraRadera
 3. Jag håller med de andra kommentarerna.
  Installera Ubuntu och slipp problemen.

  SvaraRadera
 4. Monica Green är en av (s):s bästa ståuppare. Hon kläcker den ena lustfikationen efter den andra. Om dom inte väljer henne till partiledare så måste jag börja betala för köpehumor.

  SvaraRadera
 5. Lite synd att ett sånt här program ska behövas men men...
  http://www.pcdecrapifier.com/download

  SvaraRadera
 6. Installera Ubuntu så löser sig problemen. Mac? Nej tack.

  SvaraRadera
 7. http://www.expressen.se/nyheter/1.2218922/partiledarfavoriternas-okanda-motioner

  Veronica Palm vill förbjuda pornografi! Nu är hon DEFINITIVT min favorit. Heja Veronica! Som lojal katolik kan jag försäkra att du har oreserverat stöd från den största av feminister: Jungfru Maria.

  Och inte minst: från hivpreventionssynpunkt är, som FÖLJAKTLIGEN lätt inses, Veronica Palm det korrekta alternativet.

  Jag lägger in det här på Moderskeppet också. På TVÅ relevanta ställen.

  - Peter Ingestad aka Kraxpelax, mäktig Doldis

  SvaraRadera
 8. Min spontana tanke var 'köp en macbook Air'. Jag väntar iofs fortfarande på min men det är en väldigt smidig dator från det jag använt tidigare. Hur bra den fungerar med dina 3G-stickor vet jag inte dock. Har aldrig provat. Du slipper i alla fall allt trams från början.
  Och du kan ju köra GNU/linux på den också om du vill.

  SvaraRadera
 9. Fast lite smartare än såhär får du ju vara, Monicas uttal är taget ur sitt sammanhang, hon menar inte att alla uteliggare ska ha hemdator.

  SvaraRadera
 10. "Fast lite smartare än såhär får du ju vara, Monicas uttal är taget ur sitt sammanhang, hon menar inte att alla uteliggare ska ha hemdator."

  Hon MENAR säkert inte det, men det blir konsekvensen av vad hon SÄGER. Det kan lätt bli lite knasigt om man är för upptagen med att prata att man inte lyssnar på vad det är man egentligen säger. Ja, jag har sett hela hennes utläggning.

  SvaraRadera
 11. Jag har en netbook jag betalade 1900för som fungerar utan problem.
  Dock var det problme när jag skulle byta från spansk till svensk och tillbaka till spansk.
  Uppkopplingen fungerar till och med när jag åker bil vilket tydligen är något nytt för mac.

  SvaraRadera
 12. Vad hände med http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/11/hej-da-apple.html
  ?
  =)

  SvaraRadera
 13. Förutom Apple Air så kanske du även ska ta en titt på Apple iPad, största modellen med 3G. Eventuellt med ett separat tangentbord.

  SvaraRadera
 14. De jobbiga med att köpa bärbara Windows datorer. Win7 är helt suveränt, bästa operativet på marknaden. Problemet är att ASUS, Sony och alla andra dator tillverkare tycker om att förstöra sina datorer med att förinstallera en miljardär skräp. Köpte en Sony VAIO för inte så länge sen, den hade 27 olika "sony" program installerade, som alla skulle starta när datorn startade.

  Mitt tips, formatera och kör på Win 7, rent.
  Alternativt installera Ubuntu (bästa Linux som finns)
  Men hata mac, mer begränsat operativ finns inte

  SvaraRadera
 15. start - den här datorn - kontrollpanelen - säkerhetscenter - (hantera inställningar för:) automatiska uppdateringar;
  kryssa i; "meddela mig men hämta för #¤% &&&%¤ ingenting

  ^__^

  SvaraRadera
 16. Niklas: På vilket sätt är OS X begränsat? Totalt överlägset snarare..

  SvaraRadera
 17. Med Ubuntu slipper du allt sånt...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.