2011-12-02

"Gingrich segerviss"

Det är ju märkligt att de amerikanska republikanerna aldrig tycks kunna hitta en normal, sansad människa som presidentkandidat.

8 kommentarer:

  1. de hade ju John McCain, men det lär ju vara svårt att hitta någon som honom igen

    SvaraRadera
  2. Huntsman verkar rätt vettig.

    SvaraRadera
  3. Jon Huntsman är den enda som verkar någorlunda rimlig i årets startfält -- men han är också chanslös. GOP är rätt sorgligt.

    Partiet verkar uppdelat i två delar: de som är för Mitt Romney och de som är mot Mitt Romney. De senare har dragit från kandidat till kandidat i takt med att dagsfavoriten gjort bort sig. Från Bachman till Perry till Cain till Gingrich. Inget säger att de stannar där. Av de kandidater som överhuvudtaget har en realistisk chans är det nog bara Romney som har en sportslig chans mot Obama. Det är klart att Gingrich ser till att surfa på sin framgångsvåg och utmålar sig själv som segerviss, men jag ser inget som övertygar mig om att majoriteten till slut kommer att välja honom framför Romney.

    SvaraRadera
  4. Om man utgår från idén att republikanerna i USA är normala och sansade så kan det te sig märkligt att de inte kan hitta en normal och sansad människa som presidentkandidat.

    Å andra sidan...

    Om man instället utgår från idén att republikanerna varken är sansade eller normala så är det inte längre märkligt att de inte kan hitta en normal och sansad människa som presidentkandidat.

    1. De finns sansade och normala republikaner. Men de är en minoritet.

    2. Vad som är sansat och normalt ligger i betraktarens öga. Republikanerna själva ser ju sig som sansade och normala. Och de skulle inte välja de kandidater de väljer om de inte ansåg att dessa var sansade och normala. Enligt deras normer.
    Vilka skiljer sig ordentligt från de normer de flesta sansade och normala svenskar och européer har.

    SvaraRadera
  5. Det handlar förstås om ett negativt urval, de normala och sansade gör som Colin Powell - lämnar det republikanska partiet när de märker vad för sorts människor som slår an tonen.

    SvaraRadera
  6. Dem Neokonservativa i republikanerna är idag skyldiga till en kriminell politik, Ron Pauls försök att få republikanerna att bli Libertarianer är ett rent hot emot den kriminella neokonservativa rörelsen inom partiet. Så de vägrar välja Ron Paul och fortsätter att försöka köra deras kriminella avskum till ledare istället för Ron Paul. Ron Paul är tyvärr också tokig för han tror på Guld Standard, gillar Bill Still bättre som är en av Libertarianernas kandidater i deras president kandidat val. Han har gjort filmen Secret of OZ som finns på youtube.

    http://still2012.com/

    SvaraRadera
  7. @Bill Still 2012

    Du kan inte varit särskilt uppmärksam när du såg Secret of OZ, den handlar nämligen om hur man förstörde ett rättvist amerikanskt banksystem, som gynnade folket, när man övergav guld och silverstandarden.

    SvaraRadera
  8. De har ju hittat ett antal sansade kandidater.

    Problemet är att dessa kandidater har varit sansade och därmed har tackat blankt nej.

    Colin Powell exempelvis. Militär hjälte, känd för sunt förnuft. Respekterad på båda sidorna av huset.

    Och totalt ointresserad av allt som politik heter numera, efter sin stint som driftkucku åt GWB.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.