2011-11-28

Grattis Rick!

"…2011 kan bli året man minns som det år Falkvinges stora idé bröt igenom till massorna. Hans pirater är inte direkt mainstream ännu, men frågorna som de fokuserar på – myndigheters transparens, privatliv på nätet, och upphovsrätt – är väldigt mycket i sökarljusets centrum, och piraterna växer. Det svenska och schweiziska piratpartiet har hjälpt WikiLeaks … och i september, så vann piraterna chockerande 8,9 procent i Berlins delstatsval."
Ur den amerikanska tidskriften Foreign Policys motivering – när man listar piratpartiets grundare Rick Falkvinge som en av årets "top 100 global thinkers".

Läs mer: Piratpartiet Press | Falkvinge | SvD | SVT/TT

7 kommentarer:

 1. Även en längre artikel på Svd:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pirat-grundare-en-av-varldens-viktigaste-tankare_6668384.svd

  Häftigt!

  SvaraRadera
 2. Grattis!

  Sedan ett tips: Socialism och EMU - två misslyckade fullskaleexperiment

  Mattias Lundbäck förklarar varför euron inte kan och inte kunde fungera.

  SvaraRadera
 3. Roligt för Falkvinge! Jag har inte kollat så noga, men top-10 tycks innehas av araber som varit involverade (typ bloggare) kring den "arabiska våren". Jag menar, det tycks inte vara så enormt djupa tankar som premieras på den där listan.

  /paraflex

  SvaraRadera
 4. paraflex - läs gärna lite mer på sidan. Det är väldigt mycket fokus på de ideer som personerna företräder, till exempel mänskliga rättigheter och frihet i mellanöstern, och mindre fokus på själva personerna.

  Eller tycker du inte att genombrottet för mänskliga rätigheteter och de som kämpat för den arabiska våren är värda att uppmärksamma? :-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.