2011-08-06

Gränssnitt


Jag är ute och reser. Även om jag laddat på med ett rejält roaming-paket för data, så finns det tillfällen då man vill använda Wifi. Till exempel när 3G-trafiken går med en hastighet som får kontinentalplattors rörelse att framstå som stridsflygplan.

Lite här och var finns gratis Wifi. Helt öppna nätverk blir allt mer sällsynta. Men många ställen har fritt tillträde till nätverket – om man bara registrerar sig först. Well, suck, OK. Så då gör man det. I nästa steg meddelas att man just fått ett mail som bekräftar registreringen. I detta mail finns en länk som man måste klicka på för att bekräfta operationen. Jag bara undrar... Hur då? Att min uppkoppling för tillfället inte fungerar var ju skälet till att jag ville ha Wifi i ruta ett!

Det påminner mig om när ett antivirus-program fick för sig att dess abonnemang måste förnyas. Omedelbart. Detta meddelades i en ruta som inte gick att flytta. Här fanns endast två alternativ: Förnya nu – och aldrig, tack så mycket och adjö för gott. Denna icke flyttbara ruta dolde en annan ruta: Den som behövs för mobiluppkopplingen. Och uppkopplingen behövs om man vill förnya antivirus-programmet. Vilket alltså inte gick att göra, ens om man ville. Ridå.

För en massa år sedan, när jag bodde i Sverige, hittade jag följande på Telias supportsidor... "Om du inte kan koppla upp dig, läs mer på denna länk."

Man upphör aldrig att förvånas...

6 kommentarer:

 1. "Tangentbordet ej inkopplat. Tryck Enter för att fortsätta."

  SvaraRadera
 2. Gud finns kanske inte. Men nog har han humor!

  SvaraRadera
 3. Sant. 3G suger ordentligt. De utlovanden som görs kring denna teknik och tjänst i mobilnäten borde dras till marknadsdomstolen.

  SvaraRadera
 4. Trolltränarn: Struntprat, 3G är utmärkt - det ger oss på Opera massvis av användare av Opera Mini. :) /Sign Opera Mini QA, som dagligen försöker avsuga Mini från just såna här idiotier. Men herreje vad ofta man ser sånt... vissa företag (t ex kopiatortillverkare) måste ha hyrt Blackwater eller liknande för att aktivt hindra alla som ser ut som en användbarhetsnisse att ta sig in på företaget. ;)

  SvaraRadera
 5. Fast jag tycker inte opera är speciellt bra som webbläsare. Dessutom gillar jag inte att trafik ska gå ngeom ett par extra servrar. Det är inte bra för integriteten.

  SvaraRadera
 6. Ej att förglömma enligt gängse standard om man har lyckats tappa eller glömma sitt lösenord till intranätet efter ett par veckors semester..."Tech Support kommer att skicka ett nytt lösenord till din e-post inom kort"...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.