2011-05-18

Hadopi har allvarliga säkerhetsluckor

Den franska lagen om att stänga av fildelare från internet, efter tre varningar – Hadopi – har stött på praktiska problem.

Allvarliga säkerhetsbrister har avslöjats hos det företag som sköter insamlingen av misstänkta fildelares IP-adresser. Därför har denna del av verksamheten fått stängas ner till vidare.

En ironisk twist: Hadopi-lagstiftningen säger att misstänkta fildelare inte skall kunna komma undan genom att påstå att någon annan har tagit sig in på deras nätverk. Samtidigt är de system som myndigheterna själva använder i detta sammanhang vidöppna för angrepp.

Wired | TorrentFreak

2 kommentarer:

 1. Själv blir jag bara matt. Jag orkar inte bli upprörd. Efter Sony-gate finns det väl knappt något av det här som kan förvåna.

  Vad säger det om mig?

  SvaraRadera
 2. Tänkte bara tipsa om den pågående irländska kampanjen, "Turn off the blue light", som försöker stoppa införandet av en sexköpslag i landet. Tycker kampanjen är skitbra, skulle verkligen behövas något liknande i Sverige.

  Hemsida - http://www.turnoffthebluelight.ie/

  Affisch: http://26.media.tumblr.com/tumblr_lkqqz3ynZb1qzr0c0o1_500.jpg

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.