2011-04-09

Anonyma SMS-köp stoppas


Vansinnet sprider sig.

Nu är det teleoperatörerna som inte får sälja SMS-biljetter i kollektivtrafiken – till kunder som har anonyma kontantkort. Det samma gäller en del andra SMS-tjänster som till exempel parkeringsbiljetter.

Och precis som när det gäller kontantförbudet i bankfack (nedan) så är det EU:s övernitiska penningtvättsdirektiv – tolkat till drakoniska svenska lagar – som spökar.

Men förihelvete! Vem fan tror att man kan finansiera en terrorcell eller tvätta knarkpengar genom att åka buss för pengarna!?!

Sammantaget börjar det bli väldigt många tecken på att man försöker utrota kontantsamhället – och att staten vill ha koll på varenda krona medborgarna spenderar.

Maila ledamöterna i Europaparlamentet och be dem skriva under Written Declaration no 1/2011 om fritt val av betalningsmedel, det vill säga rätten att betala cash. Det krävs ett par hundra namn till innan den 18 april!

(Tipstack: Calle)

24 kommentarer:

 1. Jag kan riktigt se framför mig hur Hells Angels tokåker buss, fram och tillbaka, fram och tillbaka, för att tvätta pengar.

  SvaraRadera
 2. Anonyma är läskiga, dom kan liksom Frodo bli osynliga för (inte bara) staten. Brr! Måste ju åtgärdas

  F ö finansieras min terrorcell av svarta busspengar

  SvaraRadera
 3. Det finns många som har varnat för detta i flera år. De brukar dömas ut som 'konspirationsteoretiker'. Många av denna bloggs monumentalt fantasilösa kommentatorer brukar reflexmässigt haspla ur sig något förment humoristiskt om foliehattar och rymdödlor då någon för det på tal...
  Så; go ahead; take your best shot.

  Västvärldens toppolitiker är, med tämligen få undantag, köpta av samma aktörer, slukade av samma ideologi oavsett partifärg.
  Världsregering, gemensam världsvaluta, avskaffande av nationell bestämmanderätt, förbud mot kontanter och 'mångkultur' är vad det handlar om. Oavsett folkvilja.

  Kontrollsamhället är ett måste för att driva igenom ovan nämnda mål.

  Övervakningen har djupare grund än musik- och filmbranschens upphovsrättsvansinne. Nu, liksom alltid tidigare i historien, handlar övervakningen om att konsolidera härskarklassens makt.

  SvaraRadera
 4. Här på ön är det gratis att åka med bussen. Utomös har jag sett man kan sms-betala.

  Högerbloggaren Erixon uppe i Stockholm drog åtminstone förut in ganska mycket pengar på sms-support (läsarna kunde sms'a in sitt stöd) och valde därför att fortsätta blogga.

  Snarlikt moderaternas hemliga partistöd. Ska det också försvinna?

  SvaraRadera
 5. @Leif

  Varför inte polisanmäla moderaternas hemliga partistöd som penningtvätt!?

  Det kan ju vara mycket intressant att få detta utrett. Det är ju för just detta lagen om penningtvätt skapats för.

  Har våra politiker blivit köpta eller inte?

  SvaraRadera
 6. Jag blev väldigt snopen idag då jag på en politikers blogg bestred uppgifterna i en artikel i svd där det påstods att självmord kostar stockholms län 5 miljarder årligen. Antalet självmord i stockholm är 300 per år. Jag fick svar på tal, och fick veta att varje självmord beräknas kosta 18 miljoner ur samhällsekonomisks perspektiv.

  Av det kan jag bara dra slutsatsen att staten ser mig som en fodran från det att jag föddes. Med ett sådant synsätt är det plötsligt inte alls underligt att staten vill ha koll på precis allt deras fodring sysslar med.

  Det krävs onekligen ett nytt sätt att tänka, för att lösa de problem som uppstått av det gamla sättet att tänka.

  /Smen

  SvaraRadera
 7. @Smen
  1500 självmord per år i Sverige kostar alltså årligen samhället väldigt stora pengar utan att de svenska politikerna gör det minsta åt det?

  18milj x 1500 = 27 miljarder. (Enligt statistiken är det fler än så som tar livet av sig i Sverige).

  I Sthlm enbart, 300 självmord per år á 18 miljoner blir en kostnad på 5.4 miljarder.

  Tänk vilka stora besparingar av skatter och mänskliga värden som kan göras genom att enbart vara en smula vänligare mot varandra!

  Hur länge har sverige och Anders Borg råd med det pengautflödet?

  Vänd genast tillbaka till din politiker och fråga om siffrorna verkligen stämmer och vad han/hon gör åt det.

