2011-10-05

Och nu... vad?

Något är i görningen.

Förbundskansler Merkel är i Bryssel. Just nu håller hon ett extrainkallat möte med gruppledarna här i Europaparlamentet.

Hmmm...

6 kommentarer:

  1. Det är nog det här:

    Merkel will Banken notfalls neuen Blankoscheck geben

    2008 rettete Angela Merkel Banken vor der Pleite. Sie würde es wieder tun, wenn die Schuldenkrise sich zuspitzt, sagt die Bundeskanzlerin nun. Schon beim nächsten EU-Gipfel könnte Steuergeld auf die Tagesordnung kommen.

    Ledsen för det utländska språket men för de av er som vill stanna kvar i EU så är det nog lika bra att lära sig tyska och franska omedelbart. Det är på de språken våra lagar kommer att skrivas i fortsättningen. Vi andra kan ju hoppas att Sverige kan lämna eländet och leva fritt i den moderna världen där engelskan kommer att vara det sammanhållande kittet länge än.

    SvaraRadera
  2. Hon var flitig idag, den goda frun:

    Merkel appelliert an Slowakei und Niederlande

    Nederländerna och Slovakien har ännu inte godkänt EFSF överenskommelsen. Holländarna skulle rösta om förslaget den 12 oktober, men när Merkel och Barroso talar då lyder man, så omröstningen i parlamentet har flyttats fram till på torsdag meddelade just den holländske talmannen.

    I Slovakien är det lite mer besvärligt och någon kompromiss mellan de olika partierna i regeringen har inte nåtts ännu.

    Visserligen säger reglerna att ett beslut som EFSF måste röstas igenom av samtliga länder, men Slovakien är ett så litet land, deras bidrag betyder inte så mycket, och när har EU någonsin brytt sig om sina regler? Förmodligen ett ja i Holland på torsdag och sedan under veckändan så bestämmer man att köra igång EFSF i väntan på Slovakiens kommande ratifikation av avtalet. Ett nej är ju uteslutet, och skulle det bli ett nej så får de ju rösta om igen.

    Det är faktiskt inte så svårt att förstå hur den post-demokratiska demokratin fungerar. :(

    SvaraRadera
  3. Jag brukar kalla det för den post-representativa demokratin...

    SvaraRadera
  4. Tydligen internationellt valuta-toppmöte i Berlin torsdag kl 15...

    SvaraRadera
  5. Post-representativ demokrati...mycket bra!

    Har du någon länk till nyheten om valuta(kris)mötet i Berlin?

    SvaraRadera
  6. dina skattepengar , fractional reserve banking for the fail!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.