  SvaraRadera
 8. Helt rätt HAX,

  Att stoppa anonyma SMS-biljetter kan enbart tolkas som ännu ett led i en medveten utbyggnad av det totala övervakningssamhället. Det finns inga andra rationella skäl.

  Och alla livspusslade nymoderater är så glada för sitt RUT-avdrag och upptagna med sitt Facebook-missbruk och att designa trendköket i bostadsrätten helvitt att de är fullständigt blinda för vad som långsamt håller på att hända.

  -Vaddå att samhället försämras, Det finns ju massor av coola appar och kommer nya och bättre iPhonemodeller varje år.

  Svensken verkar så kuvad och "sheeplish" att han/hon helt gett upp alla försök till protester eller aktivism. Det är bara att fortsätta och torka i sig tåg som stannar på banan utan vatten i 18 timmar, en skola som inte fungerar, en sjukvård i fritt fall, en uppbyggnad av en extrem polisstat, promenerande brevbärare som måste blåsa i alkotest, en bisarr radikalfeminism, överhetsmedia som helt sluta att reflektera över det samhälle vi lever i och blivit systemförsvarande.

  -Undrar om det blir ett femte jobbskatteavdrag, nej jag har inte tid att handla, måste hämta på dagis.

  SvaraRadera
 9. Finansinspektionen övertolkar, utrotar anonymitet och bygger på den totalitära polisstaten. Till fasa för oss som vill känna oss fria, anonyma eller behålla integriteten. Exhibitionister och godtrogna ser inga fara med det utan tycker att alla skall stå nakna inför staten.

  Penningtvättgränsen går ju för f-n vid €15000 per transaktion. Sen när kostar en bussresa detta?

  SvaraRadera
 10. Använd kontanter alltid när det går!

  Sedan Wikileaks/Mastercard skandalen har jag dragit ner kortanvändat till ett absolut minimum. Betalar alltid med kontater/postgiro om det bara går.

  Ju större andel av alla transaktioner som sker med kort desto lättare är det att plocka bort kontantalternativet.

  SvaraRadera
 11. Komplettera meningen ovan med valfria ord så att den blir förståelig.
  /Bakis

  SvaraRadera
 12. Då blir det att använda biljettautomaten vid busshållplatsen/tågstationen med anonyma mynt

  SvaraRadera
 13. Tillåt mig tipsa om Bitcoin. Inte för att det går att betala biljetter med det... ännu, men i takt med att kontrollbehovet av monetära transaktioner sprider sig känns det som att elektroniska anonyma valutor kommer att få en större betydelse framöver.

  SvaraRadera
 14. Bitcoin riktigt, revolutionerande jättebra. Inte bara anonymt utan också mycket smidigt och billigt att använda.

  SvaraRadera
 15. Det är väl självklart att folk inte ska kunna röra sig i samhället utan att bli registrerad.

  SvaraRadera
 16. Att staten/riksbanken nu ska byta ut sedlarna, kommer mängden sedlar bli mindre? I så fall blir detta sedelbyte ett steg mot det kontantlösa samhället.

  SvaraRadera
 17. Mikko: Biljettautomaterna i Stockholm tar bara kontokort. Inte så värst anonymt.

  SvaraRadera
 18. @Tristan: De nya sedlarna innebär ett stort incitament för alla med sedelautomater att inte uppdatera dessa och helt sonika ta bort dem.

  -Magnus

  SvaraRadera
 19. Skulle jag gärna göra men: The daily bandwidth limit for this member has been exceeded.
  Click here for more information.

  När man klickar på länken du lagt upp.

  SvaraRadera
 20. Nu är jag sent in på detta inlägg, men:

  Kontantkort är ju perfekt för den som vill ha kontroll på hur mycket pengar man lägger ut på mobilsamtal, och slippa få chocken i slutet av månaden. Och en undergrupp till detta är att ha kontantkort i barnens mobiler så att de inte ringer för mycket och dessutom får en "nödkassa" de kan åka hem kollektivt för.

  Det lär i alla fall inte dröja länge innan första snyft-historien kommer om detta införs. "Mina barn kunde inte komma hem! Snyft."

  SvaraRadera
 21. @Anonym 11 april, 2011 11:27

  pappersbiljetter går att köpa i automat med mynt

  SvaraRadera
 22. Kombinerat med detta:
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2356083/sms-i-stallet-for-frimarke
  så avskaffas ju möjligheten att skicka brev anonymt.

  SvaraRadera
 23. Självmord - ekonomiska effekten är väl lite mer komplicerad. Friskhet och ålder är väl en viktig faktor för om det blir en intäkt eller kostnad för samhället. Så är man samhälssolidarisk så gäller det att begå självmord i den rätta ögonblicket, ättestupetidpunkten, dvs när man övergår från sammhällsintäkt till samhällskostnad.

  /börjar bli gammal och sjuk

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.